Pārāk zems hemoglobīna līmenis

Pārāk zems hemoglobīna līmenis

15. Aug 2010, 19:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ko darīt, ja grūtniecības laikā ir zems hemoglobīna līmenis? Vai tas nevar nodarīt ļaunumu bērniņam? Ieskaties ārstes Marinas Gutānes padomā!

 

Jautājums:

 

Esmu 9./10. nedēļā. Ārste teica, ka man ir zems hemoglobīna līmenis un viņš izrakstīja Magnum B6 un dzelzi. Man ir arī slikta dūša no rītiem citreiz vakaros, bet vemšana ir vienu reizi dienā. Vēlējos pajautāt, vai ir pamats baidīties, ja man ir zems hemoglobīns, vai mans bērniņš attīstīsies normāli un vai viņš piedzims vesels?

 

Atbild ārste Marina Gutāne, Sieviešu Veselības centrs „Vita” Rušonu ielā 15, Rīga Tel. 20219687:

 

Jūsu mazulis dzims absolūti vesels, bet, protams, jāievēro ārsta norādījumi.

 

Ja ir zems hemoglobīns, tātad ir nepieciešams lietot vairāk dzelzi saturošus produktus, piemēram - ābolus, granātābolus, bietes, spinātus, liellopu gaļu u.c. Vemšana un slikta dūša ir toksikozes periods, kas ir pilnīgi normāla parādība grūtniecības laikā un iespējams, ka tieši tāpēc ir pazemināts hemoglobīns.  Pēc Jums izrakstīto preparātu lietošanas beigām ir nepieciešams atkārtot hemoglobīna analīzes un doties pārbaudes vizītē pie ārstējošā ārsta.

 

1

Sieviešu veselības centri  "Vita" Rīgā:

- Rušonu ielā 15 (Ķengarags)

- Burtnieku 23 (Purvciems)

- S.Eizenšteina 23 (Mežciems)

 

Uzdod savu jautājumu arī Tu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

29. Nov 2009, 20:22

agneseens, a kur tur to kokteili meklēt? Varbūt uzrakstīsi recepti?

28. Nov 2009, 19:34

un kur palika pārējie komentāri, kas te bija rakstīti???

28. Nov 2009, 12:08

man bija ļooti zems hemogloīna līmenis, jo man ir mazasinība. tās tothema ampulas bija riesmīgas, lūdzu ārstam aizvietot ar ko citu. 2 mēnešus dzēru bio ferron, kur ir ļoti maz dzelzs,s alīdzinājumā ar tothemu. veselu mēnesi mazā baigi spirinājās man pa vēderu.
kad uztaisīju analīzes, ārste uztraukusies teica, ka man esot katastrofāli zems dzelzs līmenis! mazajai trūka skābeklis līdz ar to, un tāpēc viņa spārdījās. man izraxtīja 1 apmulas vietā trīs dienā, un ātri atguvu normas līmeni.

bet skābekļa trūkums grutniecibas laikā ir ļoti bīstams mazulim!

Tothema man bija pretiga, es vinu dzeru kaa šņabi glazitee, no otras uzreiz uzraujot virsu apelsinu sulu 😃