Pēc cik ilga laika uzrādās pozitīvs grūtniecības tests?

Pēc cik ilga laika uzrādās pozitīvs grūtniecības tests?

27. Jan 2012, 19:33 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tā kā grūtniecības testam ir iespējamas trīs atbildes- pozitīvs, negatīvs un neinformatīvs, Māmiņu Kluba lasītājai interesē, pēc cik ilga laika uzrādās pozitīvs grūtniecības tests.

 

Jautājums:

Man jau kā 12 dienas kavējās menešreizes, aizdomas bija par grūtniecību - uztaisīju testu, bet tā kā šim grūtniecibas testam ir 3 atbildes (pozitīvs, negatīvs un neinformatīvs), man uzrādīja neinformatīvu un tas nozīmē, ka tests obligāti ir jāatkārto. Es vēlos zināt, pēc cik ilga laika iestājas grūtniecība pēc dzimumakta un pēc  cik ilga laika tas uzradās testā?

 

 

Atbild medicīnas sabiedrības "ARS" ginekoloģe Kristīne Ķempe:

 Lai iestātos grūtniecība, ir nepieciešami divi nosacījumi - ir jābūt notikušai ovulācijai, kā rezultātā izdalās olšūna no olnīcas, un tai savā ceļā jāsastop aktīvs spermatozoīds. Spermatozoīds atšķirībā no olšūnas ir dzīvot ilgtspējīgāks - tas spēj izdzīvot 2-3 dienas un sagaidīt olšūnas izdalīšanos, tad apaugļot to, tādēļ ne vienmēr ir iespējams precīzi norādīt grūtniecības iestāšanās brīdi. Grūtniecības tests var uzrādīt grūtniecības iestāšanās faktu vidēji 7-10 dienas pēc grūtniecības iestāšanās (dažādiem ražotājiem testu jutība atšķiras).

 

Vizīti pie dr. Kristīnes Ķempes varat pieteikt pa tālruni 67201007

 

Uzdod savu jautājumu ginekologam vai citiem speciālistiem, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

Masaineta Masaineta 28. Oct 2018, 16:06

Vai pirms tām dienām var palikt stāvoklī. ? Jo man kavējas mēnešreizes jau 4tras dienas. Vajadzēja būt 23 vai 24. Ilgākais 26, jo cikls man ir 6dienas. Bet ne miņas no mr.