Gaidību dienasgrāmata: Kā mēs ratiņus lūkojām un iegādājām

Gaidību dienasgrāmata: Kā mēs ratiņus lūkojām un iegādājām

10. Mar 2018, 14:29 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Ratiņi ir viens no dārgākajiem pirkumiem mazulītim. Ja ar lielo puiku ratus mums sarūpēja vecmāmiņa, bet ar lielāko meitu viņas tēvs ratus lūkoja, taupot, tad ar mazākuo un nu tagad gaidot vēl vienu, tos meklēju ļoti pārdomāti, izvērtējot visus plusus un mīnusus. Šajā jomā to visu es iemācījos strādājot Ratu veikalā par vadītāju "Ratu birojs". Veikaliņš bija ar ļoti labiem, kvalitatīviem ratiņiem un tieši tur es iemācījos atšķirt kvalitatīvu no vienkārši "smukiem", kā arī "šausmīgiem" ratiņiem. Tādēļ tagad man pietiek tikai "uzmest aci", lai saprastu, kas ir labs un, kas ir lēts, lai arī ne vienmēr lēts un labs ir divas dažādas lietas. Tieši ar Emīlijas ratiem, tos lietojot ikdienā, es arī saprastu, par ko tiek maksāts un, kādēļ šī brenda rati ir tik dārgi. Tad, lūk, ja arī Jūs esat ratiņu meklējumos, ieteiktu pārdomāt un izvērtēt sekojošo:

1. Ikdienas apstākļi - pilsēta, lauku ceļi, cik bieži dosieties pastāgās gar jūru, pa mežu...

2. Dzīvesvieta - privātmāja, vai dzīvoklis, ja dzīvoklis, tad, kāda veida lifts

3. Jūsu veselības stāvoklis, vai drīkt cilāt smagumus un citi faktori

Šie būtu tie galvenie vadmotīvi, pēc kā vadīties, piemēram, bieži vien braucām uz motokrosa sacensībām, līdz ar to dubļi, putekļi, bezceļi ikdienā mums bija bieži - ar ratiem, kuriem mazi ritentiņi, es tur "iestrēgtu uzreiz", ja ratiem nav mitrumatgrūdošie un putekļus atgrūdošie materiāli, tad to vizuālais izskats būtu šausmīgs jau pēc pirmajām sacensībām un ratiņi būtu "izmetami".

Nākamais - mēs dzīvojam Pierīgā, ur ceļi ciematā ir bedraini, ziemā tīrīts šeit netiek it nekas, ja nu paši izdomājam ar lāpstām patīrīt ceļu, lai vieglāk izbraukt. Secinājums - tikai un vienīgi lieli riteņi un ļoti laba amortizācija, lai mazais šūpotos, nevis kratītos. Bieži vien pa ielu redzot mammas, kuras mokās, kļūst viņu žēl, jo ne visas pastaigas ar ratiņiem un mazuli ir mokošas, tās var būt baudāmas, ja ratiņi ir izvēlēti atbilstoši Jūsu vajadzībām un ikdienai.

Ja dzīvojat privātmājā, tad noteikti ratu svaram nebūs liela nozīme, savukārt, ja dzīvojat 5.stāvā bez lifta, tad smagi rati, lai vai cik labi viņi būtu, būs sarežģīti un mokoši.

Iepriekšējie mums bija Bebecar Stylo rati ar parastiem, zemākiem riteņiem, bijām ļoti apmierināti, tādēļ arī šoreiz "vaktēju" FB labu piedāvājumu šiem ratiņiem, jo Jaunus veikalā ap 1500eiro es pirkt diez ko negribētu, jo kvalitatīvus un saudzīgi lietotus ratiņus nav iespējams vienam mazulim nolietot. Man ļoti paveicās, ka janvāra vidū i-net pamanīju Bebecar STYLO ratus 3in1 par lielisku, neticamu cenu, uzreiz uzrakstīju, ka ļoti vēlos, bet bijām rindā otrie. Līdz 14.februārim ratiņi bija pierezervēti mammai, kura pieteicās pirmā un 14.februārī ar asarām acīs saņēmu ziņu, ka ratiņi ir pieejami. Man parasti ir tā, ja man kaut kas ļoti iepatīkas, man to vajag un, ja es to nedabūju, tad ko līdzīgu atrast ir gandrīz neiespējami, jo visu laiku domāju par to, kas man patika un iekrita sirdī. Ļoti patika arī krāsa - neitrāla- gan puikam, gan meitiņai, jo vēl jau nezinām, ko gaidām. Ratiņi lieliski saglabāti un saimnieki tik sirsnīgi, sajūtot, ka tie lietoti ar mīlestību un labām domām.Šoreiz mums būs 3in1, ar iespēju autokrēsliņu uzlikt ratu rāmim. Šis modelis ir vel ar uzlabojumiem, neka mūsu iepriekšējais - ērti kulba noņemas un uzliekas ar vienu klikšķi, rāmis tik pat ērti, kā iepriekšējie salokās, ja nepieciešams ar vienu podziņu riteņi noņemas... Ideāli... Priekšējie riteņi grozās, bet ne uz riņķi, kā īstam auto. Ir iespēja riteņus arī nobloķēt, ja braukšana ir pa bezceļiem. Tā līganā amortizacija... Kulbiņa super liela ar iespēju paregulēt muguras slīpumu, lai uzreiz pie pirmās nepieciešamības nav jāpārceļas un sporta daļu. Materiāls ērti kopjams, mitrumu un netīrumus atgrūdošs, ur rāvējslēdzīti pieliekams moskītu sietiņš un pār ratiņiem uzliekama lietusplēve ar lodziņu, lai mazajam neradītu siltimnīcas efektu.

20180310141733-73675.jpg

Tā nu lielāko pirkumu gaidot savu mazulīti esam veikuši un esmu tik laimīga, ka man izdevās atrast to, ko meklēju un neiztērēt milzīgu summu par šo savu "kaprīzi", lai arī zinu, ka šis pirkums ir ļoti vērtīgs, jo ratiņi ir atbilstoši mūsu vēlmēm, mūsu ikdienai. Vienīgais, kas mani uztrauc, ja iegādāsimies jaunu auto, mazāku, kā līdz šim, vai ratiņi būs ērti ieliekami mašīnā. Ja ne, tad šoreiz darīsim otrādi - auto pieskaņosim ratiem, ne ratus auto :)

Par mūsu šo pirkumu galīgi sajūsmā nebija mazākā māsiņa Emīlija, viņa "uzvilka" lūpu, jo bebim būs rati un bebis būs, kurš aizņems vietu mammas gultā.... un ja reiz rati jau ir mājās, mammas bebis, kā viņa to sauc, drīz būs.