Kavējas "ātrie", vīrs pieņem dzemdības mašīnā

Kavējas "ātrie", vīrs pieņem dzemdības mašīnā

15. Aug 2012, 10:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

30. jūnijā Olainē tikai laimīgas sakritības dēļ kādai sievietei dzemdības beidzās veiksmīgi - Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) pie dzemdētājas braucis gandrīz 40 minūtes, lai gan NMPD atrodas netālu no mājām. Dzemdības bijis spiests pieņemt jaundzimušā bērna tēvs, raksta laikraksts «MK Latvija».

Dzemdības sākās pēkšņi

Sieviete gaidīja otro bērniņu, un dzemdības sākās pēkšņi - nedēļu ātrāk, nekā bija gaidīts. Sievietes vīrs nekavējoties zvanīja uz ātro palīdzību. Mediķi solīja ierasties pēc piecām minūtēm. Tomēr ātrā palīdzība pie viņiem atbrauca tikai gandrīz pēc 40 minūtēm. Šajā laikā bērniņš jau bija piedzimis - tēvs bija spiests pats pieņemt sarežģītās dzemdības, jo bērnam ap kaklu bija aptinusies nabassaite. Kā laikrakstam pastāstīja vīrietis, kad jau parādījusies bērniņa galva un mediķi uz satrauktā vīrieša kārtējo zvanu atbildējuši, ka jāgaida, viņi drīz būs, viņš sācis pats pieņemt dzemdības.

«Pēkšņi manā acu priekšā parādījās dokumentālās filmas kadri, kuru pirms pāris gadiem redzēju «Discovery» kanālā.

Filma bija par dzemdībām, kurās ārsti pieņēma bērniņu, kuram ap kaklu bija aptinusies nabassaite. Bet tas ir ļoti bīstami, ja ātri vien bērniņu neatbrīvo no nabassaites. Filma parādījās manu acu priekšā, un es sāku rīkoties," laikrakstam pastāstīja tēvs.

Brigāde brauc no Rīgas

NMPD pārstāve Inga Bukša laikrakstam atzīst, ka šāds gadījums ir noticis, un skaidro, ka Olainē ir tikai viena dežūrbrigāde, kura tieši tobrīd izsaukta pie kāda pacienta, tāpēc pieņemts lēmums pie dzemdētājas sūtīt NMPD brigādi no Rīgas.

Pastāvošie noteikumi paredz, ka neatliekamās palīdzības brigādei pilsētā jāierodas 15 minūšu, bet lauku apvidos 25 minūšu laikā.