Pazīmes, kas liecina, ka esat stāvoklī

Pazīmes, kas liecina, ka esat stāvoklī

09. Apr 2010, 21:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai tiešām? Vai tiešām tas notiek ar mani? Vai tiešām es esmu stāvoklī???

 

Daudzas sievietes nešaubīgi tic savai intuīcijai, ka ir stāvoklī, citām turpretī nepietiek ar to, ka pieci grūtniecības mājas testi uzrāda pozitīvu rezultātu. Kādas tad ir pirmās pazīmes, kas liecina, ka jums tiešām gaidāms mazulis?


Ja jūs īsti neesat pārliecināta, vai esat stāvoklī, cerams, šīs pazīmes jums palīdzēs nonākt pie pareizā secinājuma! Lieki piebilst, ka aizdomu gadījumā noteikti jādodas pie ārsta.



Iegaumējiet, ka katra sieviete ir citādāka, tāpēc iespējams, ka jums nav un nebūs visi šeit minētie grūtniecības simptomi.

 

Jutīgas krūtis/krūšu gali. Pirmā grūtniecības pazīme var būt jutīgas krūtis un/vai krūšu gali. (Dažreiz tās var būt maldīgas sajūtas, jo daudzas sievietes tā jūtas, kad gaidāmas mēnešreizes, tāpēc jākonsultējas ar ārstu.)

Viegla smērēšanās un vēdera krampji. Ja esat stāvoklī, jums, iespējams, var izdalīties viegli sārti izdalījumi (ne tik tumši kā mēnešreizes). Tie ir implantācijas dēļ (process, kad embrijs sasniedz dzemdi). Izdalījumi parasti parādās 8-10 dienas pēc ovulācijas. Agrā grūtniecībā ir iespējami arī krampji – kamēr dzemde pierod pie “svešķermeņa”. Šādas sāpes var palielināt fiziskā slodze, orgasms un pat pozu maiņas.

Zona ap krūšu galiem kļūst tumšāka. Iespējams, ka grūtniecības sākumā jūs pamanīsiet, ka zona ap krūšu galiem sāk palikt tumšāka un lielāka. Mediķi uzskata, ka šāds process notiek tādēļ, lai jaundzimušajam būtu vieglāk atrast mātes krūti. Iespējams arī, ka tumšākas un labāk pamanāmas kļūs vēnas uz krūtīm.

 

Nogurums. Ļoti bieži sastopams simptoms pirmajās astoņās līdz desmit nedēļās ir nogurums. Tas ir saprotams, jo jūsu organismā taču notiek nozīmīgas pārmaiņas, ķermenim jāpierod pie bērniņa. Vairākumam sieviešu nogurums pazūd pēc 12. grūtniecības nedēļas.

 

Slikta dūša. Ja jūs esat stāvoklī, tad viens no pirmajiem simptomiem parasti ir rīta nelabumi (taču tie var jūs piemeklēt jebkurā diennakts laikā).


Vēdera aizcietējumi. Grūtniecība rada izmaiņas zarnās. Papildu hormoni veicina zarnu atslābumu, un tās vairs tik labi nefunkcionē, radot vēdera aizcietējumus.

 

Paaugstināta bazālā temperatūra. Parasti grūtniecības laikā ir paaugstināta bazālā temperatūra.

 

Nav mēnešreižu. Parasti tā ir pirmā pazīme, ko pamana...

 

Pozītīvs grūtniecības tests. Testu var taisīt 10 – 14 dienas pēc liktenīgā dzimumsakara. Atcerieties, ka grūtniecības testi nav 100% pareizi, ja tas uzrāda, ka neesat stāvoklī, tomēr jums turpina parādīties dažādi simptomi – steidzami dodieties pie ārsta.

 

Padalies pieredzē, kādas bija pirmās pazīmes, kas liecināja, ka Tu esi stāvoklī!

gintastrunga gintastrunga 21. Jan 2019, 11:40

Sveiki.
Man ir tāda lieta ka OV.bija 30.12.2018,un mr.bija jāsākas 11.01.2019. Nu jau kavējas 10 dienas.,bet tests pagaidām negatīvs. Iztrūkst mr.,balti udeņaini izdalijumi,brīžiem biezaki nekādas nepatikamas smakas nau.
Pēc cik ilga laika derētu vēl uztaisīt testu? Protams aiziešu arī pie ārsta.

15. Feb 2018, 10:32

Sveiciens!
Mans stāsts nav tipiskais. Man smērēšanās sākās cikla 16.dienā (šādi ar mani notiek jau otro mēnesi pēc kārtas). Nākošajā dienā pēc šī pārsteiguma veicu grūtniecības testu, kurš apstiprināja grūtniecību gan iepriekšējā mēnesī, gan šajā. Pagājušajā mēnesī aizgāju uz analīzēm, kur HCG bija 48, pēc 4 dienām nokritās uz 12 un viss prieks bija izdzīvots nedēļas laika, lieki piebilst ka tas viss paspēja notik līdz prognozējamajām MR, asiņošana arī sākās 3 dienas agrāk nekā MR datums noliktais.
Dr. apstiprināja, ka varam turpināt strādāt pie bērniņa NR.2 . Šomēnes atkal mani pārsteidza smērēšanās cikla 16.dienā, un nākošajā dienā pozitīvs grūtniecības tests, sazinājos ar dr. un vienojāmies ka līdz norunātajai vizītei kura ir pēc 3 nedēļām nekādas analīzes netaisīsim, lai lieki nesatrauktu, notiks kā lemts.
Šī man ir 4 reize kad uzzinu par grūtniecības iesākšanos, 1 ir bijusi produktīva ar nu jau 2gadnieku.
Esmu ļoti piesardzīga un vīram vēl neemu teikusi, jo pagājušā mēneša nedēļu ilgais grūtniecības periods ar visām emocijām prieks - neizpratne- nedaudz bēda bija par daudz lai jau pēc nepilna mēneša es viņu tam visam vestu atkal cauri nezinot uz cik ilgu laiku šoreiz esam satikušies ar mazo cilvēciņu 😀
Man šoreiz ir grūtniecības simptomi - krūtis šķiet pilnākas, vēdera lejasdaļa piepūtusies, nav sāpju (iepriekš bija). Jūtos labi, tikai pašai grūti noticēs, vai tiešām šoreiz izdosies, bet to es ar prātu saprotu, ka tas ir manas pieredzes dēļ un varbūt pat nav slikti mēģināt to sākumā ar nedaudz realistisku piesitienu uzņemt, ja viss būs labi tad lai arī pozitīvās emocijas gāž mani no kājām.
Vīram, ja viss būs labi, paziņošu viņa dzimšanas dienā, jo tad būs garām arī prognozētie MR datumi. Tad jau redzēs 😀
Lai jauka diena!

10. Jan 2011, 13:39

Es vēl nezināju, ka esmu stāvoklī, bet mani visu laiku dzēnāja uz tualeti, bija tāda sajūta, it kā būtu apsaldējusies, nevarēju pastaigāt 3 dienas! Taču tad pēc nedēļas nebija MR, kas lika aizdomāties un uztaisīt testiņu.

saulux10 saulux10 10. Jan 2011, 11:28

nu pirmās pazīmes bija tās ka kavējās mēnešreizes un otrā bija tā ka palika slikta dūša, bet tā bija tāda ko grūti pat raksturot, tē nebija vnk slikta dūša!!!