DISKUSIJA: Smēķēšana grūtniecības laikā

DISKUSIJA: Smēķēšana grūtniecības laikā

16. Apr 2015, 00:08 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveiciens visiem! Šajā lietainajā laikā gribas skart visai nepatīkamu tēmu. Lai arī mani tiešā veidā tā neskar, tai pat laikā, piemēri tālu nav jāmeklē.

Un tātad, diskusijas tēma "Smēķēšana grūtniecības laikā".

Man bija paziņa, kas ļoti ilgus gadus smēķēja. Smēķēja bieži, daudz un smagās cigaretes. Un tad viņa uzzināja, ka ir stāvoklī. Aizgāja pie ārsta, un es biju ļoti izbrīnīta, kad ārsts viņai ieteica - neatmest smēķēšanu tagad, jo tas ir stress, liels stress.. Tāpēc viņa visu grūtniecības laiku turpināja smēķēt, it kā aizbildinoties, ka smēķē pavisam vieglās cigaretes. Viņa tāpat smēķēja arī krūts ēdināšanas laikā un arī otrās grūtniecības laikā.

Abi bērni piedzima veseli..

Es viņu neattaisnoju, bet kārtējo reizi atceroties par viņu, nesaprotu šo visu.

Forumā nesen atkal parādījās šī tēma, un sapratu, ka šis nav vienīgais gadījums, ne tuvu.

Es nelikšu šeit šausminošas ainas un pataloģiju sarakstus, kā arī ārstu viedokli un statistiku. Tas viss tāpat ir skaidrs.

Bet man rodas jautājums smēkētājām:

Vai tiešām ir tik grūti atmest smēķēšanu uz šiem 9 mēnešiem?

Ko jums ārsts saka šajā sakarā?

Māmiņa Darja

Cielavinna Cielavinna 16. Apr 2015, 15:43 Ms.Tictac

Iedomājies, šo diskusiju izlasīs mamma kas smēķē- viņa mainīsies, diezvai. Ja cilvēks gribētu mainīties, tad to izdarītu uzreiz, pirms sāka plānot bērnu. Savukārt Jūs cepjaties visas, par neko, tā vietā samīļojat bērnus un priecājaties ka esat apzinīgas mammas, kas nedara pāri savam bērnam.

Jauku visām dienu! Neuztraucieties es neatbalstu, bet arī nenosodu šo lietu. 😀

Cielavinna Cielavinna 16. Apr 2015, 15:35 Ms.Tictac

Jūsu visas nosauktās blakus parādības ir iespējamas bērniņiem, kuru mammas nesmēķē.

Cielavinna Cielavinna 16. Apr 2015, 15:33 zīda_zeķe

Piedevām es neatbalstu. Jāmāk lasīt, ko raksta. Es tik pasaku to, ka nevajaga līst citu dzīvēs un cepties par to, kas neskar Jūs pašas.

Cielavinna Cielavinna 16. Apr 2015, 15:32 zīda_zeķe

Kāda spītība? Par ko spītēties, par to ka atrodas cilvēki, kas atļaujas kādu nosodīt? Man ir vienalga, jo es dzīvoju savu dzīvi un nelienu citu dzīvēs.

Pēc Jūsu komentāriem jau var saprast, ka Jums kaut kas nav kārtībā ar savu dzīvi, ja tik dedzīgi izsakaties par lietu, kas neskar Jūs pašu. Aprobežotība ir Jums pašai, ka nemākt pieņemt to, ka katrs cilvēks dara, kā grib un Jūsu viedoklis viņam ir pie vienas vienas.
No tālākās diskusijas ar Jums aturēšos, nav vērts. Vēlu veiksmi dzīvē un atbrīvoties no negatīvā kas Jūs nomoka.👋

Cielavinna Cielavinna 16. Apr 2015, 15:14

Man laikam grūti saprast par ko Jūs cepjaties. Ja Jūs nepīpējat malači, ja kāda pīpē, kāda Jums daļa par to mammu. Mēs katra atbildam par savu bērnu veselību.

Nav brīnums, ka tik daudzās ģimenēs ir visādas problēmas, jo cilvēki nemāk dzīvot savu dzīvi, viņi lien iekšā citu dzīvēs un gudri pārmet ko kas dara pareizi un nepareizi. Dzīvojat savu dzīvi un necepjaties par to, kas Jūs neskar.

MK pēdējā laika tendence visas tik pareizas, ka nelabi metas. Kā mani bērnībā mācīja- skaties uz sevi un savu rīcību, nevis uz to ko citi dara.

Cielavinna Cielavinna 16. Apr 2015, 15:10 Ms.Tictac

Lūdzu nosauc kas ir tas neizmērojamais kaitējums?

16. Apr 2015, 14:21 bārbala zāle

Man ar ir šādi novērojumi.
Protams, ne vienmēr tas tā ir, bet lielākoties ir gan !

Tulīt jau klups krāgā, ar simts un vienu piemēru, ka tā viss nav. Jo redz viena tante pīpēja, un bērns piedzima vesels un nekādu problēmu ar vēlāk nebija ... :😃

16. Apr 2015, 13:20

Es kādreiz pīpēju paciņu dienā, jau kā sākām "meistarot" bēbi, tā man kaut kā nepīpējās. Pēc pozitīvā testa, nebija nemaz doma ievilkt kādu dūmu. Vīrs atmeta kad mazais bija ieradies pie mums, jo nespēja nopīpējies atrasties bērna tuvumā.

