Tava intīmā zona: no A līdz Z

Tava intīmā zona: no A līdz Z

01. Sep 2011, 17:37 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsu organisms ir tā radīts, lai tas pats pasargātu intīmo veselību, pats attīrītos un arī aizsargātos no slimībām. Diemžēl reizēm ārējās vides kairinājumi ir tik lieli, ka organisms pats saviem spēkiem galā vairs netiek.

 

Daba ir gudri izveidojusi mūsu organismu, jo sievietes ārējo dzimumorgānu apvidū cieši viena pie otras ir urīnizvadkanāla atvere, zarnu izejas atvere un maksts. Bet ārējo orgānu traucējumi var ietekmēt arī maksts iekšējo veselību (un otrādi).

 

Veselā makstī dzīvo pienskābās baktērijas lakobacilli. Kā liecina jau pats nosaukums, šīs baktērijas sintezē pienskābi un veido makstī skābu vidi ar pH aptuveni 4.0. Slimību ierosinātāji pie šāda pH nejūtas labi, tādēļ nespēj attīstīties. Vesela maksts izdala mitrumu.

 

Arī uz ārējās intīmās zonas (ādas ap dzimumorgāniem) ir dabīga mikroflora, kuru arī veido pienskābās baktērijas. Turklāt arī pati āda no saviem taukiem un mitruma saistošām vielām veido aizsargslāni – hidro-lipīdu apvalku. Tā kā tā ir pH 5,0 – 5,5, var uzskatīt, ka uz ādas ir skābes aizsargapvalks, šādi veidojot papildu aizsargbarjeru pret slimības ierosinātājiem.

 

Nepiemērota higiēna, veļa vai pat ilgstošs stress (un arī organisma saslimšanas) var mazināt dabiskās ādas aizsardzības spējas. Skābes līmenis ir paaugstināts vai pazemināts, tādēļ organisms pats to cenšas atgriezt normas robežās. Kamēr tas tiek paveikts, intīmā zona ir jutīgāka un uzņēmīgāka pret slimībām. Ir lielāka iespēja gūt kairinājumu vai pat infekcijas.

 

Lai savu intīmo zonu pasargātu un palīdzētu tai cīnīties pret apkārtējās vides kairinājumiem, ikdienā ieteicams lietot intīmajai zonai paredzētas ziepītes, kas nodrošina vajadzīgo pH līmeni. Šādi katru dienu ādu ap dzimumorgāniem pasargāsi no pH līmeņa izmaiņām. Vislabākais veids, kā to izdarīt – lietot ziepes, kuru sastāvā ir dabiskās pienskābās baktērijas. Tās iegūtas no piena sūkalām.

 

Māmiņu Kluba izvēle:


Vagisan Intime Wash Lostion, kas satur dabīgās piena sūkalas un kumelīšu ekstraktu. Tas nomierina ādu un novērš kairinājumu. Ziepes nodrošina ādai piemērotu pH līmeni –apmēram 5,0. Ļoti ekonomiskas – vienai mazgāšanas reizei pietiek ar zemesrieksta lieluma ziepju daudzumu.

 


Kā tu rūpējies par savu intīmo veselību? Pēc kāda principa izvēlies ziepes intīmajai zonai?

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

taschinka taschinka 26. Oct 2010, 15:12

Vienu brīdi mazgājos tikai ar ūdeni,tad iegādājos šīs Vagisan ziepes.Teikšu,ka ļoti patika.Man tās ieteica ginekologs.Cena nav no zemajām šīm ziepēm,bet toties tās iet ilgāk kā gadu,man vismaz.Būtu gājušas vēl ilgāk,bet iztecēja termiņš,kaut vēl pudelīte nebija tukša.Un šādas lietas nevar lietot,ja iztek termiņš.
šīs ziepes tiešām nepieciešamas viena maza pilīte.Man patīk.