7 pazīmes, kas liecina, ka esi stāvoklī

7 pazīmes, kas liecina, ka esi stāvoklī

31. Aug 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai esi pamanījusi, kā ir filmās? Tiklīdz rodas aizdomas par grūtniecību, jau ir labi pamanāms vēderiņš. Bet mēs labi zinām, ka tā nav - puncīti pirmajā grūtniecības mēnesī pavisam noteikti vēl nevar pamanīt.

Tāpēc meklējām atbildi uz jautājumu, kuras gan ir tās pazīmes, kuras norāda uz grūtniecības iestāšanos varbūt pat vēl pirms brīža, kad esi apjautusi, ka kārtējās menstruācijas kavējas.

Tev parādās vajadzība biežāk apmeklēt tualeti

Jau pirmajā trimestrī var parādīties vajadzība biežāk apmeklēt labierīcības. Tas saistīts ar to, ka augošā dzemde rada spiedienu uz uzrīnpūsli, tāpat arī straujāka ir kļuvusi asins plūsma, kas atstāj ietekmi uz nieru darbību.

Krūtis kļuvušas jutīgākas

Vai esi pamanījusi, ka tavas krūtis ir kļuvušas apjomīgākas, savukārt krūšu oreoli - tumšāki? Jāteic, ka šo divu faktoru kombinācija ir tipiska grūtniecības pazīme, kuru dažkārt vari novērot vēl pirms visām citām pazīmēm, kas liecina par to, ka gaidi bērniņu.

Tev ir pastāvīgas garastāvokļa svārstības

Estrogēna un progesterona kombinācijas tevī rada īstu garastāvokļa bumbu ar laika degli. Tu nervozē par visu, tu satraucies par visu, tu dusmojies par visu. Pat ja iepriekš fakts, ka esi nokavējusi autobusu, tevi atstāja dziļi vienaldzīgu, tad tagad tas ir pielīdzināms pasaules galam, nemaz nerunājot par to, ka veikalā beigusies tava iemīļotākā šokolāde. Tā dēļ vien tu vari pārvērsties par īstu dusmu bumbu. Ja esi kļuvusi emocionāla, viegli uzbudināma, iespējams, šo garastāvokļu svārstību iemesls ir gaidītā grūtniecība.

Tu visu laiku gribi gulēt

Tu esi tikko pamodusies, bet jau uzreiz pēc brokastīm esi gatava atkal doties gulēt, jo jūties neticami nogurusi? Ja izslēdz visus citus iemeslus, kas varētu būt izraisījuši šādu pastāvīgu nogurumu, iespējams tu esi stāvoklī, jo tieši gaidību pirmajos mēnešos topošās māmiņas izjūt vislielāko nogurumu un ir gatavas gulēt kaut 24 stundas no vietas.

Tev parādījušās savdabīgas vēlmes

Daudzas grūtnieces vēl pirms uzzina, ka ir iestājusies grūtniecība, jau var novērot garšas paradumu izmaiņas. Agrāk iecienītie pārtikas produkti var izraisīt īstu riebumu, savukārt ēdieni, uz kuriem iepriekš pat negribēji skatīties, tagad var šķist kā lielākais gardums. Ja vēl bonusā pamani, ka esi kļuvusi īpaši jutīga pret dažādiem aromātiem, steidz pēc grūtniecības noteikšanas testa!

Toksikoze

Ja tev vaicātu par pirmajām grūtniecības pazīmēm, tu kā pirmo noteikti pieminētu nelabo dūšu, kad jau no paša rīta neko nevari ieēst, jo uzreiz vēders saraujas krampjos un paliek slikti. Parasti agrīna toksikoze ir izteikta sākot ar 5. - 6. nedēļu pēc pēdējām menstruācijām.

Kā no tās izvairīties? Turi pie gultas cepumu vai sausiņu, kuru notiesā no paša rīta vēl pirms izkāp no gultas. Esi mierīga, ieklausies savā ķermenī.

Tev sāk parādīties krampji

Krampji ir viena no tipiskām grūtniecības pazīmēm, tiesa, to reti novērosi grūtniecības pirmajās nedēļās, un tā norāda uz to, ka tavs ķermenis enerģiski tērē mazuļa labā savas kalcija rezerves. Kalcijs nodrošinās mazulim spēcīgus kaulus un zobus, bet, tā kā mazulītis pieprasa savu daļu, tavai nervu sistēmai kalcija var būt par maz, līdz ar to var parādīties krampji kājās.

Padalies savā pieredzē, kādas bija tavas grūtniecības pazīmes, pēc kurām nojauti, ka esi stāvoklī?