AIJA MIKOVA - Gada vecmāte 2017

AIJA MIKOVA - Gada vecmāte 2017

25. Jun 2017, 11:40 Maaminja Diaana Maaminja Diaana

No mūsu puses vēlamies konkursam izvirzīt AIJU MIKOVU kā labāko Gada vecmāti 2017 :) Tieši Aiju mēs izvēlējāmies kā savu vecmāti, un dzemdības bija radību mājā "Harmonija", Krimuldas pagastā. Dzemdību vietai patiešām nosaukums ir ļoti atbilstošs - pasakaina, skaista, klusa un harmoniska vieta :) Dzemdēju savu pirmo bērniņu šajā vietā, dzemdības bija ūdenī, un, kad plānosim nākamo mazulīti, arī paliksim pie šī paša salikuma, vadoties pēc pašas pozitīvās pieredzes :)
Ar vecmāti pirmo reizi iepazinos caur Māmiņu Kluba organizēto nodarbību "Viss par ūdensdzemdībām", kuru vadīja Aija Mikova. Kad apmeklēju šo nodarbību, biju piektajā grūtniecības mēnesī - vēl steigas nebija, bet jau biju vecmātes meklējumos.. Jau šajā nodarbībā sajutu, ka vēlos, lai Aija būtu mūsu vecmāte, ka viņa ir tas cilvēks, kuru meklēju - par viņu radās ļoti labs priekšstats - zinoša, ar lielu pieredzi, jauka sieviete - par ko arī pārliecinājos dzemdību laikā. Dzemdībās Aija man ļoti palīdzēja gan ar elpošanu, gan ar uzmundrinošajiem vārdiem (Aija man lika tiešām noticēt pašai sev, ka es to varu. Un, neskatoties uz visām sāpēm un nogurumu, mēs to paveicām visi kopā - dzemdības bija brīnišķīgas). Kā arī esmu pateicīga viņai par to, ka ļāva man pirmajai pieskarties sava mazulīša galviņai, kad tā tikko bija parādījusies - par to esmu sajūsmā vēl joprojām :)
Mūsu satikšanās reizē pirms dzemdībām Aija arī ieteica ļoti labus ieteikumus, kas būtu jāņem vērā (savlaicīgu peldriņķa iegādāšanos, uz kā sēdēt, kad dosimies mājās, lai pašai būtu nedaudz vieglāk; mazo dvielīšu sagatavošanu, ko likt uz pieres; kokona uzadīsana tieši savam mazulītim; u.c.).

Galvenie FAKTORI, kurus es ņēmu vērā, izvēloties vecmāti:
1. Vēlējos maksimāli dabīgākas dzemdības, bez medicīniskas iejaukšanās (atsāpinošajiem līdzekļiem, iegriezumiem, iepriekš izvēlēta ķeizargrieziena utt.);
2. Vēlējos dzemdēt ūdenī - jo iepriekš biju dzirdējusi, ka ūdenī esot vieglāk dzemdēt un mazāks plīsumu risks (pēc pieredzes - puisītis piedzima 4.314 kg, man nebija plīsumu vispār...). Un Aija ir viena no tām vecmātēm, kurai nesagādā problēmas pieņemt arī sievietes pirmās dzemdības ūdenī (cik interesējos, citur vecmātes un medicīniskās iestādes nelabprāt to vēlas darīt);
3. Pirms dzemdībām obligāti gribēju iepazīties tuvāk gan ar vecmāti (lai sajustu, vai tas ir īstais cilvēks - attieksme, uzskati, vai patīkami atrasties šā cilvēka sabiedrībā utt.), gan apskatīt dzemdību vietu (lai sajustu tās auru, vai ir tas, ko vēlos, bet tajā pašā laikā vēlams, lai dzemdību vieta atrodas netālu no slimnīcas, ja nu tomēr jādodas uz slimnīcu);
4. Ja nu atvērums ir šie 2-3 cm, tad es varētu arī palikt līdz dzemdībām dzemdību iestādē, nevis braukt uz mājām un tad atkal atpakaļ (vairākas draudzenes man stāstīja, ka viņām tā esot bijis - vienai pat dienā 3 reizes nācās braukt uz un no slimnīcas, bet nākamajā dienā sākās dzemdības, tad arī ceturto reizi brsuca uz šo slimnīcu, jo iepriekš pa nakti tur neļāva palikt, teica, lai brauc uz mājām);
5. Apdrošinātājiem atzīta dzemdību iestāde, lai atgūtu vismaz daļu no samaksātās summas;
6. Lai vīrs bez problēmām varētu piedalīties dzemdībās un palikt kopā ar mums pēc tām (slimnīcās mūs uzreiz brīdināja, ka privāto istabiņu iepriekš nav iespējams rezervēt - ja tā būs brīva, tad tiksim, pieminot, ka jūlijs ir diezgan noslogots mēnesis ar dzemdībām..).

Vēlreiz Liels PALDIES Aijai par šo skaisto dienu - tajā piedzima ne tikai mūsu mazulis, bet arī mēs paši... :)) Lai skaistas dzemdības visām topošajām māmiņām, ceru, ka kadai noderēs mūsu pieredze ;)

30. Aug 2018, 11:36

Topošās māmiņas, lūdzu esat 100% pārliecinātas, ka vecmāte Aija tiešām ir apņēmusies pie jums atbraukt, gadījumā , ja esat vienojušās par mājdzemdībām. Jo pieredze rāda, ka Aija saka, ka brauks un viss notiks, taču patiesībā to neplāno darīt un centīsies atrast jebkādus iemeslus, lai pārvirzītu jūs pie sevis uz dzemdību māju "Harmonija"vai Siguldas slimnīcu. Tā teikt , lai pašai mazāk klapatas. Bet jūs to uzzināsiet, labākajā gadījumā, pēdējā brīdī, vai kad jau dzemdības būs sākušās. Un vēl kas, majdzemdētājas, viņa ierodas komplektā ar vīru un sunīti, tā ka rēkinieties savlaicīgi, kur dzemdību laikā viņus izvietosiet.