Māmiņa no Vidzemes sāk rakstīt topošās māmiņas blogu

Māmiņa no Vidzemes sāk rakstīt topošās māmiņas blogu

04. Sep 2011, 14:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtniecības kalendārs. 20.nedēļa

 

Sveikas, esošās un topošās māmiņas!

 

Gribu iepazīstināt ar sevi: es māmiņa no Vidzemes pagaidām ar segvārdu LOGO.

 

Arī es gaidu savu  otro bērniņu. Laiks skrien vēja spārniem- jau rit 20. nedēļa (pēc USG.). Šo brīnumu gaidijām ļoti pagāja vairāk kā pus gads, kad patīkama vests mūsu ģimenē ienāca negaidot, jo pēc analīžu rezultātiem un reālās situācijas daktere teica, kad tik drīz tas nenotiks varot ilgt pat gadiem..... tomēr tik ilgi nebija jāgaida=)

 

Kad vizītē biju pie dakteres un atklajās, ka iecerētais plans neritēs tik gludi, ka vēlamies, ieteica iziet ārstniecības kursu vai aizbraukt uz ārzemēm atpūsties.... Pie sevis nodomāju- izbrauciens, atpūsties, hm.... laikam jau šādos apstākļos nebūs un ārzemes likās kas nereāls(taja brīdī tas prieks manis bija joks). Nekas cits neatlika, ka iziet ārstniecības kursu un savest savu veselību kartībā, lai varētu veiksmīgi noritēt grūtniecība.

 

Gāja laiks un par dakteres teikto braukt atpūsties biju jau aizmirsusi ar citām rūpēm, jo katru reizi, kad biju vizītē kaut kas no jauna bija parādījies, kas ārstniecības ceļu sarežģīja..... =(

 

Līdz parādījās iespēja vasaras vidū uz nedēļu aizbraukt uz Norvēģiju, brauciens bija izdevies veismīgi un pat vairāk =) atbraucot mājās, sapratu, ka nu jau aizkavējušās MR var nozīmēt ko vairāk. Nopirku testu - nekā, nerāda neko! Bet izmaiņas organismā bija jūtamas un tas nelabums, nežēlīgais karstums, kas spieda mani pie zemes, bija neizturams un nepārprotams.

 

Veicot atkārtoto testu, varēju iet pie vīriņa un teikt, lai sāk domāt vārdiņu, kā sauksim bēbi =) Prieks bija neviltots, neticams. Steigšus zvanīju dakterei, lai pieteiktu vizīti.

 

Pēc divām dienām jau sēdēju kabinetā ar satrauktu sirdi- jā, daktere apstiprināja, grūtniecība ir iestājusies veiksmīgi. Dakteres teiktais par ceļojumu bija piepildījies- kārtējo reizi apstiprinajās, ka tās ir labakās zāles =))

 

Sekoja analīžu veikšana, kāds rādija, ka ir risks pazaudēt.... Satraukums un neziņa, bailes un nomāktība dzina mani izmisumā....  Iekaisuma dēļ izrakstīja antibiotikas ar piebildi-  ir jau 12. nedēļa, bērniņam kaiti nenodarīs. (Tā savādi palika) Aptiekā paskaidroja, ka tas ir stiprs antibiotisks lidzeklis, lai papildus lietojot jogurta kapsulas un lai nebrīnoties, ja parādoties caureja un reiboņi.  Tā kā par maz tā visa būtu. Matu masveida izkrišana, nagu neaugšana, sausa ada un apetītes zudums....

 

Nogurums bija liels. Straujā tempertūru maiņa lika manīt par sevi un mans organisms to uztvēra. Papildus satraukums, ātrāk gribējās tikt pie dakteres un dzirdēt -redzēt, kad vēl mazā sirsniņa pikst, viss kārtībā. Par laimi, veiksmīgi tiku cauri.

 

Nākamajā vizītē jau uzspīdēja saulstariņš, viss kartībā -nosūtīja uz USG. Sajutu jau 14. nedēļā mazā kustības, minimālas, bet jutu. Ar prieku gaidīju to dienu, kad brauksim uz USG. Arī vīriņš beidzot redzēja to mazo brīnumiņu, kas auga man vēderā.

 

Šķiet, tagad varu teit, ka baudu grūtniecību, vēderu arī vairs nevar noslēpt, kustības jūtu bieži, kas dod sirdsmieru- viss kartībā. Meitiņa aizvien biežāk pienāk un pajautā, ko bēbis dara. Viņa labāk gribot brālīti, jo māsiņa viņa jau esot =)) (bēbis bija viltīgāks un nerādīja, kas par mantību:D)

 

Jutos labi, ir vēlme darboties ar meitiņu, rosīties pa virtuvi, lutināt sevi ar dažādām gardām lietām- visvairāk ko prasās ir biezpiena produkti šobrīd karojās biezpiena torte =)) Meklēt informāciju par sev interesējošam lietam. Prieks kontaktēties, dalīties priekos ar māmiņām.

 

Labprāt dalīšos savos priekos un uzklausīšu ieteikumus, lai veidotu mūsu ikdienu krāsaināku.

 

LOGO

1