Rudenī visbiežāk tiek ieņemti puisīši

Rudenī visbiežāk tiek ieņemti puisīši

30. Jul 2010, 21:11 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Daži zem gultas liek kristāla traukus, citi iet pie šamaņiem, bet zinātnieki atraduši labāko veidu, kā palielināt iespējas ieņemt puisīti vai meitenīti.

 

Kā raksta laikraksts The Independent, pāriem, kuri vēlas tikt pie puisīša, bērns jāmēģina ieņemt rudenī, savukārt lielāka iespēja tikt pie meitenītes ir pavasarī.

Kā apgalvo zinātnieki, zēnu ieņemšanu daba veicina no septembra līdz novembrim, bet meiteņu – no marta līdz maijam. Tas tādēļ, ka evolūcijas mehānisms ir mērķēts uz dzimumu līdzsvara saglabāšanu.

Andželo Kanjači, Itālijas pilsētas Modenas ginekologs, un viņam pakļautā speciālistu grupa pētīja datus par 14310 zīdaiņiem, kas dzimuši Modenas klīnikā no 1995. līdz 2001. gadam, lai saprastu, vai dzimumu attiecībās notiek būtiskas izmaiņas.

Parasti līdzsvars tiek izjaukts par labu meitenēm. Tas tādēļ, ka vīriešu kārtas zīdaiņu vidū pastāv augsts embrionālais un dzemdību mirstības līmenis. Tādēļ daba centusies līdzsvarot svaru kausus, spēlējot par labu zēniem mēnešos, kuri ir vispateicīgākie ieņemšanai, sacīja profesors Kanjači.

Zināms, ka rudenī ieņemšana noris vieglāk nekā pavasarī – tās ir paliekas no seniem laikiem, kad cilvēka darbība bija atkarīga no gadalaika, taču neviens nezināja, ka šai pašā laikā attiecībā pret dzimumiem notiek ievērojama nobīde.

Rakstā, kas publicēts žurnālā Human Reproduction, minēti dati, kas liecina, ka auglīgākajos rudens mēnešos tika ieņemti 535 zēni un 464 meitenes, savukārt sliktākajos pavasara mēnešos – tikai 487 zēni un 513 meitenes.

“Pārsteidzošākais šajā disproporcijas pakāpē attiecībā pret dzimumiem ir tas, ka pateicīgajos mēnešos, kad kopīgais bērnu līmenis ir augsts, zēnu ieņemšanas gadījumu ir daudz vairāk nekā meiteņu, tai patšā laikā sliktākajos mēnešos, kad kopējais līmenis ir zems, zēnu ir krietni mazāk,” sacīja Kanjači.

Zinātnieki nespēja izskaidrot mehānismu, taču Kanjači izteica pieņēmumu, ka bērna dzimums veidojas grūtniecības agrīnajās stadijās.

18. Nov 2009, 12:12

Man meitiņa pieteicās septembrī - rudenī....")")")

18. Nov 2009, 11:34

man gan pavasarī, gan rudeni ir pieteikusās tikai meitenes.

18. Nov 2009, 10:42

man arī Jāņos pieteicās meitiņa😉

rita123 rita123 18. Nov 2009, 09:45

Mums dēliņš pieteicās februārī,bet meitiņa pēc Līgo svētkiem-īsts papardes zieds😀

18. Nov 2009, 08:35

Mums acīmredzot bija vēls rudens,tāpēc pieteicās meitiņa!😀