Būs! Brālītis vai māsiņa būs!!

Būs! Brālītis vai māsiņa būs!!

06. Nov 2014, 15:26 čabule čabule

Sveikas.

Pastāstīšu Jums satriecošas ziņas. Gaidām brālīti vai māsiņu. Vecākajai meitiņai septembra nogalē nosvinēts gadiņš un uz nākamajiem Jāņiem gaidāms ģimenes pieaugums. Dzīve ir skaista. Esmu nedaudz satraukusies par to, ka mazajiem būs tikai 1gada un 9 mēnešu starpība, bet mēs arī gribējām bērnus ar mazu atšķirību. 

Par to, kā uzzinājām par gaidāmo bērniņu: Jau kādu laiku cerējām, ka pieteiksies mūsu otrais bērniņš.. Pāris mēnešus nekas nenotika un tad- pēkšņi  sāka pūsties vēders, arī zivis likās neierasti gardas.. nekādu aizdomu, līdz brīdim, kad ierastās menstrulācijas nesākās. Pagāja pāris dienas, nekādu pazīmju nav. Sirdij trīcot iegāju aptiekā pēc testa- uzreiz ņēmu dubultu iepakojumu (dubults neplīst :D ) .. nesagaidīju pat rītu un uzreiz taisīju testu- īiiiiir! prieks, asaras, šoks. Tā gribējām, tā gaidijām, bet šoks tāpat. Kā tagad būs? Kā tiksim galā? Kā iekārtosim dzīvokli? Kā Kā Kā? KĀpēc mēs tā steidzāmies? :D Un Kā tik pēkšņi izmainās jau gadu ierastā dzīve ar vienu mazo...? Bet visiem šiem KĀ pāri milzīga laimes sajūta.

Pirmais apmeklējums pie ginekologa: Uzzinot par gaidāmo grūtniecību sev apsolīju ātrāk par 8.  nedēļu pie ārsta pat kāju nespert. Reģistrējos Jūnija māmiņu forumā (ne tikai MK), un vienā no forumiem visas meitenes runāja par ārsta apmeklējumiem , usg, progesteronu un hcg. Tad nu aizāju pie ģimenes ārsta pajautāju nosūtījumu uz hcg un progesterona analīzēm. Daktere pateica, ka man to progesteronu nevajag, iedeva tikai uz hcg. NU labi, uztaisīju, viss ok, hcg izskatās ļoti skaists. Atkal forums kutināja nervus un pierakstījos arī pie ginekoloģes. Šoreiz gan vēlējos lai grūtniecību uzrauga cita ginekoloģe. Tā nu pie dakteres nonācu jau 5./6. nedēļā. Daktere paskatījās usg- jā, augļa ola ir un tai vienā sānā pavisam maziņš zirnītis, nu tik niecīgs.. bet sirsniņa jau pukst, to, ka notiek kustība bumbiņas centrā varēja pamanīt. Šādās situācijās ir pieņemts raudāt, izjust kaut kādas emocijas, bet vienīgais, kas no manis nāca ārā: "Forši!" .. Daktere pateica, ka dos nosūtījumu uz analīzēm tikai pēc 2-3ned, tad arī ņems uzskaitē.. NU tad sanāk ierasties tur uz 8./9. nedēļu (nākošnedēļ). Nekādus progesterpnus un hcg nevajag nodot līdz tam. Katram dakterim sava sistēma. Un es taču zināju, ka līdz 8. nedēļai nav īsti pie ārsta ko darīt..

Par grūtniecības paziņošanu citiem: Ar vīru norunājām nevienam neteikt- pēc iespējas ilgāk :) . Jau nākamajā dienā pateicu māsai :D es vienkārši nespēju kādam nepateikt. Tagad zina arī mani vecāki, jo braucot pie viņiem ciemos mocija tādi nelabumi. Izvairoties no liekiem jautājumiem - atklājos. Zina arī manas jaukās pastaigu biedrenes, kuras satiku šeit MK. Un tagad zinat arī Jūs :) . Bet pārējiem radiem/draugiem teiksim uz ziemassvētku laiku.. Kā tas tiks paziņots? Vēl nezinam, līdz tam vēl vesels mēnesis :D 

Tādi man tie jaunumi :)

pandulaacis pandulaacis 06. Nov 2014, 18:50

Apsveikumi! 🌷

06. Nov 2014, 16:36

Atceros, kaar pirmo bebi jau pie ginekologa biju 4/5 ned. Burtiski aizlidoju kolīdz uzzināju, un visiem ar izpļāpājos. Bet ar otro bēbi mēģinātu kaut kā to visu tik ļoti neafišēt, jo negribētos dzirdēt citu viedokļus cik grūti vai viegli ir, cik mums mazs dzīvoklis priekš diviem utt.

06. Nov 2014, 16:32

No sirds apsveicu!🌷
Es tieši šodien taisīju testu, un nekā...bet visam savs laiks.😀

čabule čabule 06. Nov 2014, 15:47

P.S. Tikko pamanīju, ka esmu ielaidusi diezgan daudz drukas kļūdu ☹

čabule čabule 06. Nov 2014, 15:46 Arnita Amelija

😉

Paldies 😀

čabule čabule 06. Nov 2014, 15:36 MiniAnna

Paldies, paldies 😀 Nu domāju, ka manu punci varēs redzēt tikai ap siltāka laika iestāšanos. Ņemot vērā iepriekšējo pieredzi un super-mazo vēderu, zem ziemas drēbēm to lieliski varēsn nomaskēt 😀

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 06. Nov 2014, 15:32

Sirsnīgākie sveicieni! Gaidīsim Tavus blogus tepat Māmiņu Klubā!