Gribētu dzemdēt... ar hipnozi?

Gribētu dzemdēt... ar hipnozi?

11. Sep 2013, 11:41 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Internetā parādījusies informācija par to, ka Kembridžas hercogiene Keita Midltone, kas 2013.gada 22.jūlijā kļuva par māmiņu, dzemdējusi 11 stundas.

Bet ir arī interesantāka informācija šajā sakarā: klīst runas, ka prinča Viljama sieva dzemdēt grasījusies ar hipnozi, bet praksē tomēr izvēlējusies dabīgas dzemdības.

Runas parādījās pēc tam, kad Keita it kā grūtniecības laikā apguvusi dzemdību atsāpināšanas metodi, kas saucas Hypnobirthing. To viņa apguvusi ar CD un grāmatu palīdzību.

Vai zini, kas tas ir - Hypnobirthing? Tā ir salīdzinoši jauna metode, kas zināma arī ar nosaukumu Mongaa metode. Dzemdības, saskaņā ar šo metodi, izplatītas kļuvušas jau ASV, Austrālijā, Kanādā, Francijā, Vācijā, Holandē, Lielbritānijā un citās valstīs.

Bet kā tas ir dzemdēt esot hipnozes varā? Cilvēks taču tādā stāvoklī nekontrolē sevi. Izrādās, ka tas nemaz tā nav: "Skatoties no malas, šķiet, ka nohipnotizēts cilvēks guļ, un tomēr, viņš vienkārši ir pilnībā atslābinājies, viņš nezaudē kontroli un ar savu domu palīdzību spēj vadīt savu ķermeni".

Eksistē vairāki hipnoterapijas veidi, un hipnoze dzemdībās ir viens no tiem. Tā tiek izmantota, lai sieviete spētu iekļūt dziļākā relaksācijas stāvoklī.

Hipnoze nepadara dzemdības absolūti nesāpīgas, bet tai pat laikā tās izmantošanā nepieciešams mazāk ārstniecisko preparātu, vai arī - ir iespējams pat pilnībā iztikt bez tiem.

Ko tu domā par šādu metodi?

Vai gribētu dzemdēt esot hipnozes varā, ja būtu tāda iespēja?

Māmiņu Klubs

Jā, informācijas tiešām ir pārāk maz, tieši tāpat ka pagāja vairāki gadi līdz LV parādījās smieklu gāze,lai gan Eiropā tas viss jau bija! Bet nekas, gan arī drīzumā būs pie mums!