Kamēr mazulītim puncī ir vietas, viņš savu pozīciju var mainīt

Kamēr mazulītim puncī ir vietas, viņš savu pozīciju var mainīt

31. Oct 2014, 09:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Esmu 3.grūtniecības trimestrī un vēlos uzzināt, kurā pusē atrodas mana mazulīša muguriņa, kurā - kājiņas? Vai ir iespējams, ka bērniņš sagrozās uz otriem sāniem, jo kustību aktivitāte no labā sāna ir nomainījusies uz kreiso,” jautā kāda topošā māmiņa.

Uz jautājumiem atbild Māmiņu kluba dzemdību sagatavošanas kursu vecmāte Baiba Zelka. 

Vecmāte atklāj, ka tas, kurā pusē novietota bērna muguriņa, un kurā - sīkās ķermeņa daļas jeb rociņas un kājiņas, ir ļoti individuāli.

„Daļa bērniņu guļ ar muguru uz labo pusi un, attiecīgi, sīkās ķermeņa daļas – rociņas, kājiņas – atrodas kreisajā pusē. Tāpat ir mazulīši, kuri izvēlas gulēt ar muguriņu kreisajā pusē un, līdz ar to, viņu sīkās ķermeņa daļas ir novietotas labajā pusē.

Tad, ja bērniņš ir ļoti kustīgs, kādu brīdi viņš var atrasties arī ar muguriņu tuvāk pie mammas, bet savas rociņas un kājiņas novietot pret mammas punci, vai arī otrādi - mazulītis visai pasaulei var uzgriezt muguriņu (būt ar to pret mammas vēderu), bet ar rociņām un kājiņām vairāk atrasties dziļumā, uz māmiņas pusi,” stāsta Baiba Zelka.

Tomēr vecmāte atklāj, ka ieņemot kādu konkrētu pozīciju, visbiežāk bērniņš mēdz iekārtoties ar muguriņu labajā vai kreisajā pusē un, attiecīgi, ar kājiņām un rociņām – pretējā pusē.

Atbildot uz topošās māmiņas otro jautājumu, Baiba Zelka apstiprina, ka bērniņš savu atrašanās vietu var nomainīt no vieniem sāniem uz otriem.  

„Esmu novērojusi, ka gadījumā, ja mazulītis vienmēr centies ieņemt kādu vienu konkrētu pozīciju, viņš to pamaina retāk. Turpretī, ja bērniņš biežāk ir atradies slīpguļā vai šķērsguļā, lielāka ir iespēja, ka viņš savu pozīciju izmainīs.

Kamēr vien mazulim tam pietiek vietas, viņš savu atrašanās vietu māmiņas puncī var mainīt pēc patikas, un tas ir normāli,” uzsver vecmāte.

Māmiņu Klubs

DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSI MĀMIŅU KLUBA VECĀKU SKOLĀ

Sagatavojies dzemdībām Māmiņu klubā. Aicinām uz 4 lekciju ciklu 

20121024224919-34628.jpg