DISKUSIJA: Kur un kāpēc izvēlējies laist pasaulē savu bērniņu?

DISKUSIJA: Kur un kāpēc izvēlējies laist pasaulē savu bērniņu?

07. Oct 2015, 09:17 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsu portāla lapās ne reizi vien runāts par to, kur lai laiž pasaulē bērniņu. Un tomēr, paiet kāds laiciņš, un atgriežamies pie šīs tēmas, jo kādam atkal tas ir aktuāli tieši tagad, un tas ir saprotams, jo katru dienu portālā reģistrējas aizvien jauni topošie vecāki, kurus šis jautājums arī interesē.

Pastāstiet, lūdzu, komentāros:

  • cik ilgi domājāt, izvēlējāties savu dzemdību vietu
  • pie kā jūsu izvēle apstājās,
  • kāpēc nolēmāt laist pasaulē bērniņu tieši šajā vietā
  • vai esat apmierinātas ar savu izvēli

Ja gribat pieredzē dalīties īsumā, UZRAKSTIET VIENKĀRŠI, KUR BIJA JŪSU NEAIZMIRSTAMĀ TIKŠANĀS AR MAZULI, un kādi ir jūsu iespaidi saistībā ar šo vietu.

Mēs esam pārliecināti, topošajiem vecākiem jūsu pieredze noderēs!

Māmiņu Klubs

luāra luāra 08. Oct 2015, 15:28

Bulduru slimnīca un tagad plānojot otro noteikti atkal Bulduri! Labākā vieta kas var būt. Un lai gan tiešam tajā dienā iestajās daudz grūtnieces, dažas kuras no stradiņiem sūtīja, jo pie viņiem nebij vietu, nevienai dzemdes neplēsa vaļā un ar vakumu āra nevilka! Attieksme vnk dievīga, palātas fantastiskas. Ta kā man slimnīčas pats par sevi nepatīk, tad tur bij tik pat kā mājās. Un daktere Lasmane vienkārsi fantastiskaka un sirsnīgāka daktere ko spēju vien iedomāties. Un Anesteziologs vispār super.

07. Oct 2015, 16:59 eseker

Mums identiski, kā jums 😀 Tikai manī bērniņi dzima Liepājas Reģionālajā slimnīcā un ar otro jau gribēju mājās, nobremzēja tikai finansiālie apstākļi. Taču tad dzirdēju, ka iespējams samaksāt arī pa daļām, tā kā šoreiz noteikti darīšu, kā jūtu sirdī- dzemdēšu mājās 😀

Liene Krúza Liene Krúza 07. Oct 2015, 14:43

Liela meita un un dēlēns dzima Cēsu slimnicā
Es arī gribēju,lai tuvāk mājām. Žēl,ka 3berniņš nedzima Cēsīs, bet Madonā. Jo,redziet mūsdienas,ja pats ar savu transporti nebrauc un ved ātrā palīdzības mašīna,tad viņi ved kur tuvāk. Kaut attālums vien atšķīras par 5km.
Neapšaubāmi,katras dzemdības bija apsalūti atšķīrīgas un katras ir neaizmirstamas

