FOTO: Kas notiek Dzemdību sagatavošanas kursos: brīvas vietiņas jaunajās grupās

FOTO: Kas notiek Dzemdību sagatavošanas kursos: brīvas vietiņas jaunajās grupās

22. Oct 2014, 11:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Esi gaidībās un prāto, kad un kur lai sāk apmeklēt Dzemdību sagatavošanas kursus? Māmiņu Kluba Vecāku skola ir atvērta ikvienam!

Topošajiem vecākiem reizēm rodas parasts jautājums- Kāpēc apmeklēt dzemdību sagatavošanas kursus, ja jau informācijas tāpat ir pāri pārēm? Te ir pāris tiešām labi iemesli, kāpēc jums kā topošajiem vecākiem vajadzētu paļauties uz informāciju, ko sniedz dzemdību sagatavošanas kursos, nevis uz informāciju, kas ir atrasta internetā.

- Tu spēj iegūt vairāk noderīgas informācijas. Tā kā ir neskaitāmi informācijas avoti un iespējams iegūt pat visniansētāko informāciju, reizēm ir pavisam grūti saprast, kura informācija ir svarīga. Pirmsdzemdību sagatavošanas kursi palīdz filtrēt informāciju un palīdz saprast galveno.

- Tu atceries informāciju. Tipiski, studenti atceras 20%, ko viņi dzird, 30%, ko viņi redz un 50% no tā, ko viņi dara un 90% no tā, ko saka un dara. Pirmsdzemdību kursos ir gan lekcija, gan vizuāli materiāli, gan paraugdemonstrējumi, gan diskusijas, gan arī praktiska darbošanās. Tas noteikti palielinās sapratni un to, cik daudz Tu atcerēsies no iemācītā. Salīdzinājumam- Tu lasi grāmatu par dzemdībām un bērniņa aprūpi un parasti cilvēki no tā atcerēsies vien 10% lasītā, kas ir par maz, lai kļūtu par labākajiem vecākiem.

- Tu vari izmēģināt roku praktiskās nodarbībās. Apmeklējot dzemdību sagatavošanas kursus, iespējams uzzināt, kā pamasēt muguru dzemdību laikā, kādas pozas izvēlēties un varēsi arī patrenēties. Tāpat tas nozīmē iespēju uzdot jautājumus un saņemt ieteikumus no pasniedzējiem. Šāda apmācība ir svarīga ikvienam topošajam vecākam, jo tā nav tikai teorētiska spriedelēšana, bet kvalitatīvas informācijas iegūšana.

- Tu iegūsti drukātus un DVD materiālus. Māmiņu Kluba kursos Tu iegūsi gan drukātus materiālus, gan arī DVD filmu, kurās varēsi uzzināt vairāk par kursos apgūto un pilnveidot savas zināšanas.

- Tu vari iegūt sociālus kontaktus un atbalstu no citiem vecākiem. Pirmsdzemdību sagatavošanas kursi ir lieliska vieta, kur satikt citus topošos vecākus un dalīties pieredzē!

- Tu vari mācīties arī no pasniedzēju pieredzes. Māmiņu Klubā strādā pieredzējuši un profesionāļi, kas noteikti pastāstīs arī interesantus atgadījumus no savas pieredzes un varēs uz vecāku jautājumiem atbildēt ne tikai kā medicīniskais personāls, bet arī kā cilvēks ar personīgo pieredzi.

- Tev samazināsies bailes par gaidāmo notikumu. Apmeklējot nodarbības Tev samazināsies bailes un bažas par gaidāmo notikumu un iegūstot vairāk informācijas, samazināsies arī bailes par nezināmo.

Nāc un ieskaties, kas notiek Dzemdību sagatavošanas kursos!

Esiet laipni aicināti dzemdību sagatavošanas kursos Māmiņu Klubā!

20121024224919-34628.jpg

 

Pavisam kopā Māmiņu Kluba vecāku skolā ir iespēja piedalīties 4 lekcijās – par veselīgu grūtniecību, dzemdībām, atsāpināšanu, elpošanu, dzemdību vietas izvēli, krūts zīdīšanu un jaundzimušā aprūpi.

