Cik daudz jāēd grūtniecības laikā?

Cik daudz jāēd grūtniecības laikā?

31. Jul 2012, 01:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

"Vai grūtniecības laikā ir jāēd daudz, tajā skaitā arī saldumus, vai labāk tomēr sevi apturēt?" - jautā kāda topošā māmiņa. Uz šo jautājumu atbildi sniedz ginekoloģe Oksana Babula un Rīgas Dzemdību nama vecmāte Baiba Zelka, kas Māmiņu Kluba Vecāku skolā vada Dzemdību sagatavošanas kursus. 

Abas speciālistes apgalvo, ka topošajām māmiņām nav jāēd pa diviem, vai trijiem, ja, piemēram, puncītī mājo dvīnīši. Ēst tiek ieteikts tikai par sevi. 

Ar saldumiem nevajadzētu aizrauties, īpaši - ar bulciņām, saldējumu, vīnogām un arbūziem, jo tajos ir ļoti daudz cukura! 

Iekļaujot ēdienkartē daudz saldumu, bērniņu var pārbarot, un tādā gadījumā viņš var būt liels. Bez tam, šādi topošā māmiņa palielina arī cukura diabēta rāšanās risku. 

Izvairīties no tā tiešām ir viegli - vajag vien ievērot mērenību it visā, nepārspīlējot - pa drusciņai var un vajag ēst visu, bet īpaši organismu ir jāapgādā ar olbaltumvielām, kas ir gaļā, augļos un dārzeņos! 

Vēlams ēst mazām porcijām. Tāpat vienmēr ieteicams ņemt līdzi ko ēdamu, lai nepieciešamības gadījumā varētu nedaudz "uzkost" arī atrodoties ceļā vai ārpus mājām! 

Labu apetīti!

Māmiņu Klubs

Gaidību vasara ir sākusies! Piedalies un laimē balvas!

 PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM ŠEIT!

Projektu atbalsta uzlabotās Huggies® Newborn ar mitruma indikatoru!