VIDEO: Kādēļ saglabāt cilmes šūnas?

02. Aug 2012, 13:09 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Cilmes šūnas tiek uzskatītas par brīnumšūnām. Tās ir spējīgas mainīties un kļūt par ķermenim nepieciešamajām šūnām un aizstāt tās šūnas, kuras ir zaudētas kādas slimības vai negadījuma rezutātā.

 

Kā cilmes šūnas var noderēt nākotnē?:

 

-  Pašlaik pasaulē cilmes šūnu transplantātu saņēmēji visupirms ir cilvēki ar dažādu veidu ļaundabīgiem audzējiem, galvenokārt limfomām un leikēmiju.

 

-   Cilmes šūnas var izmantot arī miokarda infarkta ārstēšanā un slimniekiem, kam nepieciešama kaulu smadzeņu transplantācija.

 

-  Zinātnieku aprindas tic, ka tuvākajā nākotnē cilmes šūnu terapeitiskā izmantošana var kļūt izšķiroša dažādu slimību ārstēšanā: mugurkaula bojājumi pēc traumas, Parkinsona slimība un Alcheimera slimība,  balsta un kustību aparāta slimības, acs tīklenes, radzenes un dzirdes aparāta deģeneratīvās slimības, vielmaiņas slimības (piemēram, diabēts), kaulu rekonstrukcija un urīna nesaturēšana.Cilmes šūnas tiek uzskatītas par brīnumšūnām. Tās ir spējīgas mainīties un kļūt par ķermenim nepieciešamajām šūnām un aizstāt tās šūnas, kuras ir zaudētas kādas slimības vai negadījuma rezutātā.

 

 

Šveices cilmes šūnu banka,(SSCB), ir pirmā Šveices privātā banka, kas piedāvā cilmes šūnu uzglabāšanu privātpersonām un vienīgais uzņēmums, kas pilnībā un bez starpniekiem nodrošina laboratorijas un uzglabāšanas pakalpojumus Šveices teritorijā.

Šveices Cilmes šūnu banka

www.stembank.ch

Kontakttālrunis Latvijā:  +371 29190765+371 29499999      

E-pasts: ksenija.titova@stembank.ch  
kristine.medne@stembank.ch