Aicinām uz Dzemdību sagatavošanas kursiem Māmiņu Klubā

15. Apr 2019, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dzemdības ir dabīgs process, bet drošības sajūta un arī pārliecības sajūta par to, ka visu varam paveikt pašas, ir tas, kas ir vajadzīgs katrai no mums.

Topošo vecāku skola ir iespēja uzzināt un saprast, kā arī apzināties saistības un pienākumus, ar kuriem būs jātiek galā jau pēc mazulīša nākšanas pasaulē. Vecāku skola - tas ir milzīgs atbalsts gaidāmajās dzemdībās. Pieteikties dzemdību sagatavošanas kursu apmeklēšanai var, zvanot uz 67350750!

Ko vecāki mācās dzemdību sagatavošanas kursos?

Vecāku skolas uzdevums ir iemācīt vecākiem tikt galā ar elementārām, sadzīviskām situācijām - jaundzimušā apģērbšana, kolikas vai mazuļa asaras jau trešo stundu no vietas, jaundzimušā pielikšana pie krūts, sagatavošanās dzemdībām gan fiziski, gan psiholoģiski.

Dzemdību sagatavošanas kursi sastāv no 4 lekcijām - viena par veselīgu grūtniecību, otra par dzemdību pozām, atslābināšanās tehnikām, elpošanu, dzemdību vietas izvēli, atsevišķa nodarbība par krūts ēdināšanu, kā arī atsevišķa nodarbība par jaundzimušā aprūpi. Pēc dzemdību kursu beigšana, mātes pasē māmiņa saņem zīmodziņu, kas apliecina, ka arī gaidāmā bērniņa tētis ir gatavs piedalīties dzemdībās. Bet, protams, pati būtiskākā informācija ir tā, kas attiecas uz rūpēm par jaundzimušo.

Veselīga grūtniecība un veselīgas dzemdības

Topošie vecāki lekcijās gūst atbildes uz tādiem jautājumiem kā - dzemdību vietas izvēle, līgumu slēgšana ar vecmātēm, dzemdību pozas izvēle, kā arī fiziskā procesa norise. Tāpat vecāki mācās saprast, kas varētu padarīt dzemdību procesu nesāpīgāku, uzzina arī par atsāpinošiem līdzekļiem. Tāpat kļūst skaidrs arī tas, kāda loma ir topošajam tētim dzemdību procesā. Dažkārt vecāki pēc dzemdībām nāk un saka paldies, bet svarīgi ir, lai vecāki pēc kursu apmeklēšanas un dzemdībām varētu ar lepnumu teikt - mēs to paveicām!

Rūpes par mazuli no A līdz Z

Savukārt, te var uzzināt, kā rūpēties par jaundzimušo, cik bieži viņu vannot, kā saprast, vai ar bērniņu viss ir normāli un kārtībā. Lekciju laikā var uzzināt arī, kas darāms ar mazuli no rīta, kā rūpēties par viņa ādu, ko iesākt ar nabiņas apvidu, kā pareizi tīrīt viņa actiņas, ādas krociņas, kā pareizi tīrīt viņa dibentiņu. Māmiņas un tēti te iegūst vērtīgu informāciju par to, cik bieži un vispār kā - norit mazuļa vannošanas process. Protams, te var gūt arī atbildes uz saviem daudzajiem jautājumiem.

Krūts ēdināšanas skola

Viens no pašiem nopietnākajiem notikumiem jaunās māmiņas dzīvē ir krūts ēdināšanas procesa sākšanās. Lai māmiņas varētu saprast krūts ēdināšanas nozīmīgumu un spētu mierīgi ēdināt savu mazuli, speciālisti Māmiņu Kluba Vecāku skolā dalās daudz un dažādos situāciju piemēros, arī no savas dzīves. Tiek pastāstīts, kā uz katru no situācijām reaģēt. Dažkārt māmiņas nezina, kā reaģēt, ja dzemdību iestādē medmāsiņa pēc maiņas ir nogurusi, vēlas klusumu nodaļā, un atver palātas durvis, paziņojot - "Nemokiet bērnu, ja jums nav piena, dodiet maisījumu!". Ko dzird māmiņa? Viņa dzird tādu kā diagnozi - viņai nav piena.. Protams, jāglābj ir savs bērniņš, un te nu māmiņa steidz pirkt mākslīgā piena maisījumu. BET - vai medmāsiņa vispār izprata, kas par lietu? Vai viņa lika mazo māmiņai pie krūts? Nē, tas bija vienkāršs teikums, vienkāršs secinājums. Tāpēc svarīgi ir trīs reizes padomāt, un tad lūgt speciālista padomu, nevis rīkoties emociju iespaidā.

