Topošā māmiņa grūtniecības laikā. Kā sajusties skaistai?

Topošā māmiņa grūtniecības laikā. Kā sajusties skaistai?

27. Jun 2011, 16:52 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai gan vīrieši saka, ka sieviete grūtniecības laikā ir skaistāka kā jebkad, sievietes bieži vien tā nedomā, jo svara pieaugums dara savu. Kā sievietei sevī iedvest pārliecību, ka viņa ir skaista arī grūtniecības laikā par spīti augošajam vēderam un svaram? Pēc padoma devāmies pie klīniskā psihologa Sanitas Aišpures!


 


Klīniskais psihologs Sanita Aišpure.

 

Grūtniecības laiks izceļ no sievietes zemapziņas dažādas bailes un bažas. Jo pašapzinīga ir sieviete, jo labāk viņa jūtas partnerattiecībās un līdz ar to arī grūtniecības laikā. Jo mīlētāka sieviete ir jutusies līdz bērniņa ieņemšanai, jo ar lielāku mīlestību viņa spēs pieņemt savas ķermeņa izmaiņas, jo viņa savu vērtību nesaista tikai ar to, kā izskatās, tādējādi mazāk uztraucoties par izmaiņām ķermenī.

 

Protams, šī sieviete iespējams dosies uz ūdens aerobiku, smērēs uz gurniem pretstriju krēmu, bet šī sieviete sapratīs, ka nu viņa ir topošā māmiņa un uz šo brīdi arī "māja". Jo mazulis aug lielāks, jo lielākai jāaug mājai.

 

Sievietei jāmācās sarunāties ar savu ķermeni, jo mūsu ķermenī ir ļoti daudz ūdens un,kā zināms, ūdens molekulu uzbūve ir tāda, ka tā uzkrāj informāciju un atceras to. Tieši šis ir vispamatotākais iemesls, kāpēc ar savu ķermeni ir jāsarunājas.

 

Saki tam: "Tu tagad būsi māja manam mazulim. Vai Tu varētu augt liela un skaista? Bet tad, kad mazais piedzims, vai Tu varētu atkal kļūt tāda, kāda biji pirms bērniņa ieņemšanas?"

 

Tavas šūnas ierakstīs šo informāciju un tad, kad vajadzēs, "māja" izpletīsies, bet pēc tam sarausies. Un mīlošais vīrs, kurš dievina savu sievu, skatīsies uz šo sievieti kā uz unikālu brīnumu, , kura iznēsā viņa bērnu, nevis mēris grunu apkārtmētu vai skaitīs strijas.

 

Jo vairāk sieviete mīlēs sevi, jo vairāk vīrietis pievērsīs viņai uzmanību un līdz ar to viņi abi ar nepacietību gaidīs pasaulē ierodamies mazuli. Jā, tas noteikti sievietei radīs arī drošības sajūtu.

 

Mīļās topošās māmiņas, mīliet sevi!

 

Kristīne Damškalne

 

Un kā Tu juties grūtniecības laikā? Vai juties pašpārliecināta par savu skaisto ķermeni?