Topošās vecmāmiņas dienasgrāmata- 14. nedēļa

29. Oct 2012, 15:27 nosiguldas nosiguldas

 

Šoreiz par to, ko var, ko nevar, kas nav ieteicams, bet tomēr ļoti gribās. Mēs droši soļojam pa 14. grūtniecības nedēļu. Toksikoze papazām ir atkāpusies. Toties kā rakstīju ir citas ķibeles, ir jūtība pret neizprotamām lietām.

Pēc slimnīcas tika izrakstīs dzelzs preperāts un es ļoti veiksmīgi saņēmu no Māmiņu kluba iespēju testēt jauno dzelzs preperātu. Izlasīju anotāciju, ļoti daudz labas zālītes, kārtīgs veselības kokteilis. Jaunā māmiņa sāka lietot no rīta vakarā, bet nākošais rīts sākās ar asarām- seja piepampusi, nesaprotami izsitumi kā čūliņas. Sākām skatīties, ko ēda vakarā, nekas jauns izņemot dzelzs. Nospriedām, ka iespējams visu vitamīnu ir ļoti daudz un tagad ir jāpiebremzē. Saārstējām sejiņu un nolēmām mēģināt vēl reiz, vakar izdzērām uz pusi mazāku devu kā paredzēts grūtniecei, šodien neliels sejas pietūkums un ir jaunas čūliņas. Pēc neveiksmīgā pirmā mēģinājuma, izmēģināju pati, protams man nekādas sliktas reakcijas nebija.

Tagad cenšamies ievērot visiem zināmas lietas, tā kā mūsu jaunā māmiņa  tēju un kafiju nelieto, nav problēmu ar kaļķa un dzelzs pareizu uzņemšanu.  Beidzot grūtniecības vitamīnus varam iedzert.

Pirms braucu mājās uzzinu ko manām princesēm gribās un tad uz veikalu pēc kārumiem. Tagad topā ir saldējums un banāni. Labi, ka gaumes gan lielajai, gan mazajai vienādas.

Šonedēļ gatavojamies doties pie ārstiem un tā kā analīzēm nepieciešams, ģimenes ārsta nosūtījums apsvērām iespēju analīzes nodot pa maksu- urīna analīzes + pilna asins aina+ HCG maksā 8.20 Ls

Tāds lēmums ir saistīts ar to, lai nebūtu jāsēž ilgās rindās pie ģimenes ārsta starp slimiem cilvēkiem, lai izvairītos no vīrusiem.

Nu jau lēnām sākam apzināties, ka neesam vienas un sekojam līdz pa nedēļām tam , kas notiek. Piemērījām pirmās grūtniecības bikses. Vēl īsti neder, bet ilgi nebūs jāgaida. Pēc pāris dienām ievēroju, ka bikses tika uzvilktas vēlreiz. Vakar paklusi paskatījos un ievēroju, ka pamazām pazūd vidukļa līnija.

Ja godīgi vēl neticās, ka manai mazajai mīļajai meitiņai pašai būs mazs mīļš cilvēciņš.

 

nosiguldas nosiguldas 29. Oct 2012, 21:13 aab

varētu gan, bet sazvanīt dakteri ir praktiski neiespējami

aab aab 29. Oct 2012, 18:35

a nav iespējams sazvanīties ar ģimenes ārsti un vienoties, lai uzraksta to analīžu lapiņu? lai nav rindā jāsēž. mana mamma tā dara - sarunā, jo kāpēc aizņemt laiku, kad to kādam vajag vairāk!