Grūtniecības vidus: drēbes uz punča vairs neder!

Grūtniecības vidus: drēbes uz punča vairs neder!

11. May 2012, 14:44 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

20. grūtniecības nedēļa

 

Nu jau sasniegts pats vidiņš - 20. nedēļa... Mazliet tāds kā atvieglojums, jo puse jau aiz muguras, mazais arī aktīvāk kustās un darbojās pa punci. Atvieglojums tāpēc, ka to pašu magniju dzeru tik minimālo devu, punci vairs nevelk, arī daktere nav neko minējusi, ka tonuss vēl ir.

 

Drēbes jau vairs uz punča neder.. der tik 1 svārki, kas palikuši no pirmās grūtniecības laikiem, tos cenšos kombinēt ar dažādiem garākiem krekliņiem + legingiem.. Bet galvenais, lai puncim ērti un nekur, nekas nespiež!

 

Tagad pašai liekās, ka mati atkal par garu, gribās nogriezt īsākus - paspēju jau pierast pie īsajiem matiem (iepriekšējos gadus visu laiku bijuši gari).. Līdz ar vitamīnu uzņemšanu mati aug kā sēnes pēc lietus un nagi tāpat - priecē, ka tie ir stingri.

 

Vai sasniedzot 20. nedēļu arī jutāt tādu kā atvieglojumu?

 

No vienas puses - tas sākums, kad bija SA draudi dēļ hipertonusa, jau aiz muguras, bet tai pat laikā apzinos, ka vēl tikpat ilgi būs jāstaigā ar punci pa priekšu :) un ka tas smagākais vēl tikai priekšā - muguras sāpes dēļ smaguma, naktīs nevarēšu pienācīgi iekārtoties ērtā pozā.. būs jādomā, ko vilkt mugurā aukstajā laikā, jo dzemdību datums nolikts un novembra beigām līdz 3. decembrim.

 

Tagad tik ataust atmiņā, ka labu laiku atpakaļ (kad bērni vispār vēl nebija prātā) sev teicu, ka gribu, lai bērns piedzimtu vēlā rudenī/ ziemā, tad vismaz uz vasaras laiku būs gana paaudzies, lai varētu sākt dot dārza labumus - ogas. Redz kā viss reiz piepildās... :)

Anita