Par attieksmi dzemdību namos..

Par attieksmi dzemdību namos..

15. Jan 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Labdien, mīļās māmiņas!

 

Šodien vēlos parunāties par attieksmi dzemdību namos!

 

Mana meitiņa piedzima 03.10.2011. Biju izvēlējusies dzemdēt Siguldā, jo Sigulda ir manas dzimtās mājas, tur nodzīvoju vairāk kā divdesmit gadus. Man pat doma nebija, ka dzemdēšu, kur citur. Dzemdības pieņēma ļoti jauka vecmāte un daktere, milzīgs paldies viņām. 

 

Sigulda ir pasakaina pilsēta, ja vien tas būtu iespējams es paliktu tur dzīvot, bet diemžēl dzīve ievirzījusies savādāk. 

 

Pret mani dzemdību namā izturējās ļoti labi, paliku ar visu apmierināta, daktere ik pa laiciņam ienāca palātā un apjautājās kā jūtos, apskatīja arī mazulīti. 

 

Tur pavadīju 3 dienas, nākamajā rītā nomainījās personāls, un apskatīt mūs abas atnāca cita vecmāte, kura todien dežūrēja, viņa ir mana kaimiņiene Siguldā, bija tik patīkami viņu satikt, arī bērnu māsiņa bija ļoti jauka, pazinu viņu jau kādu laiciņu. Tad nu māsiņa mainīja manai meitiņai pamperus, visu sīki pastāstija, vārdu sakot ļoti daudz palīdzēja. 

 

Paldies Siguldas dzemdību nodaļas personālam!

 

Kāpēc Jūs izlēmāt dzemdēt tieši tajā dzemdību namā un kāda bija attieksme pret Jums?

16. Jan 2012, 00:35

Dzemdēju Rīgas DzN., neko sliktu nevaru teikt, ja nu vienīgi, ka istabiņā bija auksts, jo bija decembris. Bet atieksme no dakteru puses bija pilnīgi pieņemama un saprotoša. Ja bija nepieciešama palīdzība, draugs aizgaja pasaukt un tika laipni palīdzēts. Bet ja nebūtu neviena, kas pasauktu, tad nu gan , nestādos priekša, kā būtu, jo dakteri ar klatbūtni daudz neapgrūtina.. 😉

15. Jan 2012, 20:27

Es arī dzemdēju Siguldā! Man bija maksas dzemdības, jo vasaras vidū Siguldā vēl nebija valsts apmaksātas dz. Mēs vispār neapsvērām citas iespējas kā tikai Siguldu! Esam ļoti apmierināti ar dzemdību palīdzību, ārstu un vecmātes profesionalitāti un mīļo attieksmi. Lai arī dz. bija garas un grūtas esmu ļoti apmierināta. Arī mans vīrs bija ļoti apmierināts ar sniegto pakalpojumu kvalitāti - mums bija ģimenes dz.

15. Jan 2012, 18:13

es dzemdeju madoma! esmu no madonas puses, bet laika kad gaidiju berninu, dzivoju riga! bij doma riga-madona-rezekne! nu rezekne automatiski atkrita, jo biju dzirdejusi ne tas labakas atsauksmes! tad sqaubijos starp rigu un madonu, bet nu ta ka parvacamies no rigas uz laukiem, tad madona bij tuvak un parunajot ar savu mammu (vina regulari uz turieni brauca uz apskati) nolemu dzemdet madona! 😀 un esmu vienkarsi sajusma! pirmas bij diezgan smagas dzemdibas, uz beigam ari stimuletas, bet nu viss bij vienkarsi super un jutos tur ka kurorta! 😃 😃 😃 ar otru meitinu ari jau no pirmajam nedelam zinaju, ka dzemdesu madona! uz beigam man bij radies priekslaicigu dzemdibu risks, tad teica, ja dzemdibas saktos lidz 37.nedelai, tad butu jabrauc uz jekabpili, tas mani neizraisija sajusmu, jo ari atsauksmes biju dzirdejusi ne tas labakas! bet nu beigu beigas man tika ieplanots keizars madonas slimnica un atkal biju loti apmierinata! 😀 ja man bus vel berni, tad viennozimigi dzemdesu madona, lai kura latvijas puse dzivotu! 😀

surikats surikats 15. Jan 2012, 16:38

Dzemdēju Dobelē. Tajā naktī biju vienīgā dzemdētāja, tātad nedalīta uzmanība. Virsū gan baigi nebāzās, kas feini.
Nākamā dienā tik bija viena šķiet pat ne bērnu māsa, bet sanitāre, kura uzskatija, ka meitai katrā ziņā vajag dot maisījumu, jo man nepietiek piena. Nezinu, pēc kā viņa sprieda, jo bērniņš pārsvarā mierīgi gulēja 🤔

15. Jan 2012, 11:22

Abus bērniņus dzemdeju RDz.namā.Ar pirmo attieksme ideāla,pat gribēdama nevarētu nekur piesieties.Ar otro bērniņu bija savādāk,attieksme pavirša.Uzmanības nekādas,ja jau viens bērns ir,tad jau ar otro pati visu zināsi.Traki,bet tas tiešām ir atkarīgs no maiņām kuras strādā.Jo izrakstīšanās dienā bija citi dakteri un māsas un attieksme bija pilnīgi cita.