Dzīvosim aktīvi domājot par mazuli. :)

Dzīvosim aktīvi domājot par mazuli. :)

13. Feb 2018, 23:52 Melānija Melānija

Ikdienā esmu ļoti aktīva, ja runa ir par darbu un aktivitātēm ārpus mājas. 

Man ļoti patīk, ja varu sevi nodarbināt gan fiziski gan garīgi. 
Ir sācies mans mazais gaidību atvaļinājums kuru vēlos izbaudīt pilnvērtīgi, bet šajā  laikā man patiešām ir ļoti grūti pat dienu nosēdēt mājās. Man nepārtraukti vajag kustēties vai sevi nodarbināt ar lietām kas varbūt nemaz  nav tik svarīgas. 
Došanās pastaigās pa veikaliem, Rīgas ielām vai vizināšanās apkārt ar mašīnu. Varu stundām ilgi ciemoties pie draudzenes un pļāpāt.   Man patīk, ja varu ieiet bērnu veikalā un kaut vai ar acīm papriecāties par lielisko bērnu drēbīšu piedāvājumu, mīļajām lietiņam un mantiņām.  Vienmēr tak nagi niez mazulītim kaut ko iegādāties pat ja tas nav vajadzīgs. :D

Bet vai es to varētu darīt katru dienu? NĒ! 

Mans mazais  risinājums, lai savu ikdienu padarītu interesantu, bet tajā pašā laikā veselīgu ir vingrošana.

Māmiņu klubs piedāvā lielisku iespēju apmeklēt grūtnieču vingrošanu kopā ar zinošām un iedvesmojošām pasniedzējām. Man tiešām patīk, ja savu enerģiju kaut vai stundas garumā varu pilnvērtīgi izmantot lai iemācītos kā pareizi elpot, lai manas dzemdības norisinātos vieglāk.

Tajā pašā laikā saglabāt pareizu stāju, uzlabot veselību un labsajūtu.
Man kā topošajai māmiņai tas ir  svarīgi.

Savu pirmdienas rītu pavadu kopā ar dūlu Katrīnu Puriņu- Liberti. Tā ir ļoti iedvesmojoša, interesanta un aktīva vingrošanas stunda.

Katrīna katru reizi iedrošina mūs nebaidīties. Viņa pastāsta cik ļoti svarīgi ir topošajai māmiņai elpot pareizi, vingrot mājās (katru dienu) ,kā arī aktīvi pavadīt laiku svaigā gaisā. Mums katrai topošajai māmiņai  šis aktīvais laiks var būt savādāks. Cita, varbūt, vēl joprojām skrien, cita brauc ar riteni, cita atkal iet uz sporta zāli, bet vēl kāda vienkārši var nostaigāt ar kājām vairākas stundas.  
Katrīna saka, ka grūtniecei  būtu nepieciešams dienā nostaigāt vismaz 5 kilometrus, bet vai es tik daudz varu?
Pagaidām nē, bet es pie tā piestrādāju. Man ir īpaši aktīvs suns, kurš mīl garas  nesteidzīgas pastaigas. Un ja var noiet 5 km, tad suns ir bezgala laimīgs un es tā pat!

Vai zināji, ka grūtnieču vingrošanai ir arī  ļoti daudz ieguvumu?

  • uzlabojas asinsrite – tas palīdz, ja radusies tūska, ir vēnu problēmas;
  • elpošana kļūst dziļāka – mātes un bērniņa šūnas saņem vairāk skābekli, tiek mazināta dedzināšanas sajūta pakrūtē, elpošanas vingrojumu apguve palīdz dzemdībās; 
  • stiprinot muskuļus tiek uzlabota stāja, saudzēta mugura, mazināta slodze iekšējiem orgāniem;
  • uzlabojas zarnu trakta darbība;
  • āda kļūs elastīgāka – mazinās striju iespējamība;
  • stabilizējas nervu sistēmas darbība, tiek gūtas pozitīvas emocijas;
  • sieviete labāk izprot savu ķermeni, tas palīdz dzemdību laikā atslābināties, līdz ar to ir mazāks dzemdību komplikāciju risks gan pašai, gan bērniņam;
  • pēcdzemdību periodā dzemde ātrāk savelkas, ķermenis veiksmīgāk atjauno sākotnējo formu, ir vairāk spēka rūpēties par bērniņu.

Vēlos iedrošināt  arī Tevi doties un izbaudīt šo stundu, kurā vari iemācīties izprast un iepazīt savu ķermeni. :) 
Mazulis būs Tev ļoti pateicīgs. :) 

Varbūt  vari pastāstīt, kā Tu pavadi savu brīvo laiku?
Ir taču daudz fantastiskas iespējas kur topošā māmiņa var relaksēties, kā arī  stiprināt savu un mazulīša veselību. 

P.s. Pēc pirmdienas vingrošanas, mani kāju muskuļi ir palikuši jūtīgi un tas nozīmē, ka vingrošana nav bijusi veltīga.  

Melānija Melānija 15. Feb 2018, 13:55 liepinaa

Sveika. 😀
Tas laikam tiešām katrai ir pilnīgi individuāli. Arī es līdz šim nebiju īpaši aktīva, ja runa ir par sporta aktivitātēm. Nekad neesmu bijusi sporta un vingrošanas fanāts. Pat atceros, ka uz aerobiku nevarēju ilgi nostaigāt. 😃
Tagad tiešām piedomāju vismaz par svaigu gaisu kas ir nepieciešams gan man, gan mazajam.
Mīļš Paldies Tev! ❤

15. Feb 2018, 10:35

Sveika!
Es arī biju pastaigu fanāts! Vingrošana vienu reizi bija nesekmīga un noveda pie papildus pārbaudes slimnīcā - konstatēja nelielu dzemdes tonusu, tad sapratu un vienojos ar dr. ka tas nebūs man.
Zināju cik svarīgas ir aktivitātes un svaigs gaiss tāpēc nolēmu ka tas būs man katras dienas pašmērķis gara un svarīga pastaiga 😀 Man arī ir suns, kurs par šo bija diezgan priecīgs, jo bieži izvēlējos dodiet tieši uz mežu, kur viņa var droši skriet bez siksniņas.
Lai jauks gaidīšanas laiks!