Kates brokastis mammas puncī

Kates brokastis mammas puncī

17. Feb 2012, 17:34 nosiguldas nosiguldas

Rīts parasti mums sākās ap sešiem, izstiepos, mamma man bija liela jau no paša sākuma un vietas tur pietika, gan kūleņot, gan skriet ar kājiņām, pēc tam gan bieži žagojos par ko mamma vienmēr smaidīja. Nu tā palikām pie brokastīm, Vispirms glāze ūdens ar citronu.

 

Tā, piens, jā tas man garšos arī pēc tam, kad atstāšu šo jauko, silto vietiņu, medus karote, tā šodien būs zemenes un banāni. Viss ir salikts blenderī un nu jau kuļas kopā, tas gan nav īsti patīkami, jo viņš nelabi rūc. Ai, ai ai, cik garšīgi,

Paskatīsimies, ko tā mamma man deva:

Šķidrums

Ūdens glāze ar citronu, lai varētu pamosties

Olbaltumvielas uzņēmu ar pienu

Pienā ir A, PP, D, E, K un daži B grupas vitamīni, C vitamīna pienā ir maz. No minerālvielām pienā visvairāk ir kalcija un fosfora

Vitamīnus un minerālvielas

banāni-no visiem zināmajiem augļiem satur visvairāk ogļhidrātu. Vīnogu cukurs, fruktoze dod auglim aromātisku saldumu. Tajā ir C vitamīns, magnijs un Kālijs.

citrons- C un P vitamīns

zemenes-  ir daudz C vitamīna un karotīna, mazāk B grupas vitamīnu Zemenes satur organiskās skābes - ābolskābi, vīnskābi, hinīnskābi, citronskābi, mikroelementus, cukurus - glikozi, saharozi, fruktozi, pektīnvielas, aromātiskās eļļas, olbaltumvielas. Tās ir arī bagātas ar jodu. Salīdzinājumā ar citām ogām zemenes ir īpašas ar to sastāvā esošo olbaltumvielu un dzelzs daudzumu.

medus- glikoze un fruktoze

 

Vēl, lai puncis būtu pilns kautkas pietrūkst -Šķiedrvielas

 

Tās es saņemšu ar brokastu auzu pārslu biezputra. Ātri vārāmajām auzu pārslām uzlējam verdošu ūdeni un pagaidam, kad ūdens iesūcies, tad lāsīte piena, nedaudz medus un pavisam nedaudz sāls. Ja kāds iebildīs pret sāli, tad gribu norādīt, ka gaidot mazuli sāls ir pat nepieciešams, vislabāk lietot gan sāli ar jodu.

 

LABU APETĪTI ARĪ CITIEM MAZUĻIEM

Tagad jau 2.5 gadus vecā Katrīne -Keita

Recepšu konkurss topošajām māmiņām!

nosiguldas nosiguldas 14. Apr 2011, 15:14

Mums abām nebija citas izejas, jo ar saviem augstajiem cukuriem bija daudzas lietas ko ēst nevarēju, tapēc cēlos stundu pirms iziešanas no mājas un gatavoju brokastis.