1. dzīves gads - kāds tas ir patiesībā?

1. dzīves gads - kāds tas ir patiesībā?

30. Jun 2017, 16:29 Ievas_mamma Ievas_mamma

Gaidību laikā bieži mēdzu aizdomāties par to, kā tas būs – audzināt bērnu. Ko tas prasīs no manis? Ko man nāksies iemācīties? Ko salaidīšu grīstē? Kura uzzinātā informācija būs patiešām noderīga, un cik daudz no visa tā arī paliks teorija? Es centos izjautāt vairākas mammas, pūloties izvilināt maksimāli daudz noderīgas informācijas, taču - cerētie “zelta padomi” pie manis nāca gausi. Skaidri varēja just nostāju – kad dzīvosi, tad redzēsi, piedzīvosi un mācīsies.

Un tomēr mani nepamet sajūta, ka tad, ja kāds mani būtu brīdinājis iepriekš, es kādā brīdī būtu rīkojusies savādāk. Pareizāk. Tagad, kad man ir mana mazā grūtniecības un pirmo 9 mēnešu pieredze, ko satur kļūdas, atzinumi, pareiza rīcība un mirkļi, kad liekas – viss ir sabojāts, esmu nolēmusi ar to dalīties. Jo šajā laikā ir bijuši neskaitāmi mirkļi, kad esmu nodomājusi;” Kādēļ neviens man to neteica?” un “Šis man noteikti būs jāpastāsta māsai, kad viņa gaidīs bērnu!”. Taču – es negribu gaidīt un negribu stāstīt kādam vienam. Vēlos dalīties ar visiem!

Gribu ticēt, ka spēšu sniegt kaut vienu zelta vērtu padomu, ka izdosies kādu iedrošināt vai vienkārši atbalstīt īstajā brīdī. Ceru, ka man izdosies ticami pabrīdināt par iespējamām grūtībām – par tām, kuras tik daudz aprunātas un tomēr liekas neskaidras, un tām, par kurām neviens pat neieminās, līdz ir jau par vēlu, un nākas “kulties” pašai. Tāpat vēlos topošajām mammām pastāstīt par skaistajiem mirkļiem, atklāsmēm, brīnišķīgo attīstības brīnumu un ieguvumiem. Protams, viss no manas pieredzes.

Pieredzes stāstus rakstīšu 4 blogos, katrs simbolizēs savu vecuma posmu ( 0-3 mēneši; 3-6 mēneši; 6-9 mēneši; 9-12 mēneši). Blogus publicēšu katra mēneša sākumā ar nosaukumu "1. dzīves gads - kāds tas ir patiesībā?". Iespējams, noslēgumā uzrakstīšu atsevišķu blogu par grūtniecību un to, kas, manuprāt, būtu jāuzzina katrai sievietei, kura ir uzsākusi skaisto gaidību ceļu. Protams, vadoties pēc savas gaidību laika pieredzes, vēlmēm, pārdzīvojumiem, grūtībām, sajūtām un atvieglojumiem. Dalīšos arī atklāsmēs.

Priecāšos, ja kādai kaut maza daļiņa no manis teiktā šķitīs noderīga. Priecāšos, ja kādai varēšu būt tā mamma, no kuras var saņemt kaut nedaudz informācijas laikā, kad viss liekas tik mulsinošs, nezināms, aizraujošs, pat biedējošs un satraucošs. Priecāšos būt par to “draudzeni”, kura neatsaka un neskopojas ar padomu, bet dalās, iedrošina un iedvesmo.

Jo ikviens jauns ceļš ir biedējošs, ja vien tu ej viens. Iesim kopā! :)

mamma88 mamma88 01. Jul 2017, 00:40 ziemelbriedis

Solarija ar nevareja iet pec dzemdibam.

Ievas_mamma Ievas_mamma 30. Jun 2017, 22:15 ziemelbriedis

Jā, tā ir. 😀 Tagad par daudz ko domāju - nu kā varēju tik muļķīgi satraukties! Bet tajā brīdī tas viss ir nezināms, satraucošs. Galvenais, ka, lai kā arī tu nebūtu gatavojusies, ik pa laikam pienāk brīdis, kuram neesi gatavs.

ziemelbriedis ziemelbriedis 30. Jun 2017, 21:45

man būtu noderējis pie pirmā bērna zināt, ka gandrīz 2 mēnešus nevar iet vannā un peldēties. biju lielā šokā un nedaudz izmisusi, jo vanna ir mans relax.
pie otrā un treša gandrīz katru dienu pirms dzemdībām baudiju vannu un relaksējos, lai piedzimstot būtu morāli gatava ateikties no šīs burvības 😉
Ir arī teiciens par visām mazajām pirmo bērnu problēmām, manuprāt tā daļējā neziņa ir jāizdzīvo, jo ar nākamajiem tu to izdzīvo, bet vairs neiespringti un tas vairs neliekas kautkas, viss ir bet daudz daudz vieglāk tu to uztver...

Ievas_mamma Ievas_mamma 30. Jun 2017, 20:20 Ilvija82

Protams! 😀
Padalīšos ar savējo, pamatojot, kā un kāpēc nonācu līdz konkrētajai situācijai, kā nonācu līdz tādam vai savādākam lēmumam, kāpēc izvēlējos to un neko citu un - ko par to domāju.
Tikai mana pieredze. 😀

Ilvija82 Ilvija82 30. Jun 2017, 20:02

Katram tas stāsts ir individuāls!

Ievas_mamma Ievas_mamma 30. Jun 2017, 19:43 mamma88

Piekrītu! Tieši tāpēc taps šī rakstu sērija. Var internetā salasīties miljardiem faktu, pētījumu, viedokļu - tik viegli apjukt, īpaši tad, ja tev nav ne jausmas, par ko īsti ir runa! Bet katrs padoms, ko man sniedza reāla mamma, likās tik vērtīgs! 😀 Kaut vai tāpēc, ka varēju uzzināt stāstu "apakšā", situāciju, iemeslus, variantus. 😀

mamma88 mamma88 30. Jun 2017, 19:24

Esmu tikai par realiem stastiem. Saja informaciju tehnologiju pasaule viaa ka ir tik daudz un vienlaikus maz,kad isti nesaproti,kas ir butiskais,un kas ne.
Es skatijos mk raidijumu,un man atmina palika vienas sievietes teiktas;"un jeviens nepajautaja ka es jutos"...man petsonigi ir svarigas ari mammas sajutas,jo tomer sieviete ir ta,kura cinas ar savu kermeni pec dzemdibam,baro ar kruti,celas pa naktim un savu profesionalo dzivi no liek uz kadu laicinu malina...