Divu stundu garumā krūts ēdināšanas speciālists mūsu Vecāku skolā pastāstīs gan par krūts ēdināšanas tehnikām, gan par piena veidošanos, gan par psiholoģijas saistību ar krūts ēdināšanas procesu, gan arī par visu pārējo, kas palīdzēs krūts ēdināšanai sākties un turpināties veiksmīgi.

20160704110459-91785.jpg

Tāpat speciālists pastāstīs par palīglīdzekļiem krūts ēdināšanas laikā un mākslīgās ēdināšanas iekļaušanu mazuļa uzturā, ja viss, kas vien ir iespējams, ir darīts, lai saglabātu pieniņu, un tomēr tas nav izdevies.

Māmiņu Kluba speciālisti

Dzemdību sagatavošanas kursus Māmiņu Klubā vada speciālisti no dažādām dzemdību iestādēm. Tas ir ļoti noderīgi arī topošajiem vecākiem, kas vēl nezina, kur sagaidīs savu mazulīti, jo speciālisti var pastāstīt arī par katras dzemdību iestādes priekšrocībām.

Vairāku gadu garumā filmējot nodarbībās notiekošo, Māmiņu Klubs ir izvēlējies patiešām labākos speciālistus, kas ir objektīvi un vienmēr informēti par visu aktuālo. Tāpat nav mazsvarīgi arī tas, ka viņus augsti vērtē gan viņu kolēģi, gan arī mūsu Vecāku skolas apmeklētāji.

20160704110508-27592.jpg

Cik ātri norit Dzemdību sagatavošanas kursu cikls? Vai ir iespējams individuālais plāns?

Māmiņu Klubā Dzemdību sagatavošanas kurss ir 4 nedēļas. Bet, ko darīt, ja dzemdības sāksies jau pavisam drīz? Protams, ir risinājums! Sastādīsim individuālo plānu, māmiņai tikai jāzvana mūsu darba laikā darba dienās no 10:00 līdz 17:00 uz tālruni - 67350750.


20160704110525-84675.jpg

Kādas dāvaniņas saņem kursu beidzēji?

Dzemdību sagatavošanas kursi Māmiņu Kluba Vecāku skolā ir īpaši. Ne tikai iegūto zināšanu dēļ, bet arī tāpēc, ka katram kursu beidzējam gatavojam dažādas dāvaniņas un pārsteigumus.

Kur notiek kursi

Kursi notiek Vīlandes ielā 1, tas ir klusais Rīgas centrs. Ieeja Māmiņu Kluba Vecāku skolā ir no Elizabetes ielas puses. Vienā grupā uzņemam ne vairāk kā 10-12 pārus. Kursos katrs var ieņemt ērtāko sēdēšanas pozu - krēslā vai uz spilvena.

20160704110536-98826.jpg

Lai nebūtu 2 stundas jākoncentrējas tikai uz rūpēm par mazuli, mēs taisām arī pārtraukumus, kuru laikā dzeram tēju un iepazīstamies tuvāk.

Dažkārt kursos topošās māmiņas tā iedraudzējas, ka turpina komunicēt arī pēc dzemdībām, kas ir ļoti jauki.

 20160704110551-44849.jpg

Atceries līdzi paņemt ērtus maiņas apavus un piesakies! 

Dzemdību sagatavošanas kursi Māmiņu Klubā->>>

 

Kontakti: Māmiņu Kluba Vecāku skola - Vīlandes ielā 1, tel.: 67350750

 20160524225011-22690.jpg