4D ultrasonogrāfija: alternatīva iespēja ieraudzīt bēbīti

4D ultrasonogrāfija: alternatīva iespēja ieraudzīt bēbīti

20. Jul 2017, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazulīt, kāds tu būsi? Tāds ir jautājums, ko uzdod ikviena māmiņa un tētis, kuri gaida ierodamies pasaulē savu mazuli. Tagad to ir iespējams uzzināt ar 4D ultrasonogrāfijas palīdzību. Vairāk par 4D sonogrāfiju stāsta ginekologs – sonoskopists Gunārs Seržants.

Gaidot mazulīti mēs nepārtraukti domājam, kā diez viņam tai puncī klājas – ko mazais dara un kā jūtas. Došanās uz ultraskaņas izmeklējumu ir iespēja uzzināt vai mazulis ir vesels, redzēt kā viņš kustas. 4D ultrasonogrāfija piedāvā vēl plašākas iespējas – iegūt mazuļa sejiņas attēlu, kurš līdzinās fotogrāfijai.

Sākumā ārsts mazulīti apskatīs 2 dimensiju attēlā, lai uzzinātu kā bērniņš jūtas.

Katra māmiņa un tētis ultrasonogrāfijas laikā ļoti labprāt vēlas dzirdēt sava bērniņa sirdspukstus. Mazulītim sirsniņa sitas 2 reizes ātrāk nekā mums, pieaugušajiem. Māmiņai jābūt 60 līdz 90 sirdspukstiem minūtē, bet bērniņam, ja viņš ir aktīvs un kustas, tie var būt līdz pat 180 reizēm.

Lai labi saskatītu mazulīša sejiņu, bērniņam tā labprātīgi ir jārāda.

„4D ultrasonogrāfiju ir iespējams veikt jau 12.grūtniecības nedēļā, lai gan ieteicamais laiks ir starp 24. un 34. nedēļu, jo šajā laikā bērniņš mammas puncī ir jau gandrīz attīstījies,” iesaka Gunārs Seržants.

Protams, lai iegūtu reālā laika attēlu, jāsakrīt daudziem priekšnosacījumiem – konkrēto mazuļa ķermeņa daļu, ko vēlas aplūkot jāieskauj noteiktam augļūdens daudzumam, svarīgs ir nabassaites novietojums un vēlams, lai mazulītis būtu nomodā.

Pēc 4D sonogrāfijas jūs saņemsiet mazuļa bildītes un ārsta slēdzienu, kuru pievienot mātes pasei. Un tad vien atliek gaidīt bērniņa nākšanu pasaulē.

Gaidiet savu mazo, runājiet ar viņu, stāstiet, cik ļoti jūs priecāsieties viņu satikt un jūs nemaz nepamanīsiet kā paies laiks un mazulis būs klāt.

Vai Tu grūtniecības laikā veici USG 4D?

Māmiņu klubs

AndaFre AndaFre 20. Jul 2017, 14:10

Pašlaik esmu grutniecības 33.nedēļā un uzskaitē esmu tieši pie Dr.Seržanta, varu teikt tikai to labāko, ārsts gandrīz katru reizi taisa 4D sonogrāfiju un bildītes man jau ir daudz un patīkami redzēt kā mazulis attistās 😀 nākamā vizīte pie ārsta 35.nedēļā, kad ar mazulīti nebūsim tikušies jau 6 nedēļas, un pagājušajā USG 4D netaisīja, tad tagad gaidu nākamo viziti lai mazuli ieraudzītu 😀)