Mīlējies un sagatavojies dzemdībām

Mīlējies un sagatavojies dzemdībām

16. Apr 2014, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mīlēšanās grūtniecības laikā ir nepieciešama, atklāj Arturs Šulcs. Kādēļ sekss topošajām māmiņām ir vajadzīgs un, kā par to runāt ar savu otro pusīti, jautājām seksologam.

Sekss un tā alternatīvas

„Seksualitāte ir emocionāls process, tādēļ sievietei par to noteikti vajadzētu aprunāties ar savu partneri.

Mīlēšanās grūtniecības laikā vairāk saistīta ar sievietes pašas drošības sajūtu par sevi, ar to, ka viņai patīk vīrietis un viņa šo patiku izrāda, vīrieti iesaistot un pavedinot. Tieši aktīva pavedināšana šajā periodā ir ļoti nepieciešama! Tā var izpausties kā skūpsti, glāsti, pieskārieni, maigu vārdu sacīšana un romantiskas atmosfēras radīšana.

Galvenais, sievietei savai otrajai pusītei droši jāsaka, ka viņā drīkst ieiet un drīkst tuvināties – ar viņu viss ir kārtībā!

Varbūt seksuālās attiecības palīdzēs atraisīt kopīgs ginekologa apmeklējums, kura laikā vīrietis no ārsta vai vecmātes saņems apstiprinājumu tam, ka ar sievieti viss ir labi un, ka viņa var dzīvot dzimumdzīvi un nodarboties vaginālo seksu.

Arī tad, ja apdraudējums ir liels un sieviete nevar nodoties vaginālajam seksam, var izmantot dažādas seksuālās alternatīvas – orālo seksu, dažādas ķermeņa vietiņas, kur var berzēties, piemēram, izmantot bedrīti starp krūtīm, ja sievietei ir lielas krūtis, paduses, vai arī rokas – šīs ķermeņa daļas ir pielietojamas arī grūtniecības laikā! Tā ir šī dzīves perioda īpatnība, bet grūtniecība ir dabīgs process, un šādas seksuālas izpausmes ir normālas.

Galvenais, ka sieviete pati ir pārliecināta par to, ka viņai nekas slikts no tā, ka viņa grūtniecības laikā mīlējas, nenotiks. Un arī tas, lai vīrietis par to justos tikpat drošs!

Kas jāievēro, mīlējoties grūtniecības laikā?

Kustības ir maigākas un mierīgākas. Sievietei nevajadzētu gulēt uz vēdera.

Poza var būt klasiska, kad sieviete guļ uz muguras un vīrietis ir notupis viņas klēpī, vai arī sieviete var gulēt uz sāna – šāda poza ir saudzējošāka.

Vēl mīlējoties var izmantot pozu no aizmugures, kad sieviete ir notupusies uz ceļiem, vai noliekusies uz priekšu, atkarībā no tā, kā pašai ir ērtāk. Tomēr sieviete jau pati to jūt vislabāk un dabīgi ieņems to pozu, kurā viņa jutīsies viskomfortablāk.

Vēl, grūtniecības laikā mīlējoties, gan vīrietim, gan sievietei, protams, vairāk ir jāpadomā par higiēnu, lai dzemdē neienestu nekādas baktērijas.

Kādēļ mīlēties?

Dzimumdzīve grūtniecības laikā ir vajadzīga!

Kādā seksologu saietā, kuru apmeklēju, tika prezentēts pētījums un rezultāti uzrādīja, ka vīrieša sperma pozitīvi ietekmē dzemdību procesu. Tātad, var teikt, ka seksuālās attiecības grūtniecības laikā, sievieti sagatavo dzemdībām.  

Tomēr, noteikti neko nevajag darīt pret savu gribu. Ja sieviete nevēlas mīlēties, tad to nevajag darīt. Tā vietā var izmantot glāstus un izrādīt vīrietim mīļumu. Tomēr ir jāpadomā, kas par iemeslu ir tam, ka negribas mīlēties – vai tās ir kādas veselības, vai attiecību problēmas, emocionālas grūtības pāra attiecībās, vai pārstrādāšanās. Svarīgi pie šiem jautājumiem piedomāt un ar tiem strādāt! Un tomēr skatīties, lai seksuālās attiecības ar vīrieti būtu. Spiest sev to nevar, un to arī nedrīkst darīt, vienkārši jāizprot, kāpēc tā ir.

Lai neliktu vīrietim justies slikti, viņam vajadzētu pastāstīt, kā tu jūties. Lai nav tā, ka viņš atsvešinās, jo vienkārši nesaprot, kas grūtniecības laikā ar tevi notiek, kādēļ negribi ar viņu mīlēties. Vīrietim jāliek saprast, ka šāda tava reakcija nav vērsta pret viņu, vienkārši šobrīd tev ir tāds veselības stāvoklis, vai pašsajūta – gluži tāpat kā ar gastronomiskajām vēlmēm, kad rodas tieksme pēc viena konkrēta ēdiena un ir arī kaut kas, ko savukārt, vairs negribas ēst.

Garastāvokļa maiņas grūtniecības laikā ir normāla parādība, tādēļ, lai vīrietis tās izprastu, otram cilvēkam ir jāstāsta par savām sajūtām, lai viņš zinātu, ka tās nav vērstas pret viņu. Tātad, svarīgākais to visu izrunāt!  

Seksuālās attiecības ir veidojamas jebkurā brīdī, neatkarīgi no tā, vai dzimst bērns, vai nedzimst. Vienīgā īpatnība ir tā, ka sievietei šajā grūtniecības periodā, ir jābūt atvērtai vīrietim, viņai skaidri jāpavēsta otram cilvēkam, ka starp viņiem var notikt tuvība, ka tas ir dabīgi un normāli.

Māmiņu Klubs

Kā tu savai otrajai pusītei pastāsti par savām vēlmēm un pašsajūtu?