Gaidību dienasgrāmata: Svars grūtniecības laikā

Gaidību dienasgrāmata: Svars grūtniecības laikā

19. Mar 2018, 16:08 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Pierasts, ka nu jau gandrīz 5 gadus dzīvoju ar nevis svara deficītu, bet gan nelieliem uzkrājumiem, kas man pašai, ja kāds to būtu teicis pirms 5 gadiem, neticētos. Jā, kādreiz mans svars bija zem 50kg, arī pēc 2.grūtniecības. Taču dažādi dzīves līkloči manu svaru pakoriģēja 2013.gadā. Vīrs toreiz teica:"Beidzot man ir sieviete, ne bērns." Taču sagaidot Emīliju, nācās cīnīties ar liekajiem kilogramiem līdz pat šim brīdim. Nebiju sasniegusi formu, kādu vēlējos, vienmēr gribējās kādu kilogramu mazāk, bet nekā.

Tādēļ tagadējo grūtniecību šajā jomā uztvēru diezgan bažīgi - ja jau pirms tam svars mani neapmierināja, kāda es būšu grūtniecības pēdējā mēnesī? Taču šoreiz ir savādāk arī šajā jomā, nu jau 4.reize pie ārsta un svars klāt nenāk. Protams, puncis aug, bet ķermenis dzīvo no rezervēm un, ja tas mazajam nekaitē, esmu tikai priecīga, jo būs mazāk darba pēc dzemdībām.

Atceros,ka gaidot Emīliju, svars katru mēnesi bija +2/3kg, pēdējos mēnešus pat vēl vairāk. No iepriekšējā mēneša sāku mērīt savu punci un salīdzinot ar pagājušo mēnesi, arī vidukļa apkārtmērs nav nācis klāt, bet gan samazinājies. Iespējams, līdz šim arī tur man ir bijis krietni par daudz un tagad tauku slānis zūd, bet puncis aug.

Zinu, ka ir mammas, kuras satraucas par to, ka svars aug ļoti strauji, man arī tā bija ar iepriekšējām grūtniecībām, bet šoreiz ir citādāk. Kā ir pareizi un, kā ir jābūt? Kārtējo reizi pārliecināmies, ka katram var būt citādāk un ar katru reizi savādāk.

 

 RESURSI- SVARA IZMAIŅAS GRŪTNIECĪBAS LAIKĀ->>>

mincenee mincenee 19. Mar 2018, 19:59

Man grūtniecības sākumā pat nokritās svars. Arī bija tā, ka rezerves patukšoja, taču trešajā trimestrī diezgan strauji kāpa. Bet dzemdību dienā svars bija tikai par 10kg pieaudzis no sākuma svara. Pie dakteres pēdējā vizītē tas svars pat bija par pāris kg lielāks nekā dzemdību dienā. Man jau liekas, ka galvenais, lai bēbītis aug un jūtas labi. 😀