Gaidību dienasgrāmata: Grūtniecība un galvassāpes

Gaidību dienasgrāmata: Grūtniecība un galvassāpes

14. Feb 2018, 16:42 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Grūtniecības laikā mēdz piemeklēt dažādas kaites un vainas, taču ir mammas, kuras visu grūtniecības laiku izteiktu diskomfortu nemaz nejūt. Atceros, ka arī gaidot Emīliju mani mocīja neizturamas galvassāpes. Ja pirms šīs grūtniecības iestāšanās ar tām veiksmīgi biju tikusi galā sakārtojot omega3/omega6 attiecības, tad tās atkal atgriezās iestājoties grūtniecībai. Sāpes neciešamas. Apzinos, ka pretsāpju zāles grūtniecības laikā dzert nav ieteicams. Cīnījos, kā vien spēju - liku vēsas komreses uz galvas, kārtīgi atpūtos, bet tas neko nelīdzēja. Pamostos naktī, sāp, strādāju pie datora n- sāp, līdz tādai pakāpei, ka viss tracina, neko negribas, visi ir slikti...

Atceros, ka gaidot Emīliju, nokļuvu pat slimnīca, kur tā arī neko sliktu man neatklāja, vēlāk gāju uz konsultācijām pie labākajiem neirologiem, tad uz masāžām, bet sāpes rimās tikai pēc dzemdībām.

Šoreiz nesagaidot konsultāciju pie neirologa, pašai izdevās atklāt iemeslu. Izrādās, ka galvassāpes man ir apēdot saldumus, tiklīdz apēdu ne tikai vienu končiņu, vai vairāk par saldā trauciņu, tā sāpes ir klāt un izrādās, ka grūtniecības laikā varot "lēkāt" cukura līmenis organismā, kas izsauc galvassāpes, kuras varot salīdzināt ar paģiru galvassāpēm pēc kārtīgas iedzeršanas.

Pašlaik, kopš saldumus ēšanu kontrolēju, viss ir labi un galvassāpes arī mani vairs nemoka, un varu šo gaidību laiku baudīt pilnvērtīgi.

Vai arī Jums, mammas, grūtniecības laikā ir bijušas mokošas galvassāpes, padalieties pieredzē!

14. Feb 2018, 20:35

man arī ir bijušas nežēlīgas galvassāpesmun daktere minēja, ka tas ir tipiski 1.trimestrim. Šādos gadījumos man bija łauts iedzert 1 paracetamola tableti. Momentā palīdz