Ārstējam galvassāpes gaidību laikā

Ārstējam galvassāpes gaidību laikā

07. May 2017, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Galvassāpes ir apgrūtinošas jebkurā gadījumā. Bet tad, ja tās nomāc grūtniecības laikā, kad organisms tā jau piedzīvo papildus slodzi, tas ir divtik nepatīkami.

Kādi ir biežākie iemesli, kādēļ topošajām māmiņām sāp galva, un kā šīs sāpes ārstēt Māmiņu Klubs vaicā vecmātei Inesei Kampusai.  

Jebkuras sāpes rada diskomfortu. Tādēļ arī galvassāpju gadījumā vispirms ieteicams veikt izmeklēšanu, lai saprastu, kāds ir to cēlonis!

„Iemesli tam var būt dažādi, piemēram, bezgaiss telpās, kurās grūtniece ilgstoši uzturas, paaugstināts asinsspiediens, zems hemoglobīna līmenis vai papildus saslimšana – migrēna, kas var parādīties periodiski, piemēram, laika maiņu vai pastiprinātas slodzes ietekmē.

Katrā ziņā, ja grūtnieci piemeklē galvassāpes, viņai būtu labi konsultēties ne tikai ar savu ginekologu, bet arī ģimenes ārstu, un veikt nepieciešamās analīzes, lai pārliecinātos, kas tieši šīs sāpes izraisa!

Tad, ja atklājas, ka topošo māmiņu nomoka migrēna, ļoti svarīgi saprast arī to, vai tā sievieti piemeklējusi arī iepriekš, vēl pirms grūtniecības, vai arī tā parādījusies pēkšņi, līdz ar grūtniecības iestāšanos.

Kad pie speciālistiem būs noskaidrots precīzs galvassāpju cēlonis, viņi arī piemeklēs galvassāpju ārstēšanai piemērotāko medikamentu, kas nekaitē grūtniecībai.

Tomēr, ja sāpes nepieciešams novērst uzreiz, iesaku lietot Ibumetin 400, kas labi palīdz arī migrēnas gadījumā. Šīs zāles piemērotas arī topošajām māmiņām, vienīgi to lietošanu nosaka grūtniecības laiks!

Grūtniecības pirmajā trimestrī līdz 12.grūtniecības nedēļai šo medikamentu tomēr neiesaka lietot, bet vēlāk, sākot ar otro trimestri, cīņā ar galvassāpēm vai migrēnu arī topošā māmiņa Ibumetin var izmantot,” stāsta vecmāte Inese Kampusa.

Māmiņu Klubs

Kādu iemeslu dēļ tev gaidību laikā ir sāpējusi galva? Kā šīs sāpes parasti ārstē? 

PIESAKIES DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM MĀMIŅU KLUBĀ