Alexa26 Alexa26 07. Oct 2015, 11:02

Man izvēle bija plaša- Cēsis, Valmiera, Rīga, Dobele, Jelgava. Vienīgās vietas, kur 100 % gribēju - Rīga vai Jelgava. Ja sāktos dzemdības, Rīga, protams, būtu bik nereāli, reālāk būtu bijusi Dobele, bet tā kā neesmu sajūsmā par Dobeles med.plašā spektrā, mana izvēle bija Jelgava. Valmiera vai Cēsis bija rezerves varianti, ja nu sākas brīdī, kad ciemojos pie vecākiem, tur atkal tuvāk un reālāk būtu Cēsis, bet nu atkal problēma ar med.ginekooģijas jautājumos...neesmu sajūsmā, tad izvēle uz Valmieru. Domāšanai īpaši daudz laika nav, ja gaidi vairāk kā vienu bērniņu, jo viss var notikt mega ātri vai arī noteiktajā laikā un slimnīcas jautājumam tomēr jābūt skaidram.
Bet nu atgriežoties pie Jelgavas.
No manas puses atsauksmes labas.
Dienā, kad dzemdēju, bija dzemdētāju birums, diemžēl pie ģimenes palātas netikām, bet nebija arī slikti kopējā (turklāt sanāca dzemdības par valsts līdzekļiem, savi līdzekļi neizlietotie noderēja pamperu pakām vēlāk), bijām 2 meitenes 3 vietīgā palātā, turklāt izrādās "tusējām" vienā MK foruma grupiņā, tātad arī iepazināmies realitātē. Tā teikt, pasaule ir maza un apaļa...😀
Ēdināšana, jāsaka, ļoti laba, priekš manis tās bija pat pārāk lielas porcijas, un bija pat ļoti garšīgi, vienīgi ķeizarniekus tur ar ēdienu nelutina, kādu dienu jāpadzīvo gandrīz badā (labi, ja ir kas viegls uzgraužams līdzi). Pieminētā kāpostu zupa, man bija kāpostu salāti (bet arī mājās es ēdu visu, no kā "pūšas" bērniem punči, un patiesībā, mazajiem nebija ne silts ne auksts no tā ko ēdu slimnīcā vai mājās). Ar punčiem problēmu nebija, bet kolikas, tas ir kas nezināms pat mediķiem, uzskatu, ka vaina nav ēdienā, ko ēd mamma (kolikas ir arī bērniem, kas pārtiek no maisījuma).
Med.personāla attieksme forša, ienāk, apjautājas vai ko vajag, vai ir jautājumi. Protams, ir arī tādi dr., kuri nepatīk ar attieksmi utt., bet kā pats izturies, tā pret tevi izturas. Man arī bija viena bērnu dr., kas nu ļoti nepatika, atšķīrās uzskati (īpaši neiebildu, tāpat jau neapstrīdēt), bet kad vajadzēja palīdzību, bija ļoti atsaucīga un jauka. Īpaši labas atmiņas ir par vecmāti Intu Strazdu, tik pozitīvs cilvēks un sirsnīgs.😀
Nu jā, un arī nodaļa skaista, izremontēta.😀
Nākamos mazos (ja tādi būs), noteikti gribētu atkal uz Jelgavu, tā arī teicu izrakstoties, ka nākamo/-os pie viņiem.😀
Par līgumiem, neslēdzu nekādus, jo nezināju, kur notiks dzemdības līdz pēdējam brīdim (2 ned.pirms plānotā ķeizara). Un arī bez līguma saņēmu īpaši labu attieksmi no personāla.)

martinja223 martinja223 07. Oct 2015, 10:19 Gintita

Es sledzu ligumu ar pasu dz.namu, bet ne ar dakteri vai vecmati. Liguma ari piemineju, ka velos gimenes palatu, kas ir maksas pakalpojums.

07. Oct 2015, 09:42

Savu pirmo bērniņu laidu pasaulē Jēkabpils dzemdību nodaļā! Par spīti daudzajām sliktajām atsauksmēm, par personālu, biju ļoti apmierināta. Visi bija ļoti laipni un arī ēdienkarte bija laba.
Otro bērniņu arī plānoju laist pasaulē šajā dzemdību nodaļā, jo esmu noslēgusi līgumu ar savu ārstu, un šī dzemdību nodaļa atrodas vistuvāk manām mājām.

Vienu esmu sapratusi - tas, cik labi pret grūnieci izturas dzemdību nodaļas personāls, ir atkarīgs no mūsu pašu attieksmes! 😀

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 07. Oct 2015, 08:18

Mēs ģimenē domājām par divām vietām ,kur laist pasaulē bērniņu. Viena daļa manis gribēja dzemdēt Rīgā, bet otra manis daļa domāja par Jelgavas slimnīcu. Un pēdējā brīdī, tomēr, nolēmām par labu Jelgavai un es to nenožēloju. Personāls tur ir patīkams un saprotošs, to to nakt biju vienīgā dzemdētāja un lai arī bija sarežģījumi viss norisinājās operatīvi un es esmu ļoti apmierināta ar savu izvēli.

martinja223 martinja223 07. Oct 2015, 07:03

Izvelejos savus puikus sagaidit Jurmala, Bulduru slimnica. Ilgi nevareju izlemt starp rigu un jurmalu, bet tomer beigas paklausiju savai sirdsbalsij. Ka galvenais iemesls bija tas, ka rigas dzemdibu nama vislaik saskaros ar vardu stimulacija, jurmala man ieteica staigat lidz mazie pasi piesakas (un tomer 40nedela man bija stimuletas dzemdibas). Pluss, ka nevelejos konveijeru. Jurmala ljoti individuala un sirsniga attieksme pret katru maminu. Protams, riga tika atstata ka rezerves variants. Savu izveli ne bridi nenozeloju, un ari turpmakos bernus izveletos laist pasaule tiesi jurmala.