Cik neatgriezenisks ir lēmums par abortiem jeb ASV jauns pelnīšanas veids

22. Sep 2014, 17:42 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Par neparastu problēmu Amerikas Savienotajās Valstīs kļuvušas viltus abortu klīnikas, vēsta «Vice News».

Izrādās, ASV virkne pret-abortu vērstu organizāciju maskējušās par «krīzes grūtniecības centriem», kuros it kā iespējams veikt abortus. Taču sievietes, kas grūtniecību nejauši izvēlējušās pārtraukt šādās viltus abortu klīnikās, klīnikā sagaida īpaši apmācīti cilvēki, kuri mēģina sievietes no šāda lēmuma atrunāt.

Lielākoties pret abortiem noskaņotās organizācijas ir reliģioza rakstura. Pie tam daudzas no tām saņem atbalstu arī no valsts.

Žurnālisti izpētījuši, ka nereti, abortu pretinieki liek lietā visai apšaubāmas metodes, lai sieviešu lēmumu mainītu.

Piemēram, kāda jauna sieviete kameru priekšā stāsta, ka uz minēto klīniku pierakstījusies, pilnīgā pārliecībā, ka tā nodarbojas ar abortu veikšanu. Telefoniski viņa jautājusi par pakalpojuma cenu, un cilvēks no klīnikas klausules otrā galā nevis kliedējis viņas maldus par iestādes īsto dabu, bet aicinājis ierasties un parunāt: jo šādas lietas viņi pa telefonu neapspriežot. Ierodoties klīnikā, sieviete drīz vien sākta psiholoģiski iespaidot - klīnikas darbinieki runājuši par Dieva nepieciešamību viņas dzīvē. Piedāvātā sonogrāfija ilgusi aizdomīgi ilgi, un tās laikā intensīvi izskanējusi pret abortiem vērsta retorika. Kad jaunā sieviete mēģinājusi aiziet, sonogrāfijas veicēja viņu pat ar spēku atgrūdusi atpakaļ uz kušetes.

Abortu pretinieku protestos ASV paši klīniku pārstāvji pat lepojas ar to, ka ar viltīgām metodēm interneta meklētājos un citviet iespējams apmeklētājas maldināt, tā kā šādu iestāžu galvenais mērķis ir tieši sievietes, kuras gatavojas apmeklēt medicīnas iestādes grūtniecības izbeigšanai.

Daudzas viltus klīnikas atvērtas tieši blakus īstajām abortu klīnikām, apkārt izvietots ne mazums norāžu, kas nezinošam nācējam var likt iegriezties ne tajā iestādē, kur nodomāts.