Kā kopt ādu grūtniecības laikā?

Kā kopt ādu grūtniecības laikā?

31. Jan 2012, 19:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtniecība ir skaistākais laiks ikvienas sievietes dzīvē, tomēr tas nes līdzi arī bažas – kā saglabāt skaistu ādu arī pēc grūtniecības. Kā pareizi kopt ādu grūtniecības laikā, stāsta dermatoloģe Džuljeta Ulmane.

 

Grūtniecības laikā mūsu ķermenis ievērojami mainās, jo bērniņš aug un līdzās tam aug arī mūsu punča apkārtmēri. Tā kā tas viss notiek ļoti strauji, mūsu ādai tas ir nopietns pārbaudījums un bieži vien rodas dažādas problēmas.

 

Visbiežākās sūdzības ir par striju veidošanos, ādas sausumu un apsārtumu, kā arī tās lobīšanos. Kā stāsta dermatoloģe Džuljeta Ulmane grūtniecības laikā āda paliek sausāka un viņa ir novērojusi,ka īpaši izteikti tas ir grūtniecēm, kas gaida meitenīti; tad sausums var parādīties uz kājām, rokām, kakla, elkoņiem. Var būt arī gadījumi, kad gaidot bērniņu uz sejas parādās izteikts apsārtums, pumpas, ādas lobīšanās uz zoda un zem deguna.

 

Kādēļ tas tā notiek? Izrādās, ka tieši tādēļ, ka mūsu puncī dzīvo mazs cilvēciņš.

 

„Āda ir daudzfunkcionāls orgāns un to ietekmē ne tikai ārējo faktoru iedarbība, bet arī iekšējā ietekme, t.i., bēbītis paņem no māmiņas to,kas viņam ir nepieciešams augšanai, tāpēc, iespējams, ka āda sāk lobīties vai palikt sausāka,” stāsta dermatoloģe.

 

Grūtniecēm, gluži tāpat kā ikvienai sievietei, jāatceras, ka āda ir jākopj regulāri. Un jo lielāks ir grūtniecības termiņš, jo biežāk tas jādara.

 

Tieši striju veidošanās ir viena no grūtnieču visbiežāk minētajām problēmām, jo mums šķiet, ka tās mūžīgi mūžos paliks uz mūsu ķermeņa. Tomēr speciālisti mierina, ka tik traki neesot- ar dažādu kosmētisko procedūru palīdzību strijas iespējams padarīt praktiski neredzamas. Un domājot par tām jau grūtniecības laikā, no tām iespējams arī pavisam izvairīties.

 

Tas, cik elastīga ir āda, atkarīgs no katras topošās māmiņas un arī tas, ka iespējams veidosies strijas, nav tieši atkarīgs no tā, vai lietojam vai nelietojam kādus līdzekļus. Tomēr Džuljeta Ulmane iesaka lietot pretstriju līdzekļus: „Es domāju, ka šādus līdzekļus būtu jālieto, jo pat tad, ja strijas tomēr izveidosies, topošā māmiņa varēs teikt, ka ir darījusi visu, lai tās nebūtu. Katrai grūtniecei atšķiras ādas kvalitāte, kā arī tas, cik liels vai mazs ir vēderiņš grūtniecības, kas arī ietekmē striju rašanos un problēmas ar ādu grūtniecības laikā.”

 

Lai būtu efekts, mums ir jālieto īpaši mitrinoši līdzekļi- ne tikai krēmi, ko uzsmērējam uz vēdera un citām ķermeņa daļām, bet arī mazgāšanās līdzekļiem jābūt īpaši mitrinošiem un tādiem, kas neļauj ādai tik ātri izžūt. Tad būs vislabākais rezultāts, jo tikai mitrināta āda ir pietiekami elastīga, lai veiksmīgi pakļautos mūsu straujajām ķermeņa aprišu izmaiņām.

 

Dermatoloģe iesaka vēl kādu veidu, kas, iespējams, palīdzēs izvairīties no strijām: „Var noderēt arī speciālās grūtnieču jostas, kas ir kā papildus rociņas,,kas palīdz noturēt augošo māmiņas punci.”

Tāpat grūtniecības laikā nedrīkst aizmirst par ūdens lietošanu- arī pietiekamā daudzumā uzņemts šķidrums palīdzēs ādai justies un izskatīties labāk. Tas nozīmē, ka lai mēs būtu ziedošas un skaistas arī pēc dzemdībām, grūtniecības laikā mums jādzer daudz ūdens, jālieto speciālās grūtnieču jostas, kā arī no mazgāšanās un ādas kopšanas līdzekļu klāsta jāizvēlas tie, kas bagātināti ar dažādām labām vielām, piemēram, parafīnu, kas neļaus mūsu ādai izžūt un īpaši mitrinās to. 

 

Kā Tu kopi ādu grūtniecības laikā?

Māmiņu Klubs

{fotoblog:2979}

 

Oilatum® krēms

Krēms rada uz ādas aizsargslāni, kas pasargā ādu no izžūšanas un ārējās vides kairinātājiem.

 

Oilatum® krēms nav alerģisks, neaizsprosto poras, ir īpaši maigs zīdaiņa ādai


Krēms ir īpaši piemērots:


-sejai

-sausiem ķermeņa rajoniem (ceļgaliem, elkoņiem)

-ādas kopšanai pie:

*atopiskā dermatīta
*autiņdermatīta
*psoriāzes

 

LV/DERM/0003/11