Ārpusdzemdes grūtniecība

Ārpusdzemdes grūtniecība

25. Aug 2010, 15:33 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņai ir bijusi ārpusdzemdes grūtniecība un izgriezts arī olvads, atstājot olnīcu. Kad māmiņa var atkal palikt stāvoklī?

 

Jautājums:

 

Man ir ļoti sasāpējusi bēda. Man ir tikai 21 gads. Šī gada janvārī man atklāja, ka man ir ārpusdzemdes grūtniecība- olvadā. Bija operācija, izgrieza labo olvadu, olnīcu atstāja. Bet līdz šim laikam nepalieku stāvoklī. Kas man būtu jādara, lai veiksmīgi paliktu stāvoklī, no kā būtu jāuzmanās, varbūt vitamīni? Savai ārstei īsti neticu, jo viņa iesaka gaidīt divus gadus, bet nu tas nav īsti normāli.

 

Atbild Dr. Diāna  Agruma, Sieviešu veselības centrs „Vita” , Eizenšteina ielā 23, Rīga Tel. 20217056; 67436638


Nepieciešams izmeklēties pie ginekologa, lai noskaidrotu ārpusdzemdes grūtniecības cēloņus (iedzimta olvada patoloģija, dzimumceļu infekcija, hormonu nepietiekamība un citi),tad var domāt par ārstēšanas veidiem un profilaksi. Galvenais ir nenoskaņot sevi morāli uz neveiksmēm un turpināt izmeklēties, konsultēties un pie iespējas ārstēties.

 

Lai profilaktiski izsargātos no ārpusdzemdes grūtniecības, jāseko meitenes vispusīgai attīstībai, lai laikus novērstu infantilismu. Jāārstē dzimumorgānu iekaisumi; jāizvairās no abortiem. Menstruācijai aizkavējoties, jāgriežas pie ginekologa.

 

1

Sieviešu veselības centri  "Vita" Rīgā:

- Rušonu ielā 15 (Ķengarags)

- Burtnieku 23 (Purvciems)

- S.Eizenšteina 23 (Mežciems)

 

Uzdod savu jautājumu arī Tu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

04. Dec 2009, 15:43

Skumja tēma. Bet cerības ir gana lielas. Meitenei noteikti iesaku veikt otra olvada laparoskopiju, jo varbūt arī tajā ir saaugumi vai kada cita pataloģija. Draudzenei bija jāveic divas palikušā olvada tīrīšanas, bet viņa izdarīja liktenīgu kļūdu - nesagaidīja otru tīrīšanu, ātri izdevās palikt stāvoklī, bet tādēļ zaudēja otru olvadu..., un nu jau divas neveiksmīgas "mākslīgās".☹

Lai izdodas!