Kāju veselības problēmas gaidību laikā? Jādodas pie flebologa!

05. Dec 2016, 11:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtniecības laikā nereti nākas sastapties ne tikai ar prieka un laimes sajūtām, bet arī ar veselības problēmām. Dažas no tām rodas tieši svara pieauguma dēļ, sievietes hormonālo izmaiņu dēļ. Jā, un tas var skart arī sievietes kāju vēnas. Uz māmiņu jautājumiem atbild Dr.Mauriņa Vēnu klīnikas ķirurgs, flebologs, proktologs - Ints Bruņinieks.

20161202091810-24532.jpg

Flebologs ir speciālists, kas nodarbojas ar vēnu saslimšanu diagnostiku un ārstēšanu. Pamatā tās ir kāju vēnu problēmas, paplašinātas vēnas, kāju tūska, trofiskās čūlas utml. Bet pirmie simptomi, kad jāvēršas pie flebologa ir  smaguma sajūta, tūska, kosmētiskas problēmas, palielinātas vēnas. Ziemā sievietes to varētu pamanīt, kad pēcpusdienā ierastos zābakus ir grūtāk aiztaisīt. Darbā ilgstoši sēžot, staigājot, stāvot, kājas var pietūkt. Ja sievietēm ir vēnu problēmas, tūska parādīsies ātrāk, tā būs izteiktāka. Ja šo pazīmi pamanam, būtu jāpadomā par vēršanos pie speciālista - flebologa.

Pašārstēšanās nekaitē?

Kaitēs tādā ziņā, ka problēma var atttīstīties uz priekšu, un kļūs vēl sliktāk. Sākumā simptomi var būt maznozīmīgi, un šķitīs, ka ar ziedēm un  tabletēm diskomforta sajūta varbūt tiks mazināta, bet tomēr problēma pati par sevi neizzudīs.

Kas notiek konsultācijas laikā

Konsultācija sastāv no sarunas ar pacientu un no vēnu stāvokļa izmeklēšanas ar dupleksultrosonogrāfijas metodi. Līdzīgi kā televizorā skatāmies bēbīti grūtniecības laikā, skatamies un izvērtējam vēnu veselības stāvokli. Tas absolūti nav sāpīgi, un nav nekādas radiācijas. To var veikt bez riskiem, sāpēm, diskomforta arī grūtniecības laikā. Vienīgais, jārēķinās ar to, ka ārsts vēlēsies redzēt kājas visā garumā, līdz pat cirksnim.

Grūtniecība ir tas laiks, kad vēnu problēmas kājām var aktualizēties

Ja parādās kādas sūdzības, skaidri definējamas - sāpes, diskomforts, ir jāvēršas pie speciālista. Domāt par to, kas tas varētu būt, un cerēt, ka viss pāries, nevajadzētu. Drošāk ir pārliecināties par patieso vēnu veselības stāvokli. Var būt tā, ka situācija pēc dzemdībām uzlabojas vai normalizējas, bet uz to ļoti cerēt nevajag. Problēmu gadījumā, vēršoties pie speciālista, situācijas uzlabošanas risinājumu var saņemt uzreiz, viens no populārākajiem - kompresijas zeķes. Ārsts noņem zeķu mērus, lai saprastu, cik lielas kompresijas zeķes nepieciešamas konkrētam pacientam,  kāds kompresijas spiediens ir nepieciešams. Valkājot kompresijas zeķes nebūs smaguma sajūtas, nebūs tūskas, kļus būstiski labāk un būs vairāk laika domāt par skaistākām lietām, par ģimenes pieaugumu. Ārsts izvērtē arī to, vai konkrētajā gadījumā nepieciešamas zeķes vai zeķubikses, to garumu ārsts izvēlas, atkarībā no problēmas.

Ja tiek iegādātas pareizas kompresijas zeķes, pacients tiešām jūtas daudz labāk, vieglāk. Nevajadzētu pacientiem iegādāties kompresijas zeķes bez konsultēšanās pie speciālista, jo pacients pats nevarēs izvērtēt cik lielas un kādas kompresijas zeķes ir viņam neieciešamas. Iegādājoties zeķes mūsu klīnikā uz vietas, pacients tiek arī apmācīts, kā pareizi, vienkārši un ātri uzvilkt kompresijas zeķes.

Māmiņu Klubs

Videosarunu piedāvā:

20160209135048-25330.jpg

Decembrī Dr.Mauriņa Lāzermedicīnas klīnikā sāksies proktoloģijas mēneši, kad proktologa konsultācijai un izmeklējumam tiks piemērota 45% atlaide, janvārī 30%, janvārī un februārī  būs atlaides arī  ārstēšanai. 

Vairāk par proktologa pakalpojumiem lasiet šeit->>>