Sāpes vēdera lejasdaļā. Vai grūtniecība?

Sāpes vēdera lejasdaļā. Vai grūtniecība?

25. Jan 2012, 23:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

"Ja pēc mēnešreižu sākšanās sāp lejasdaļā, vai ir iespējams, ka sieviete ir stāvoklī?" šādu jautājumu Māmiņu Klubam uzdeva kādas sievietes partneris. Situāciju komentē medicīnas sabiedrības "ARS" ginekoloģe Kristīne Ķempe.

 

Jautājums:

 

Labdien, man ir jautājums par grūtniecību savai draudzenei. Viņai sākās mēnešreizes un dienu pēc tam viņa teica, ka viņai sāpot vēders lejasdaļā. Vai pastāv iespēja, ka viņa ir stāvoklī?

 

 

Atbild ginekoloģe Kristīne Ķempe:

 

Pirmais palīgs situācijās, kad ir aizdomas par grūtniecību, būs grūtniecības tests. Protams, arī testu rezultāti mēdz būt kļūdaini. Sāpes vederā var būt saistītas ar pašām mēnešreizēm. Šeit būtu svarīgi zināt gan sāpju stiprumu, gan mēnešreižu apjomu, ilgumu un to regularitāti. Tomēr sāpju iemesli var būt arī citi. Mēdz būt situācijas, kad uz šķietamu menstruāciju fona (regulārā laikā iestājusies asiņošana, tomēr mazāka apjomā un ilgumā) ir iestājusies grūtniecība. Ja grūtniecība pastāv un ir sūdzības par sāpēm un asiņošanu - tā ir nopietna situācija, kurā nekavējoties jādodas pie ārsta. Tādēļ, ja draudzenes sūdzības nemazinās un pastāv aizdomas, ka viss nenorit kā parasti, labāk nevilcināties ar vizīti pie ārsta.

 

Vizīti pie dr. Kristīnes Ķempes varat pieteikt pa tālruni 67201007

 

Uzdod savu jautājumu ginekologam vai citiem speciālistiem, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!