Gaidību dienasgrāmata: Ar izglītošanos pēc sirdsmiera Māmiņu klubā

Gaidību dienasgrāmata: Ar izglītošanos pēc sirdsmiera Māmiņu klubā

20. Jul 2018, 12:55 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Man, līdzīgi kā arī citām mammām gaidībās, ir nemiers, satraukums un bažas. Par ko gan, ja reiz zinu, kas mani sagaida, jo nav jau pirmā reize? Kļustot vecākai, iespējams, apdomīgākai un "prātīgākai", bažas ir par lielajiem darba apjomiem, kuri būs jāpaveic. Jau līdz šim "griezos kā vāvere ritenī", bet pavisam drīz, tieši pēc mēneša, būs jaunas lomas, jauni pienākumi un jaunas rūpes, jo mazulis ir kas skaists, bet tajā pašā laikā tas  prasa daudz rūpju, emociju un laika.

Mēs esam raduši runāt tikai par skaisto, cik šis mazais brīnumiņš ir liela bagātība mums kā  ģimenei, bet īstenībā šim visam klāt ir arī "otra monētas puse" - neguletās naktis, pastiprinātā uzmanība mazulim, līdz ar to citi ģimenes locekļi atstāti novārtā, jo laika jau diennaktī nekļūst vairāk tikai tādēļ, ka klūsti par mammu, vai tēti, laiks mums katram ir dots 24/7 ar visām izrietošajām sekām. Tieši tādēļ arī es nolēmu vismaz vienu reizi nedēļā ejot uz nodarbībām lēnām emocionāli gatavoties tam, kas mani un ģimeni sagaida.

Vai izdodas? Tieši šīs nodarbības, sarunas un tikšanās arī ar citām mammām, tētiem, sniedz man šo miera sajūtu. Aizvadītajā trešdienā Māmiņu klubā runājām par cilmes šūnām, kas man ir aktuāli, zinot manu saslimšanu, par mazulīša dzimšanas procesu, dzemdību norisi. Tieši pēc sarunām jutu, ka vēlētos bērniņu pasaulē laist pati, bet ir situācijas, kad ne vienmēr var darīt to, ko vēlos, ir jāapdomā ar vēsu galvu un jāizvērtē visi riski. Pašlaik ļoti ceru, ka izdosies ar vīru vienoties, ka viņš būs pirmais, kurš sniegs mazulim šo siltuma sajūtu, tā kā viņš no maziem, maziem ļoti, ļoti baidās, baidās nodarīt pāri...

Aicinu ne tikai vecākus, kuri gaida pirmo mazulīti, bet arī otro, trešo, ceturto...apmeklēt nodarbības, jo tās sniedz ne tikai zināšanas, bet arī emocionālo mieru un drošību. Tieši šeit ir iespēja uzdot neskaidros, bailīgos jautājumus un, ja vēl cilvēks, kurš sarunājas ir Tavs cilvēks, gandarījums ir milzīgs.

VECĀKU SKOLAS NODARBĪBAS TOPOŠAJĀM MĀMIŅĀM MĀMIŅU KLUBĀ->>>