Kāpēc pārim doties kopā uz dzemdību sagatavošanas kursiem: Tomasa un Vitas pieredze

Kāpēc pārim doties kopā uz dzemdību sagatavošanas kursiem: Tomasa un Vitas pieredze

23. Jul 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pāra izvēlei kopā vai atsevišķi sagaidīt mazulīša ienākšanu pasaulē jābūt brīvprātīgai. Tas, kādi ir apsvērumi vienai vai otrai pusei, ir tikai katra pāra ziņā, mēs tikai varam ieklausīties un mācīties no tā. Ieskaties, kāda ir Elizabetes vecāku Tomasa un Vitas ģimenes pieredze.

Pirms dzemdību sagatavošanas kursiem mēs vispār vairāk domājām nevis par pašām dzemdībām, bet par situāciju, kā tas mainīsies, kad nebūsim vairs divi, būsim trīs.

Tieši šī iemesla dēļ diezgan laicīgi sākām iet uz kursiem, lai pēc iespējas ātrāk būtu tajā notikumu virpulī iekšā, lai varētu kārtīgi sagatavoties.

Un bija patiešām liels prieks, ka jau ar pirmo lekciju tās šaubas un bailes sāka pazust un mēs sākām pieņemt domu, ka bērniņš būs un sākām apgūt, ko ar viņu darīt.

Tomasam jau pirms dzemdībām bija izveidojies priekšstats, kā tas varētu būt, jo Vita bija paspējusi parādīt dažādus video, kā tas notiek. Tomasam bija vairāk bailes nevis par to, kā tas notiks, bet par situāciju, cik daudz varēs palīdzēt,jo, skatoties video, ir redzēts, kā sievietes cīnās un strādā dzemdību laikā.

Māmiņa Vita:

Es jau pašā sākumā Tomasam teicu, ka viena es neko nedarīšu un viena dzemdībās nepiedalīšos. Man bija ļoti svarīgi, lai viņš būtu līdzās, jo man šķita, ka es viena morāli netiktu galā, jo viņš bija milzīgs atbalsts.

Tāpat kopā apmeklējot dzemdību sagatavošanas kursus un vēlāk kopā piedaloties dzemdībās, Tomass man palīdzēja atcerēties, ko un kā stāstīja, jo tā teikt, divas galvas gudrākas nekā viena.

Tētis Tomass:

Mani interesē viss, kas ir saistīts ar bērnu, jo bez vienas lietas nenotiek nākamā- ja bērns nebūs paēdis, viņš negulēs; ja nebūs gulējis, var neēst, tas viss saliekas kopā un ir vienlīdz svarīgi.

Kad piedzima Elizabete,es patiešām daudzas lietas darīju tā, kā tika stāstīts kursos un tur mācīts, mācoties atšifrēt, ko bērns mums vēlas pateikt.

Es ieteiktu topošajiem vecākiem nebaidīties no tā, kas notiks, jo tad, kad šis brīdis pienāk, jāvar un jāprot ar visu tikt galā.

Ja līdz dzemdībām ir pārdomas un, iespējams, šaubas, kā ar visu tikt galā, tad brīdī, kad tas notiek, tad vairs bailēm nav vietas.

Māmiņu Klubs

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM ŠEIT!