16. Apr 2015, 13:17 pandulaacis

Precīzi pateikts !!!
Pilnīgi manas domas !👍👍👍

Cielavinna Cielavinna 16. Apr 2015, 13:12 zīda_zeķe

Nevajaga līst citu dzīvēs. Jāskatās kā Tu pats dzīvo. Nevienam nav tiesību teikt, pārmest kādam. Visi lieli cilvēki un zin ko dara. Muļķīgi cepties par to, kas neskar Tevi.

Cielavinna Cielavinna 16. Apr 2015, 13:11 Misteria

Tas, ka slimi bērni nedzimst tikai tām mammām kas nepīpē un dara visu pareizi. Nav jēga ko pārmest kādai mammai, ka viņa pati atbild par savu mazuli un gadās visādi visās situācijas, nekur nav teikt, ka Tev piedzims vesels bērns vai slims.

DaceT DaceT 16. Apr 2015, 12:56

"DISKUSIJA: Smēķēšana grūtniecības laikā: JĀ vai NĒ?"- šādi, tas publicēts Facebook vietnē! Nopietni? Jā vai nē? Manuprāt, pilnīgi lieks jautājums uz kuru atbilde ir skaidrāka par skaidru. Pati neesmu svētā govs, esmu pipejusi, bet līdz ko uzzināju, ka būs bebis, atmetu uzreiz un bez liekas kavēšanās. Man tas nesagādāja nekādu diskomfortu vai grūtības. Piekritu tam, ka tas ir rakstura vājums!

Bet ne jau es esmu tiesīga kādam kaut ko aizliegt vai pārmest. Ne jau Dievs soda cilvēku, cilvēks pats soda sevi un savus tuvākos!

pandulaacis pandulaacis 16. Apr 2015, 11:55

Visas atkarības ir vājuma pazīme. Esmu studiju gados kopmītnēs vai citās ballītēs kompānijas pēc periodiski uzpīpējusi, tāpēc zinu, kas lācītim vēderā. Attiecīgi nesaprotu - kā no smēķēšanas vispār var rasties atkarība? Nekādu baudu tas nesniedz. Tā ir sevis mānīšana, ja liekas - 1 smēķis palīdzēs vieglāk un vienkāršāk dzīvot, palīdzēs notievēt vai cīnīties ar stresu. Grūtniece, kas smēķē, manās acīs ir zemāka par zāli, tā ir bezatbildība un pofigisms augstākajā pakāpē.

Misteria Misteria 16. Apr 2015, 11:39 Cielavinna

Man divām paziņām-smēķētājām... Vienai bērnam slima sirds, bija vajadzīga operācija, otrai bērnam atpalicība tāda, ka 5 gados ne staigā, ne runā..
Abām sievietēm rados, slimības vēstures tīras..

Nesaprotu tavu mērķi iejaukt savu paziņu un mirušo mazuli šajā pļurgu diskusijā?
Varbūt tad iesaki ar nākamo mazuli nodzerties un nopīpēties, lai būtu ņiprs un spēcīgs bērniņš 😤

Cielavinna Cielavinna 16. Apr 2015, 11:24 Cielavinna

Piedevām paziņu lokā bērniņš ir nomiris devītajā mēnesī, pie tā fakta, ka mamma nepīpēja, nedzēra visu grūtniecības laiku.

Cielavinna Cielavinna 16. Apr 2015, 11:23 esmamma

Es nesmēķēju, bet nenosodu tās kas to dara, jo kā jau teicu, katrs pats atbildam par savu dzīvi.

Misteria Misteria 16. Apr 2015, 11:20

Man nenormāli riebjas cigarešu dūmi 👎
Tāpēc iedomājoties, ka ir "dāmas", kuras apzināti indē bēbīti sev vēderā, metas slikta dūša..
Šis video izsaka ļoti daudz
https://www.youtube.com/watch?v=SPBQII5c9fw

Cielavinna Cielavinna 16. Apr 2015, 11:03 zīda_zeķe

Ir ļoti laba grāmata "Pozitīvās domāšanas spēks", ieteiktu izlasīt.

Dzīvot vieglāk nav sadistiski. Mūsu katra dzīvē notiek tas kam jānotiek un to mēs nevaram iespaidot, tam vienkārši jātiek pāri. No katras pieredzes mēs ko iegūstam un mācamies, lai šī pieredze būtu bēdīga vai priecīga. Nevar ļaut negatīvajam dzīvot mūsos, jo tam negatīvajam ir liels spēks, tā pat kā zemapziņai. Negatīvas lietas ātri sagrauž organismu un pēc tam ir ļoti grūti pašam.

Cielavinna Cielavinna 16. Apr 2015, 10:47 zīda_zeķe

Nekad dzīvē nevar kādu nosodīt par to, ko cilvēks dara, jo par savu rīcību viņš atbild pats, nevis Jūs. Nevar pārmest un vispār kāda kuram daļa par to, ko kāds dara, jo katrs mēs dzīvojam savu dzīvi un atbildam par savām darbībām paši.

Tie, kas ir dedzīgie nosodītāji, paši sevī ielaiž iekšā tik daudz negāciju, kas organismu grauž no iekšas un pēc tam brīnās ka kaut kas notiek. Jādzīvo vieglāk un tad dzīvē arī ies uz priekšu.

Cielavinna Cielavinna 16. Apr 2015, 10:35 zīda_zeķe

Ne vienmēr spontāno abortu veicina smēķēšana. Tas, tā zināšanai.

1 2