Cik garš ir sievietes auglības periods?

Cik garš ir sievietes auglības periods?

09. Feb 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Cik garš ir sievietes auglības periods viena mēneša ietvaros? Atbild pazeminātās auglības konsultante, topošā vecmāte Anna Suhanova.

Ja mēs runājam par tikai par sievietes auglīgo periodu, tad tas ir 12 stundas viena menstruālā cikla laikā. Tad rodas jautājums, kā tad vispār var palikt stāvoklī? Izņemot sievietes auglību eksistē arī vīrieša auglība.

Sieviete savā dzīves periodā ir auglīga vien 4%, tas patiešām ir maz. Tajā pat laikā tieši sievietes auglība nepārtraukti tiek bloķēta, lai "izsargātos" vai "neiekristu dziļā bedrē" kā mūsu sabiedrībā tiek teikts jeb vienkārši nepaliktu stāvoklī:) Savukārt vīriešu dabīgā fizioloģija nosaka, ka viņa auglība ir 100%.

Savienojot šīs divas lietas, veidojas konkrētā pāra kopīgā auglība- lai gan sieviete ir spējīga palikt stāvoklī tikai 12 stundas viena menstruālā cikla laikā, spermatozoīdi viņas organismā spēj sagaidīt šis 12 stundas no 3-6 dienām.

Tātad sarēķino un atbildot uz jautājumu- Apmēram 1 nedēļa viena menstrulā cikla laikā ir tiešām laiks, kad var iestāties grūtniecība.

Kā sagatavoties bērniņa ieņemšanai! Nodarbību cikls, kas palīdzēs plānot ģimeni dabīgi!

Eksperts

Anna Suhanova

AAM instruktore, pazeminātās auglības konsultante, vecmāte
Anna Suhanova Vecāku skolā