Gaidību dienasgrāmata: skaista jaunā māmiņa

Gaidību dienasgrāmata: skaista jaunā māmiņa

02. Aug 2018, 06:53 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Grūtniecība ir gan skaists, gan arī vienlaicīgi ļoti grūts dzīves posms. Pieļauju, ka būs māmiņas, kuras teiks, kā es to visu baudīju, cik tas bija skaisti un 9 mēneši paskrēja nemanot, bet būs noteikti arī tādas mammas, kuras teiks - kas gan tur skaists - Tu esi piepampis, resns, kājas kā bluķi, visu laiku slikta dūša, nevarīgs, jo pat kurpes pašu spēkiem nav iespējams aiztaisīt. 

Arī es visas šīs 4 grūtniecības esmu izbaudījusi ar dažādām sajūtām, zinu, kā ir, kad vairs nevari izturēt svaru +28kg, kad nevari ar prieku uz sevi palūkoties spogulī, jo jūties kā "ziloņmamma", kā arī ir sajūtas, kad arī puncis šķiet skaisti, kad sajūtot bērniņa kustības Tu vienkārši smaidi un vēlies dzīvei teikt - jā, šis ir kas patiesi skaists un vēlos to baudīt uz visiem 100%.

Esmu pamanījusi, ka tieši šī, ceturtā un pieļauju, ka arī pēdējā mana grūtniecība, liek man vairāk pucēties, vairāk domāt par to, kā es  jūtos un, kā es izskatos. Gribas jaunas kleitiņas, vairāk domāju par sevis lutināšanu ar dažādiem kosmētikas līdzekļiem, ar dažādiem kursiem-nodarbībām, kur cenšos sevi izkopt gan no ārpuses, gan iekšpuses. Tieši ar šo 4.grūtniecību es apmeklēju daudz un dažādas  nodarbības, satieku jaunus cilvēkus, satieku tādas pašas mammas, kā es, kuras pašlaik arī ir gaidībās, kuras dalās savā pieredzē, savos pārdzīvojumos un iespaidos. Prieks, ka Latvijā ir vietas, kur to visu var smelties. Tā es pagājušajā nedēļā biju Grūtnieču dienā Māmiņu klubā, kur man bija tā iespēja kopā ar vēl citām mammītēm baudīt 4 dažādas nodarbības, satikt 4 dažādas speciālistes un baudīt Grūtnieču dienu, kura bija veltīta tikai mums, jaunajām mammītēm. Jauki, ka nebijām ļoti liela grupa un bija iespēja vienai ar otru un speciālistiem iepazīties tuvāk, uzdot vairāk jautājumus un sev neskaidrās lietas izprast daudz tuvāk. Tieši šajā grūtnieču dienā sapratu, ka vēlos sevi palutināt un sakopt arī Māmiņu kluba skaistuma studijā. Tās, kuras ir piedzīvojušas punču laiku, ļoti labi sapratīs, ka pēdējos grūtniecības mēnešos ir visai grūti pieliekties, ir visai grūti atbrīvoties no liekajiem matiņiem un, kādēļ gan to neļaut izdarīt speciālistam? Kādēļ tieši Māmiņu klubā? Tādēļ, ka tur ir tā vide, kur Tu jūties daudz vairāk gaidīts un saprasts, kur Tu aizmirsti par aizspriedumiem, nekautrējies, nebaidies pastāstīt par savām izjūtām, par sajūtām, jo tieši tur ir tā īsta vide mammām gaidību laikā un mammām ar maziem bērniņiem, tur ir tik jauki, sirsnīgi speciālisti, arī mammas, kuras izdzīvojušas un piedzīvojušas punču laiku un, kuras arī ir mammas ikdienā.

Mar_Mar Mar_Mar 02. Aug 2018, 11:58

Tieši ar vīru nesen runājām, ka šādā karstumā grūtniecei noteikti traki izturēt, jo man pat ziemā bija nenormāli karsts - kamēr vīrs gulēja ar biezo segu, tikmēr es ar palagu. Izturību Jums!
Un pucēties noteikti vajag, tas ir tik skaisti, ka var uzvilkt skaistas grūtnieču drēbes - gaidību laikā tā vien pucējos 😀