Gaidību dienasgrāmata: grūtniecība un vitamīni, cik daudz tie jālieto

Gaidību dienasgrāmata: grūtniecība un vitamīni, cik daudz tie jālieto

16. Feb 2018, 11:10 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Tiklīdz iestājas grūtniecība, šķiet jāskrien uz aptieku un jāpērk vitamīni, kuri paredzēti mammām gaidību laikā, protams, mēs katra māmiņa vēlamies, lai mūsu topošais mazulis augtu vesels un viņam būtu viss nepieciešamais, lai attīstītos pilnvērtīgi, bet, vai aptiekā nopērkamie vitamīni ir tas, kas to nodrošina, cik ļoti tie ir nepieciešami?

Kad biju vizītē pie savas jaukās imunoloģes-onkoloģes, par šo daudz runājām. Tā kā man vēl nav pagājuši pieci gadi kopš diagnozes "vēzis", man ir nepieciešams veikt profilaktiskās pārbaudes un, tā kā iestājusies grūniecība, vēlmas veikt analīzes arī pašlaik. Jau kopš oktobra manas imunoloģiskās-onkoloģiskās analīzes ir ļoti labas, arī tagad, kad esmu gaidībās un, tā kā šie rādītāji ir labi, man dakterīte neieteica, vai arī nenozīmēja īpašos grūtnieču vitamīnus, ieteica vairāk piedomāt pie uztura un turpināt dzert balance eļļas, kas balansē omega6/omega3 taukskābes, kas ir ļoti, ļoti nepieciešamas mūsu organismam, sakārtojot tās, daudz kas sakārtojas veselības jomā pats no sevis.

Arī ginekoloģe pēc vakardienas vizītes un izvērtējot analīžu rezultātus, papildus grūtnieču vitamīnus nenozīmēja, vien Magne B6 un Floskābe, kuru dzeru jau no paša sākuma tādēļ, ka ir velkošas sāpes vēdera lejasdaļā un folskābe nepieciešama mazulītim.

Tā kā asinsanalīžu rādītāji ir ļoti labi un atbilstoši normai, nav nepieciešami papildus vitamīni.

Droši vien, cik ārstu, cik mammu, tik arī viedokļu par šo visu, arī mana homeopāte neiesaka organismu "piegrūst" ar n-tajiem vitamīniem. Jālieto ir tas, kas organismam nepieciešams un, ja organisms līdz grūtniecībai ir veiksmīgi savests kārtībā, nav nepieciešami papildus vitamīni tikai tādēļ, ka iestājusies grūtniecība, jo "kas daudz, tas arī var būt par skādi". 

Tādēļ pagaidām pirmo trimestri esam veiksmīgi iztikuši bez papildus grūtnieču vitamīniem, vairāk piedomājot par uzturu, veselīgu miegu, regulāri lietojot balansa eļļas omega6/omega3, kuras sūtām no Zviedrijas, folskābi un Magne B6 pie velkošām sāpēm vēdera lejasdaļā.

Kā Jums, mammas, šķiet, cik nepieciešami ir grūtnieču vitamīni grūtniecības laikā un, vai tie jālieto visām grūtniecēm?

mamma88 mamma88 17. Feb 2018, 15:47

Apsveicu ar gimenea pieaugumu.
Es domaju, ka ja tik tieaam analizes ir labas un pasai sajuta, ka viss ok, tad var iztikt, ar nosacijumu, ka ikdiena edienkarte ir sabalanseta un dazada.
Ja medz uznakt kadi grutniecu niki, ka need tur,piemeram, galu vai kadus produktus vai uznetas kadu laiku uz miltu priduktiem utml, tad gan labak palietot.