Gatavojamies grūtniecībai - Nesaprotu ko darīt!

27. Apr 2018, 11:04 Topošā❤️ Topošā❤️

Sveikas topošās un esošās māmiņas! Nepiecišams jūsu padoms.

Esmu 21 gadus jauna, ar mīļoto plānojam mūsu pirmo mazulīti.

Biju pie sava ģimenes ārsta, teicu par to, ka plānojam grūtniecību un kas būtu ieteicams pirms tam, kādi vitamīni, folijskābe un vai nebūtu nepieciešams veikt kādas analīzes. Daktere pateica stingru NĒ!!! Tākā par bēbīti domājam tik uz augusta mēnesi, ieteica man ēst visus dārza labumus - dārzeņus, ogas. Galvenais uzturēties saulē.

Esmu daudz lasījusi, ka folijskābi ir nepieciešams lietot laiku pirms grūtniecības...

Nesaprotu ko darīt.. Padalieties pieredzē.. 

Paldies!:)

Iveria Iveria 27. Apr 2018, 18:41

Piekrītu Viksis komentāram, ka folijskābe gan ieteicams dzert jau labu laiku pirms grūtniecības iestāšanās. Man ginekoloğe arī lika dzert 3 mēnešus iepriekš tīru folijskābi un papildus piedomāt pie pilnvērtīga uztura, izskaidrojot, ks folijskābes rezerves veidojas lēni, bet jau grūtniecības sākumā tās rezerves tiek pamatīgi izmantotas. Bet domāju, ka labs ginekologs pieies šai lietai nopietnāk, kā ğimenes ārsts.

Zaiga77 Zaiga77 27. Apr 2018, 18:41 DreamComeTrue

Folijskābi ir svarīgi lietot tieši grūtniecības sākumā līdz 12.nedēļai. Kamēr vēl aiziesi pie ginekologa, vairāk kā puse tā laika būs jau pagājusi.

lauvinja lauvinja 27. Apr 2018, 14:31

Ja cilvēks ir saprātīgs, ēd normālu, sabalansētu ēdienu, piekopj puslīdz veselīgu dzīvesveidu un nav konceptuālas problēmas ar veselību, tad atliek dzīvot nost un baudīt mīlas priekus. Vismaz gadu uz neko neiespingstot!

Ja ir bažas par to, ka kaut ko vajag papildus, tad ir jāanalizē un jāsaprot ko konkrēti vajag papildus. Starp citu imonunologi uzskata, ka lietot kaut ko īsti nav jēgas, ir jāsaprot ko konkrēti vajag, ja vajag.

Palasi šo te http://www.delfi.lv/vina/veseliba/vesela-un-laimiga/kimike-uztura-bagatinataji-izjauc-cilveka-dzivibas-procesus.d?id=47246675

27. Apr 2018, 14:05 Cerībasstariņš

Sveika.
Jā, es arī biju ļoti ļoti izbrīnīta par to, ka uz visu pasaka nē. Tāpēc gaidu ar nepacietību kad varēšu tikt pie savas ginekoloģītes.. 😀 Pie savas ginekoloģītes tieku tikai 7.jūnijā. 😀
Vienu dien iegāju aptiekā un papētīju gan vitamīnus, gan folskābi.. Apjuku, jo piedāvājums ir visai plašs. Varbūt varat ieteikt kādus labākus.. 😀

27. Apr 2018, 13:38

Paldies mīļās, šodien pieteikšos pie ginekoloģes!
Tiešām biju nesaprašanā kāpēc ģimenes ārsts saka kategorisku NĒ!! visām pārbaudēm un folijskābei..😀

Cerībasstariņš Cerībasstariņš 27. Apr 2018, 13:36

Sveika vēlreiz. 😀
Par šo jautājumu jau rakstīji forumā. Kur ierakstīju komentāru.
Neesmu dakteris, bet jautājums, kas tas par dakteri, kas jau pašā saknē pasaka stingru nē analīzēm. Vai tad tas ir riktīgi no dakteru puses?
Ir tikai normāli zināt savu veselības stāvokli. Protams ģimenes ārsts nav ginekologs, bet domāju pie ginekologa uz konsultāciju ir jādodas. Tieši pie ginekologa kurš Tev ieteiks ko darīt. Uzskatu, ka ir labi zināt kas ar Tevi notiek pirms mēģinat tikt pie bērniņa. 😀
Tad arī zināsi ko un vai vajag lietot un kam pievērst uzmanību. Tad nebūd lieku jautājumu. Un folskābi vari kaut sākt tagad lietot. Arī es to lietoju krietni pirms mazulīša.
Lai veicas! 😀

ViKrEm mamma ViKrEm mamma 27. Apr 2018, 11:48

Vajadzētu uzturā vairāk lietot Omega produktus - zivis. Ideāli, ja lieto ikdienā arī kvalitatīvu zivju eļļu, kas sabalansē omegas organismā. Man pie 4.grūtniecības šis ir ļoti jūtams. Ar iepriekšējiem bērniem par to vispār nedomāju, ar šo pus gadu pirms grūtniecības sāku savest kārtībā savu organisma ar Omega3 un omega6 balansu. Es pat nelietoju grūtnieču vitamīnus, tikai Magne b6 un Folijskābi. Un tikai tikko uzsāku lietot dzelzi, jo tas sāk samazināties, bet vel ir normā un šādi esmu iztikusi līdz 23.grūtniecības nedēļai. Kājas pampst mazāk, nav aizcietējumi, nav hemoroīdi, nav izteiktas muguras sāpes, kā tas bija iepriekšējās grūtniecībās. Jūtos tiešām labāk.

27. Apr 2018, 11:14 DreamComeTrue

Paldies liels, ņemšu vērā. 😀

DreamComeTrue DreamComeTrue 27. Apr 2018, 11:11

Par dārzeņie, augļiem, ogām un sauli - piekrītu - bet protams visu ar mēru. 😀 Par folijskābi - nav nepieciešams. Tiklīdz paliksi stāvoklī tev ieteiks viņu dzert ginekologs. Vienīgi, tu vari darīt tā, kā es - es pirms tam sāku uzturā lietot vairāk produktu, kas saturā ir folijskābe. Es biju kā traka uz spinātiem, saldo papriku un puķkāpostiem.
Vēlu veiksmi, lai izdodas 😀