Mazais pastāvīgi puncī žagojas

Mazais pastāvīgi puncī žagojas

25. Aug 2012, 23:17 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gaidot bērniņu,droši vien ne viena vien māmiņa sajutusi,kā mazulis puncī žagojas. Par ko tas liecina? Atbild ginekoloģe Karina Sinkēviča.

 

Jautājums:

Mani nomocījusi viena lieta. Man pašreiz ir 34.nedēļa un mans mazais pastāvīgi puncī žagojas. Tas notiek katru dienu- no rīta un vakarā, bet reizēm arī pa dienu.

 

Mani tas uztrauc, jo žagošanās ir visai ātra un man šķiet,  ka mazais mocās.. Vai tas ir fizioloģisks process? Varbūt es kaut ko daru nepareizi?

 

Atbild ginekoloģe Karina Sinkēviča:

 

1

 

Tas, ka mazais žagojas,ir pavisam normāli, bet tas, ka tas notiek patstāvīgi- ne īpaši. Bet! No jūsu jautājuma nav iespējams saprast, cik bieži tieši tas notiek. Iespējams, ka pēc garākas sarunas kļūtu skaidrs,ka bažām nav iemesla.

 

Atbildēt uz jautājumu,kāpēc mazais žagojas, ir visai grūti. Iemesli var būt dažādi. Bērns ir norijis augļūdeņus un pēc nedaudz lielāka šķidruma iedzeršanas rodas žagas. Tāpat reizēm tas  norāda pie dzelzs trūkuma organismā.

 

Bez šaubām jums visu vislabāk pastāstīs jūsu ārsts pēc jūsu apskates un sarunas, lai varētu uzdot tālākos jautājumus,kas ļautu precizēt situāciju.

 

Pēc tā, kas man pašreiz ir zināms, es ieteiktu veikt asins analīzes, pārbaudīt hemoglobīna līmeni (norma ir 12, ja ir mazāk, nepieciešams lietot dzelzi) un feritīnu (norma ir 50), tāpat es ieteiktu doties uz USG, lai ārsts pilnībā varētu novērtēt situāciju.

 

Mēģiniet žagošanās brīžos paglaudīt vēderu, parunāt ar mazo, reizēm tas palīdz mazajam nomierināties.

 

Viss ir patiešām ļoti individuāli.

 

Vieglu jums grūtniecību!

princesemince princesemince 14. Nov 2011, 08:50

man bieza āda, jo es neko tādu nemanīju, bet varbūt uztvēru kā kustības 😀 nu, labi, bija pāris reizes, bet es kaut kā nemēģināju tās analizēt, man bija galvenais, lai kustības vispār ir.
es pie sevis nosmaidīju - ja satraucas par žagošanos puncī, kur mazajam taču viss ir optimāls (gan uzturvielu piegāde, gan temperatūra), tad mammai būs baaaigais stress, kad uzzinās, ka pirmajos mēnešos arī ārpus punča bez redzama iemesla žagojas 😀