Tulkojam grūtnieču sapņus!

Tulkojam grūtnieču sapņus!

20. Aug 2014, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Daudz dzirdēts, ka grūtniecības laikā sievietes mēdz redzēt iepriekš nebijušus sapņus. Kādus? Un ko nozīmē, ja sapnī satiec savu, vēl nedzimušo mazulīti?

To stāsta, un sapņus skaidro Elīna Neilande, konsultante "Labo Domu Pieturā".   

Speciāliste Elīna Neilande atklāj, ka bailes, kuras grūtniece cenšas atgaiņāt un izslēgt no apziņas, miega laikā var atklāties spilgtos sapņos.

„Grūtniece var nosapņot to, ka dzemdē, bet neviens viņai nepalīdz, vai arī bērniņš piedzimst, bet sieviete nezina, kā rīkoties.

Tāpat topošā māmiņa var redzēt bērna zaudējumu, kādam to atņemot, vai bērnu „pazaudējot”, vai arī vēlmi, bet nespēju aizbēgt (to var radīt nogurums vai sāpes kājās),” skaidro Elīna Neilande.

Vēl speciāliste atklāj, ka dažkārt grūtniecēm mēdz rādīties dažādi šokējoši sapņi, pat tādi, kuros sieviete „dzemdē” dzīvnieku! Tas skaidrojams ar mājdzīvnieka, kā līdz šim vienīgā aprūpējamā, lomu ģimenē, vai arī neapzinātām bailēm no nezināmās būtnes, kura iemājojusi sievietes ķermenī.

Tāpat topošā māmiņa sapnī var piedzīvot slīkšanu vai peldēšanu, ko iespējams skaidrot kā sievietes apzinātu un neapzinātu vēlmi radīt saikni ar gaidāmo bērniņu, kurš jau „peld” viņas dzemdē vai, gluži pretēji – „slīkšanu” pašas emocijās, kuras miegā risina zemapziņa.

Savukārt tad, ja grūtniece nosapņo mīļotā vīrieša neuzticību, tas var norādīt uz ietekmēšanos no svešas pieredzes, vai arī liecināt par satraukumu saistībā ar ķermeņa fizioloģiskajām izmaiņām – svara pieaugumu, strijām, ādas un matu veselības pasliktināšanos.

Nereti sievietes grūtniecības laikā redz, tā sauktos, viedos sapņus – notikumus, kas piepildās reālajā dzīvē, cilvēkus, kuri ir miruši vai vēl nav dzimuši.

Ko nozīmē, ja sapnī satiec mazuli? 

 „No psiholoģiskā viedokļa, tā var būt vienkārši spilgta vēlme ātrāk sastapties ar bērniņu dzīvē, nepacietība, attiecībā uz grūtniecības ilgumu, vai jau iepriekš pieminētā spēja – radoši vizualizēt nākotnes notikumus.

Tomēr svarīgi, kāds ir sapņa saturs – ko bērniņš tajā dara, kādas sajūtas sapņa laikā pārņem topošo māmiņu, un kādi notikumi tajā norisinās,” tā pašvērtējošā konsultante.

Māmiņu Klubs 

Kādus iepriekš neredzētus sapņus grūtniecības laikā esi redzējusi tu?