Kā seksa poza ietekmē bērniņa ieņemšanu?

Kā seksa poza ietekmē bērniņa ieņemšanu?

24. Jan 2014, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai taisnība, ka bērniņa ieņemšana atkarīga no konkrētas pozas seksa laikā? Kāda poza ir veiksmīga bērniņa ieņemšanai? Konsultē Auglības Atpazīšanas Metodes skolotāja Anna Suhanova.

Konkrēta poza seksa laikā grūtniecības iestāšanos īpaši neietekmē. Bet reizēm tomēr ir iespējams veicināt grūtniecības iestāšanos.

"Lai ieņemtu bērniņu, ir nepieciešams dzīva olšūna, veseli spermatozoīdi un vide,  kas tos savieno," stāsta speciāliste. "Sāksim no sākuma: dzīva olšūna – olšūna cikla laikā dzīvo pēc ovulācijas 24 stundas ir spējīga apaugļoties 12 stundas viena menstruālā cikla laikā. Spermatozoīdu kvalitāte vīrietim ir atkarīga no daudziem faktoriem. Vīrietim ir jābūt fiziski aktīvam, jālieto pilnvērtīgs uzturs. Mazkustīgs dzīvesveids, stress, nepilnvērtīgs uzturs, paaugstināts holesterīns, dažādu elektronisko ierīču ietekme uz organismu u.c. var ietekmēt spermatozoīdu veselību. Un pēdējais vide, kas abus savieno – tās ir AUGLĪGĀS GĻOTAS.

Auglīgās gļotas veidojas sievietes organismā pirmajā cikla pusē pirms ovulācijas hormona estrogēns ietekmē. Auglīgām gļotām ir vairākas funkcijas – spermatozoīdu selekcija, spermatozoīdu barošana un nobriedināšana līdz galīgai kapacitātei un spermatozoīdu transportēšana līdz olšūnai. Ja auglīgo gļotu nav vai arī tās ir nekvalitatīvas, ieņemšana praktiski nav iespējama, un nekāda poza seksa laikā tam nepalīdzēs."

Tāpat arī ja tuvība notiek sievietes neauglīgajā periodā, kas ir pēc ovulācijas līdz nākamajām mēnešreizēm, arī nekāda seksa poza nepalīdzēs :). Auglīgās gļotas izdala dzemdes kakls, un tās maina maksts mikrofloru veidojot spermatozoīdiem labvēlīgu vidi. Auglīgās gļotas izdalās pakāpeniski, jo tuvāk ovulācijai, jo vairāk gļotu.

Spermatozoīdi šajā vidē spēj nodzīvot 3-6 dienām, atkarībā no tā, cik veselīgs ir vīrietis.  Poza seksa laikā varētu ietekmēt periodā, kad auglīgās gļotas tikai sākas un neaptver vēl visu maksts mikrofloru, līdz ar to tā poza, kas palīdz dziļāk iekļūt makstī, var veicināt grūtniecības  iestāšanos.

Poza seksa laikā varētu būt svarīga  arī pie tās saucamās apgrieztās dzemdes, kas ir anatomiska īpatnība, tad ir svarīgi, ka sieviete guļ nevis uz muguras, bet uz vēdera vai arī pēc tuvības nedaudz pa gultu pakūleņo.

Kā domā Tu? Vai mīlējoties un mēģinot tikt pie bērniņa, izmēģināji īpašas pozas, lai ātrāk paliktu stāvoklī?

Māmiņu Klubs

Eksperts

Anna Suhanova

AAM instruktore, pazeminātās auglības konsultante, vecmāte
Anna Suhanova Vecāku skolā