Diēta grūtniecei...Ko par to zinat Jūs???

Diēta grūtniecei...Ko par to zinat Jūs???

02. Jun 2014, 12:49 DaceT DaceT

Sveikas jaukās dāmas šajā netik jaukajā dienā, jo laiciņš apmācies, vismaz šeit Saldus pusītē :)

Tā kā 5-dien biju uz kārtējo vizīti pie vecmātes, man atkal ir radusies gūzma ar jautājumiem. Un šoreiz par diētu...

Tātad uzkāpju uz svariem un babah 99.4 kg. Tas esot par daudz, jāievēro diēta. Hmm...Kāda diēta? Dusmas, mājās gāju šņākdama :D

Kad stājos uzskaitē svēru 81.4 kg, tātad sanāk, ka pa šo laiku esmu uzkrājusi 18 kg. Bet...Man te ir daži bet :D Pirmkārt jau pirms grūtniecības es nodarbojos ar stieņu cilāšanu un tur, ka reizi uzzināju kā tad ir PAREIZI jāsveras (tas ir jādara no rīta, tukšā dūšā, kad ir izstaigāta wc u.t.t., jo tad, kad tu esi jau sadzēries ūdeni, kafiju, paēdis brokastis - nu tas diez vai ataino patieso svaru) Vizīte vakarā ap astoņiem - protams, pa visu dienu izdzerti 4 litri ūdens un vakariņas jau arī ap šo laiku paēstas un te nu ir tie teju 100kg :D Bet tāda nu ir tā procedūra. Pie ginekoloģes eju pāsvarā no rītiem un tad sanāk, ka esmu svarā nokritusies. Nu tas tā mazliet smieklīgi...

Tātad diēta? Kāda - to neviens nemāk paskaidrot vai arī negrib. Papīros ieraksta, laikam tikai tāpēc, lai būtu ieraksts - tālāk "rullējam" kā pašas mākam! Sāksim ar to, ka neviens jau nepajautā cik ūdens pa dienu patērē, kādu pārtiku lieto uzturā u.t.t.

Esmu jau šeit lasījusi dažādas diskusijas par dažnedažādām "gestapo" diētām grūtniecēm, piemēram 2 kg ābolu... Nu nezinu gan. Varbūt ir kāda māmiņa, kurai bija jāietur kaut cik cilvēcīga diēta un no kādiem produktiem tā sastāvēja?

Vakar vakarā uzrausos uz svariem un gandrīz ar "sirdi aizgāju" - trīsciparu skaitlis. Šoks. Šorīt izdarīju visu, kas jādara, nikna un šņācoša kā tāda karaliskā kobra aiznesos kāpt uz svariem un tadamm 97.1 kg...

Godīgi sakot nezinu ko darīt, bet gribētos tomēr kādu Jūsu padomiņu iz Jūsu pieredzītēm :)

20140602124934-56269.jpg

Līga Vitte Līga Vitte 26. Apr 2015, 22:06 Laura_SM

es velos tas receptites epasts liga991@inbox.lv

DaceT DaceT 03. Jun 2014, 10:20 IneseSirsniņa

ginekoloģe man teica tā, ka 2 kg mēnesī esot normāli, ja ejot pār pa diviem tad jāapgriež ēšana. Par ūdeni gan es brīnos - man saka, ka ūdens jādzer daudz un es tiešām dzeru daudz, varbūt pārāk daudz 😃 Bet man pēdējās nedēļas un dikti negribas vairs ne vienu gramu klāt, kur nu vairs 😪

DaceT DaceT 02. Jun 2014, 17:08 Salamandraa

Uz 183 cm 81 kg ir pupu mizas 😃 Bet kad jau nāk 100 tad gan jau vairs nemaz nav jauki.

