"Cēsu klīnikā" jauna dzemdību zāle

"Cēsu klīnikā" jauna dzemdību zāle

27. Aug 2014, 08:53 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēc ilgi gaidītā remonta pabeigšanas SIA "Cēsu klīnika" dzemdību–ginekoloģijas nodaļas darbinieki ar prieku ver durvis uz jauno dzemdību zāli, kura tagad priecē ikvienu tās apmeklētāju ar gaišām telpām, funkcionālu un estētisko iekārtojumu, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja klīnikas projektu koordinatore Agnese Gaidelione.

Jautājot nodaļas vecākajai vecmātei Veronikai Mednei, kāpēc pēdējā laikā tik daudz pāru vēlas bērniņa piedzimšanu sagaidīt SIA "Cēsu klīnikas" dzemdību –ginekoloģijas nodaļā, saņemam atbildi "tas viennozīmīgi ir personāla ieguldījums, individuālā attieksme, kas atdzīvina ikvienu palātu un iedrošina ikvienu jauno māmiņu svarīgajā brīdī. Mums ir individuāla attieksme, topošajiem tēviem ir iespēja būt līdzās un atbalstīt māmiņu, pārgriezt nabas saiti, diennakts dežūrā pieejama bērnu māsa, kas nodrošina gan atbalstu dzemdību zālē, gan palīdz apgūt veiksmīgu krūts barošanu."

Vecmātes Veronikas teikto apstiprina mazā Ronalda mamma: "SIA "Cēsu klīnika" dzemdību –ginekoloģijas nodaļas mājīgā vide, ko nodrošina omulīgi iekārtotās ģimenes palātas un personāla profesionalitāte ir galvenais vadmotīvs izvēloties vietu, kur laist pasaulē jau otro mazuli. Pozitīvi , ka ir iespēja abiem vecākiem palikt pie jaundzimušā, tas padara ģimenes pieauguma pirmās dienas vel īpašākas. Ir patīkami atgriezties SIA "Cēsu klīnika", jo šeit ierodoties nakts vidū tevi sagaida laipns un smaidošs personāls, ierāda telpas un sniedz visu nepieciešamo informāciju. Atzinīgi vārdi sakāmi arī par pirmsdzemdību istabu, kura ir aprīkota ar visu nepieciešamo, lai māmiņu sagatavotu dzemdībām. Liels paldies vecmātei Dacei Dugnesei, kas man īpašajā naktī strādāja, lieliski iesaistīja dzemdību norisē jauno tēvu, un jau pēc četrām stundām mazais Ronalds priecēja vecākus. Ronalda tēvs tika uzņemts kā vecmātes komandas biedrs, kas ar savu klātbūtni dzemdībās bija neatsverams atbalsts."

Elzas vecākiem bija iespēja salīdzināt Anglijā pieejamo dzemdību norisi ar SIA "Cēsu klīnika" dzemdību –ginekoloģijas nodaļas piedāvāto, kā rezultātā secinājums: "laba aprūpe, personāls visu paskaidro un palīdz māmiņai. Jūtos šeit kā mājās, jo ir klusums, miers un var izbaudīt ģimenes idilli un uzkrāt spēkus pirms atgriešanās mājās, kur jau gaida otrs bērniņš. Priecē, ka SIA "Cēsu klīnika" tēviem ir iespēja palikt pie mazuļa un māmiņas. Ar pirmo bērniņu, kas dzima Anglijā tas nebija iespējams. Anglijā medicīnas personāls ir ļoti noslogots, tādēļ aprūpe nav tik augstā līmenī."

Elzas tēvs apstiprina "sākotnēji bija bailes un neziņa, kā būs, ko varu palīdzēt, bet personāls nomierina un iedrošina sniegt atbalstu. Jautājot jaunajiem vecākiem, ko novēlētu klīnikai turpmāk, saņemam atbildi: "iekārtot vairāk ģimenes palātu, lai ikvienai ģimenei būtu iespēja pabūt kopā ar mazulīti dzīves pirmajās dienās."" SIA "Cēsu klīnika" personāls priecājas par šo jauno ģimeni, jo otrā mazuļa dzimšana ir pamudinājusi jauniešus atgriezties Cēsīs pēc Anglijā aizvadītas 7 gadu prombūtnes, "šeit ir pieejama lieliska medicīniskā aprūpe un ģimene, kas ir līdzās un atbalsta. Arī vieta bērnudārzā lielākajam bērnam ir nodrošināta. Mazās Elziņas ģimene sagaidīšot Ziemassvētkus Latvijā kopā ar vecvecākiem."

Pilseta24.lv