KRŪTS ĒDINĀŠANAS LEKCIJA

Viens no svarīgākajiem notikumiem jaunajām māmiņām ir mazuļa barošana. Lai būtu pilnīga skaidrība un apziņa, ka māmiņa spēs mazuli barot ar krūti, krūts ēdināšanās speciālisti spēj daudz pastāstīt par krūts zīdīšanu un spēj minēt daudz un dažādus piemērus.

Tāpat 2 stundu ilgā lekcijā speciāliste pastāstīs par:

  • krūts zīdīšanas tehnikām,
  • mātes piena veidošanos,
  • psiholoģisko pamatojumu, lai zīdīšana noritētu veiksmīgi.
  • Turklāt pasniedzēja pastāstīs arī par zīdīšanas palīglīdzekļiem.

JAUNDZIMUŠĀ APRŪPES LEKCIJA

Savukārt kā rūpēties par mazulīti – kā viņu apkopt, cik bieži vannot, kā zināt vai viņam nekas nekaiš, ir iespēja uzzināt  jaundzimušā aprūpes lekcijās.

Lekcijas laikā uzzināsi:

  • visu par mazuļa ikdienas higiēnu
  • kā apkopt nabiņu
  • kā iztīrīt actiņas, ādas krokas, apkopt degunu
  • kā pareizi mainīt autiņbiksītes
  • cik bieži un kā vannot u.c.

SAGATAVOŠANĀS DZEMDĪBĀM I UN II DAĻA

Šajās lekcijās topošie vecāki uzzina atbildes uz jautājumiem

  • kas ir dzemdību plāns
  • Kad un kā izvēlēties dzemdību vietu
  • Vai ir nepieciešams slēgt līgumu ar vecmāti
  • Kādas pozas izvēlēties, lai dzemdību process būtu mazāk sāpīgs
  • Vai atsāpināšanas izvēlēšanās nevar radīt negatīvas sekas uz mazuli
  • Kāda ir partnera loma dzemdībās

Kā atzīst vecmātes, ir bijuši gadījumi, kad jaunie vecāki pasaka paldies, jo bez ārstu palīdzības viņu to nevarētu izdarīt. Svarīgi, lai pēc kursiem un pēc dzemdībām vecāki varētu pateikt – mēs to izdarījām.

 

Topošajām māmiņām un tētiem ir svarīgi zināt, kas ar viņiem notiks, kā mainīsies viņu dzīve pēc mazuļa ierašanās.

Dzemdību sagatavošanas kursu apmeklēšana palīdzēs sagatavoties dzemdībām, apgūt spēju atbalstīt vienam otru, gūt pārliecību gan dzemdībās, gan mazuļa pirmajās dzīves dienās un mēnešos.
Dzemdību sagatavošanas kursus Māmiņu Klubā vada Latvijā zināmi un atzīti speciālisti.

Kur notiek?

Māmiņu Kluba mājīgajās telpās Vīlandes ielā 1-3, 2. stāvā, ieeja no Elizabetes ielas

Cik maksā?

€ 22/Ls 15,46 pārim, € 15/Ls 10,54 vienai vienai par lekciju

Kas vēl būtu jāzina?

E-pastā saņemsiet apstiprinājuma vēstuli, kurai divu darba dienu laikā sekos vēstule ar lekciju grafiku!

Sadaļā piezīmes atzīmējiet, lūdzu: lekcijas apmeklēsiet viena vai kopā ar vīru!

Uzmanību!

Ir iespējama lekciju vai speciālistu maiņa. Par jebkurām izmaiņām Māmiņu Klubs informēs, nosūtot īsziņu.

Piezīme:

Uz lekcijām variet paņemt maiņas apavus.

Uzzini vairāk par dzemdību sagatavošanas kursiem šeit>>

Esiet laipni aicināti dzemdību sagatavošanas kursos Māmiņu Klubā!