DaceT DaceT 02. Jun 2014, 17:06

Sāksim jau ar to, ka es neēdu kūkas un citus tamlīdzīgus produktus, jo man vienkārši viņi neprasījās ne pirms grūtniecības, ne tagad grūtniecības laikā. Nav manā uzturā arī tādu lietu kā majonēze, maize vai citi miltu izstrādājumi. Tagad, kad bija karstais laiks ar ēšanu vispār gāja švaki, jo ja tika kaut kas likts mutē, tad tie bija salāti (mammas gatavotie, lai atgūtu dzelzi - nātrīšu lapiņas, pienenītes un tamlīdzīgi brīnumiņi) Ja gatavoju gaļu - tad nedaudz apcepju (nelietoju nekādas modificētās eļļas - pārsvarā nerafinētu, dabīgu rapšu eļļu) un metu sautēties. Karupeļi ar vairs netiek ēsti, pārsvarā rīsi vai griķi, sviesta pupiņas, olas u.t.t. No augļiem pa retai reizei ābolus, dažreiz apelsīnus, tagad zemenes, no ziemas krājumiem palikušās svaigās upenes, ķiršus.

02. Jun 2014, 15:43

Jums jau sākotnēji bija liels svars(nu runāsim atklāti), tad ir tikai loģiski, ka tas grūtniecības laikā būs vēl lielāks, jo tas vēders arī sver!
Diēta-veselīgs un sabalansēts uzturs, bez junk food, miltu produktiem(bulkas, kūkas), šokolādes un gāzētiem dzērieniem.

princesemince princesemince 02. Jun 2014, 13:25

Es par šo īstenībā smaidu, jo pirmajā grūtniecībā dzemdību dienā svēru 108kg. Ja daktere man kaut reizi kaut ko būtu teikusi, ka svars par lielu... OK, pašā pirmajā reizē, kad ņēma uzskaitē, noteica, ka būtu jauki, ja es nepārsniegtu 100kg robežu (svēru 95,5kg), bet, kad jau svars "gāja pāri" robežai, noteikti nestrostēja. Bērns piedzima normālā, vidējā svarā, mēnesi pēc dzemdībām svēru 88kg, būtu zaudējusi vēl, bet nezināju, ko iesākt ar savu lieko vēdera ādu un sāku ēst vairāk kā gribētos.

zacc zacc 02. Jun 2014, 13:11

Man arī pārāk strauji auga svars 2. trimestrī, daktere strostēja, un vispār labi, ka tā, tas man lika saņemties un nesataisīt sev lielas veselības problēmas 😀
Taču dakteres ieteikumus, ko ēst un neēst gan neņēmu vērā, darīju pēc sava prāta. Viņa ieteica kefīra atslodzes dienas... nu sorī, es paģībtu, ja neko neēstu.

Es līdz minimumam samazināju ogļhidrātus + nepārsniedzu 2100 kcal dienā. visu rūpīgi skaitīju. Man garšo gaļa un zivis, tās man dod arī labu sāta sajūtu. Tad nu ēdu brokastīs grauzdiņus ar liesu gaļu virsū (no siera izvairījos, bet dažreiz ēdu) vai omleti + nelielu porciju auzu pārslu putras. Pusdienās gaļa/zivs (priekšroka tītara filejai, vistas filejai, liellopa gaļai, mencai) + griķi/rīsi/vārīti kartupeļi/pilngraudu makaroni + kādi svaigi salāti. Bez krējumiem, mērcēm, majonēzēm. Vakarā atkal gaļa/zivs vai olas + svaigi salāti. Našķi - ja galīgi nevarēja izturēt, izvēlējos ar max maz taukiem, piem., zefīrs, marmelāde, mājas ievārījums, medus; gatavoju arī pati saldo no vājpiena biezpiena+bezpiedevu jogurta vai kafijas krējuma + ogām. Visu porciju lielumi arī stingri kontrolēti, lai nepārsniedz dienas kaloriju normu. Tā turējos rāmjos uz beigu pusi.

Svarīgākais organismam ir olbaltumvielas, jo tās ir mūsu "būvmateriāls". Uzskatu, ka tāpēc grūtniecības laikā ir kaitīgi ievērot diētas un atslodzes dienas, kur tiek patērēts ļoti maz olbaltumvielu.