GATAVOJIES BĒRNIŅA DZIMŠANAI: Dzemdību sagatavošanas kursi pašā Rīgas centrā

GATAVOJIES BĒRNIŅA DZIMŠANAI: Dzemdību sagatavošanas kursi pašā Rīgas centrā

22. Nov 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Protams, ja esi strādājoša topošā māmiņa, gatavoties bērniņa dzimšanai ir mazliet sarežģītāk. Bet mums ir laba ziņa - nu jau kādu laiku Māmiņu Kluba Vecāku skolā cītīgi pildām savu svarīgāko uzdevumu - mācām, kā atrisināt dažādas dzīves situācijas bērniņu gaidot un sagaidot.

Uzzini arī tu, kā sagatavoties nozīmīgajam notikumam- dzemdībām, kā apģērbt bērniņu, ko darīt, ja viņš raud jau 3. stundu, kā likt pie krūts pēc pieprasījuma vai režīma.

Māmiņu Kluba Vecāku skolas dzemdību sagatavošanas kursi sastāv no 4 lekcijām:

par veselīgu grūtniecību, dzemdībām, atsāpināšanu, elpošanu, dzemdību vietas izvēli, krūts zīdīšanu un jaundzimušā aprūpi.

KRŪTS ĒDINĀŠANAS LEKCIJA

Viens no svarīgākajiem notikumiem jaunajām māmiņām ir mazuļa barošana. Lai būtu pilnīga skaidrība un apziņa, ka māmiņa spēs mazuli barot ar krūti, krūts ēdināšanās speciālisti spēj daudz pastāstīt par krūts zīdīšanu un spēj minēt daudz un dažādus piemērus.

JAUNDZIMUŠĀ APRŪPES LEKCIJA

Savukārt kā rūpēties par mazulīti – kā viņu apkopt, cik bieži vannot, kā zināt vai viņam nekas nekaiš, ir iespēja uzzināt  jaundzimušā aprūpes lekcijās.

SAGATAVOŠANĀS DZEMDĪBĀM I UN II DAĻA

Šajās lekcijās topošie vecāki uzzina atbildes uz jautājumiem par to, kas ir dzemdību plāns, kā izvēlēties dzemdību vietu. Tāpat uzzināsi arī visu par līguma slēgšanas nepieciešamību, atsāpināšanas metodēm un partnera lomu dzemdībās.

Kā atzīst vecmātes, ir bijuši gadījumi, kad jaunie vecāki pasaka paldies, jo bez ārstu palīdzības viņu to nevarētu izdarīt. Svarīgi, lai pēc kursiem un pēc dzemdībām vecāki varētu pateikt – mēs to izdarījām.

Topošajām māmiņām un tētiem ir svarīgi zināt, kas ar viņiem notiks, kā mainīsies viņu dzīve pēc mazuļa ierašanās.

Dzemdību sagatavošanas kursu apmeklēšana palīdzēs sagatavoties dzemdībām, apgūt spēju atbalstīt vienam otru, gūt pārliecību gan dzemdībās, gan mazuļa pirmajās dzīves dienās un mēnešos.
Dzemdību sagatavošanas kursus Māmiņu Klubā vada Latvijā zināmi un atzīti speciālisti.

PIESAKIES DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM ŠEIT>>