Bailes no dzemdībām

Bailes no dzemdībām

15. Jun 2010, 11:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tev ir lieliska iespēja uzdot jautājumus Māmiņu Kluba ekspertiem un saņemt atbildes! Ārstu prakses "Auxilia Prima" ginekoloģe Inga Rubule stāsta par bailēm no dzemdībām.

 

 

Jautājums:

 

Man jādzemdē novembra vidū, man nav bail no dzemdībām, bet pēdējās nedēļas laikā ar vien biežāk lien galvā domas par to, ka kaut kas varētu notikt ar manu bēbīti. Nevaru izprast vai tas ir saistīts ar to, ka manī pastiprinās mātes instinkts un satraucos par varbūtību kā tādu vai arī tas saistīts ar to, ka bieži vien dzirdu par bēdīgiem dzemdību iznākumiem vai problēmām saistītām ar dzemdībām. Galvenais, ka šis domas ir grūti izmest no galvas, cenšos par to nedomāt, nodarbināt sevi ar citām lietām, bet tāpat tās lien manā galvā kā nelūgti viesi. Bet varbūt tas tāds grūtnieču sindroms, izjust kaut kāda veida bailes par un ap dzemdībām.

 

Atbild ārstu prakses "Auxilia Prima" ginekoloģe Inga Rubule:

 

Bailes no dzemdībām un domas par to, vai manam bērniņam viss būs kārtībā, ir fizioloģiski pilnīgi normālas un saprotami. Sievietei šīs domas raisās pašai no sevis, kas ir saistīts ar hormonālajām svārstībām, kā arī ar to, ka mūsos sāk veidoties mātes instinkts, mēs uztraucamies par to, vai viss būs kārtībā. Tomēr to nevajadzētu un nedrīkstētu atstāt sevī, bet izrunāt ar vīru, labāko draudzeni, ar kādu cilvēku, kam var to uzticēt. Informācija, kas mums ir katru dienu apkārt, ir ļoti daudz un ļoti negatīva, un mēs nevaram pilnībā abstrahēties un neparko neinteresēties. Tas pāries. Kad tuvāk nāks dzemdību laiks, sievietes organisms mainīsies un viņa sāks domāt tikai par dzemdībām un gaidāmo mazuli.

 

Ārstu prakse "Auxilia Prima"

Vīlandes iela 13, Rīga, LV-1010
Telefons: +371 67211000

www.esivesela.lv

1

 Uzdod savu jautājumu arī Tu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!


26. Oct 2009, 15:26

Esmu viena no tā, kura no dzemdībām nebaidījās. Nebaidījos līdz pēdējai dienai. Satraukums radās tikai tad, kad bijām ceļā uz Rīgas Dzemdību namu. Nebaidījos, jo nezināju no kā baidīties. Jāpiebilsts, ka informāciju internetā par dzemdībām nelasīju, jo mājās internetu ievilkām tikai pēc bērna piedzimšanas. Varbūt tas arī radīja to drošuma sajūtu, jo nebiju salasījusies negatīvus stāstus un citu pieredzi. Tomēr dzemdības man bija garas - no ūdens noiešanas līdz bērna piedzimšanai bija 33 stundas. Bija grūti, bet tas jau ir cits stāsts...

24. Oct 2009, 16:50

es arī baidījos vairāk no sāpēm,kaut arī mana māsa teica jo vairāk baidīsies,jo lielākas sāpes būs,tad nu nedomāju par to tik ļoti!!!Ja godīgi biju iedomājusies sāpes vēl lielākas-nekā bij😉

Muuna Muuna 24. Oct 2009, 13:25

anastasija
Kas tie bija par kursiem? Es arī gribētu gaidīt 😀 , bet tāpat kā liela daļa, arī es drīzāk baidos no tā visa..

24. Oct 2009, 10:49

Es ieteikti uz speciāliem kursiem aiziet, man tas palīdzēja. Es tagad dzemdības gaidu ar nepacietību!