Iegūsti no dzemdību sagatavošanas kursiem vairāk!

Iegūsti no dzemdību sagatavošanas kursiem vairāk!

22. Sep 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad ir pienācis laiks sagatavoties dzemdībām un mazuļa ienākšanai pasaulē, laiks apmeklēt dzemdību sagatavošanas kursus. Bet kā no kursiem iegūt maksimāli daudz? Ieskaties Māmiņu Kluba sagatavotajos padomos!

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM!

Kas Tevi interesē visvairāk?

Ikvienam no topošajiem vecākiem noteikti ir savas gaidas no kursiem, ko viņi vēlētos no tiem iegūt. Visbiežāk topošie vecāki vēlas saņemt informāciju par dzemdībām, dzemdību priekšvēstnešiem, atsāpināšanu dzemdībās, jaundzimušā aprūpi, krūts ēdināšanu un citiem svarīgiem jautājumiem.

Kad esat sapratuši, kas jums visvairāk interesē un ko vēlaties iegūt, skaidrāka arī būs vīzija, kam vairāk pievērst uzmanību, apmeklējot kursus.

Piesakies laicīgi uz kursiem!

Lai gan visā Latvijā ir diezgan plašs dzemdību sagatavošanas kursu klāsts gan valsts, gan privātās iestādes, kur katrs pāris var atrast atbilstošo informācijas avotu savām vēlmēm, lielākajā daļā  nepieciešams laicīgi pieteikties, jo grupiņas tiek nokomplektētas diezgan ātri. Kāds ir piemērotākais laiks kursu apmeklēšanai? Piemēram, Māmiņu Klubs uz dzemdību sagatavošanas kursiem aicina topošos vecākus jau no 5.grūtniecības mēneša. Tāpat laicīga pieteikšanās garantē, ka kursus varēsi apmeklēt pie Tevis izvēlētiem speciālistiem.

Sagatavojies kursiem!                

Lai Tu iegūtu maksimāli daudz no kursiem, dodieties uz nodarbībām sagatavojušies! Nē, tas nenozīmē, ka jums mājās ir jāizlasa kaudze ar materiāliem, jo galu galā jūs taču dodaties uz kursiem iegūt jaunas zināšanas un pieredzi, vienkārši apdomājiet jautājumus, uz kuriem vēlētos iegūt atbildes; ja kursos ir uzdots mājas darbs, sagatavojiet arī to! Kad sēžat dzemdību sagatavošanas kursu lekcijā iesakāms nenodarboties ar blakus lietām, kas arī sniegs Tev  un partnerim plašākas zināšanas!

Aktīvi iesaistieties lekcijās!

Arī šis ieteikums nenozīmē, ka nu jums būs jāuzstājas lekciju laikā ar monologu, tomēr jo aktīvāk iesaistīsieties lekcijās jautājumu vai diskusiju veidā, jo vairāk uzzināsiet gan no citu topošo vecāku pieredzes, gan no speciālistu stāstītā. Pieredze rāda, ka dzemdību sagatavošanas kursos var rasties arī lieliskas draudzības saiknes ar citiem pāriem!

Kādi bija Tavi galvenie ieguvumi no dzemdību sagatavošanas kursiem?

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM!

Sagatavojieties dzemdībām, apmeklējot 4 lekciju ciklu Māmiņu klubā!

Krūtsēdināšana - krūts zīdīšanas pamatprincipi, pozas, problēmas un to risinājumi*

Jaundzimušā aprūpe - Jaundzimušā aprūpe un veselība. Pirmās dienas pēc dzemdībām*

Sagatavošanās dzemdībām I daļa - Veselīga grūtniecība, dzemdību plāns un vietas izvēle, priekšvēstneši**

Sagatavošanās dzemdībām II daļa - Dzemdības,dzemdību pozas, palīglīdzekļi, atsāpināšana**

* lekciju secība var mainīties.

Lekcijas notiek reizi nedēļā - 4 nedēļas (nodarbību sarakstā norādīts lekciju sākuma datums)!